Sunday, September 20, 2009

Sorin Oprescu , scindeaza PSD si "plagiaza" modelul Borisov


Sorin Oprescu va candida, în consecință, în calitate de independent, dar susținut de o structură nouă de partid, care se speră să dea peste cap toate calculele electorale, după modelul primarului Sofiei, Boiko Borisov.
Iliescu dă semnalul subliminal către pesediști: e groasă!
Scrisoarea lui Octav Cozmîncă trimisă liderilor PSD nu reprezintă un moment de năduf, ci semnalul oficial dat structurilor social-democrate nemulțumite de actuala conducere să abandoneze barca și să îmbrățișeze o altă cauză. Reacțiile sunt defavorabile PSD, per ansamblu: Miron Mitrea s-a grăbit să salute gestul lui Cozmîncă, Iliescu a atras atenția că se creează o situație foarte gravă pentru partid, ceea ce dă maximă greutate demersurilor lui Cozmîncă, iar restul liderilor au preferat contraatacturi la persoana fostului președinte executiv, făcîndu-se că plouă în ce privește analiza punctuală a semnalelor concrete de alarmă trase de acesta. PSD se va scinda pînă la alegeri, acest lucru e de acum sigur, conform informațiilor obținute de Inpolitics din apropierea lui Octav Cozmîncă, singura întrebare fiind ce procent din partid îl va urma pe Oprescu. De altfel, însuși consilierul lui Geoană, l-am numit pe Cozmin Gușă, a recunoscut, sîmbătă seara, la Antena 3, că din partid vor pleca unii pesediști, pe care i-a numit "trădători", către echipa lui Oprescu. În discuțiile avute ieri cu o serie de lideri ai PSD care l-au contactat, în valuri, după scrisoarea sa, Cozmîncă ar fi avansat, ca procent, nu mai puțin de "50% sau mai mult....", referindu-se la liderii de filiale care vor dezerta curînd, cu tot cu oamenii din dotare.

Un nou partid, inspirat de succesul lui Borisov
Unde vor pleca, însă, aceștia? Simplu: fostul cadrist al PSD a avut o serie de contacte, în ultima perioadă, cu lideri ai unor formațiuni socialiste de mică anvergură, dar înscrise legal la tribunal, iar scenariul va fi unul de tip bulgăre de zăpadă, adică o rostogolire de membri marcanți din PSD și, posibil, și din alte domenii, precum cei adunați cu migală de Iliescu în Clubul de la București, către o nouă structură politică ce va fi anunțată în următoarele zile. Modelele pe care se bazează Cozmîncă și Oprescu sunt PDM-ul lui Marian Lupu, din Moldova, partid desprins din comuniștii lui Voronin și care a furnizat marea surpriză a ultimelor alegeri, dar, mai ales, partidul Cetăţeni pentru o Dezvoltare Europeană a Bulgariei (GERB), al fostului primar al Sofiei, Boiko Borisov, înființat "pe picior", dar care a dat marea lovitură la alegerile din vară, surclasînd socialiștii și transformîndu-l pe Borisov în premier. Așadar, se anunță zile încinse în PSD, pentru că decapitările din filiale ordonate de Geoană împotriva vechii gărzi pesediste au produs, în ultimul an, nemulțumiri de proporții, vezi numai ultimul mare scandal, de la organizația Buzău, și mulți sunt gata să dea bir cu fugiții, după modelul Simirad, spre zări mai luminoase. (Bogdan Tiberiu Iacob)

4 comments :

tony said...

Oprescu nici nu si-a anuntat candidatura si Geoana deja e terminat.

Anonymous said...

Daca basescul pierde presedintia si va incepe razmerita in PDL iAR PSD-ul se scindeaza ghici cine va fi marele castigator ?

Radovan said...

Cu miscarea asta se vor mai clarifica lucrurile pe stanga si ii vor scadea dramatic sansele lui Geoana. Pana la urma e de preferat o stanga sincera uneia a baronilor.Nu cred totusi ca poate avea o asemenea anvergura incat sa propulseze pe Oprescu in functia de presedinte. In concluzie devine clar ca Antonescu e tot mai aproape de Cotroceni.

Marius Mina said...

Vlad, sunt obligat sa raspund la intrebare? Conform Consitutiei SUA de care ma prevalez in calitate de cetatean de onoare , imi permit sa invoc prevederile art 5 si sa refuz raspunsul ;;))

@Radovan, Cozmanca ne-a mai usurat traseul spre turul doi, bun baiat , n-asa>?
Tony, atat Oprescu cat si geoana au fost afectati de partzul lui nea Cozmanca.