Şi Susanne Kastner, vicepreşedintele Bundestag-ului, este convinsă că Johannis este cea mai bună varinată de premier interimar."Cred că ideea opoziţiei este extraordinară. Germanii sunt foarte mândri că îl au primar la Sibiu pe românul de etnie germană pe Johannis. Acesta face o treabă bună şi asupra lui nu planează nici cea mai mică suspiciune de corupţie" a spus Susanne Kastner.

Referitor la reproşul adus lui Johannis că nu are apartenenţă politică, Kastner aminteşte că şi Emil Boc a fost primar înainte de a deveni şef al Guvernului. "Şi care e diferenţa atunci între Emil Boc şi Klaus Johannis. Poate faptul că Johannis se preocupă mai mult de nevoile cetăţenilor" a mai declarat Kastner.


Financial Times Deutschland: Johannis, un salvator al Romaniei "haotice şi sălbatice


"El este practic singurul in legătură cu care nimeni nu poate numi un scandal. Este un politician care nu poate fi mituit - ceea ce in Romania, ţinută ataţia ani in lanţurile Securităţii, este o adevărată senzaţie", punctează publicaţia germană. Dacă va reuşi, mai scrie Financial Times Deutschland, atunci va avea deja o bază de bună inţelegere cu Angela Merkel , scrie FTD.

Romanul de origine germană Klaus Johannis, care a reuşit să transforme oraşul intr-o "perlă" şi nici nu se lasă mituit, este "salvatorul" care poate scoate Romania din haosul ce pare să se adancească cel tot mai mult, scrie joi presa din Germania, citata de NewsIn. Financial Times Deutschland scrie despre Johannis la rubrica "Omul zilei", titrand "Johannis, un german pentru Bucureşti". Klaus Johannis "a reuşit să transforme Sibiul intr-o perlă, şi asta fără a se lăsa mituit. Romanul de orginie germană ar putea să devină acum premier, ca urmare a deciziei opoziţiei de la Bucureşti", scrie prestigiosul cotidian."Cine l-a vizitat pe Johannis vreodată in primăria sa ştie că fostul profesor de fizică, in varstă de 50 de ani, este un om al lucrurilor concrete. El caută personal investitorii, pentru a-i convinge de oraşul său, şi nu ezită să mergă şi pe şantiere", mai scrie cotidianul.

"El este practic singurul in legătură cu care nimeni nu poate numi un scandal. Este un politician care nu poate fi mituit - ceea ce in Romania, ţinută ataţia ani in lanţurile Securităţii, este o adevărată senzaţie", punctează publicaţia germană, care atrage atenţia că viitorul lui Johannis depinde de posibilitatea ca şeful statului roman să se lase convinse de aceste "valori de vis".

Berliner Morgenpost: "Germanul Klaus trebuie să facă ordine in Romania"

Cotidianul german Berliner Morgenpost titrează că "Germanul Klaus trebuie să facă ordine in Romania". Ziarul remarcă faptul că Johannis este candidatul majorităţii parlamentare, dar că şi preşedintele are "un cuvinţel" de spus. In plus, publicaţia atrage atenţia că pană acum Johannis nu a manifestat ambiţia de a accede in politică la nivel naţional. "Eficienţa şi seriozitatea sunt calităţile caracteristice pentru Johannis, care in apariţiile sale publice poate părea oarecum rigid. El a schimbat vechii funcţionari din instituţiile publice, s-a apropiat de oameni, a asigurat un mai bun control al administraţiei şi şi-a dorit să impună in oraş o nouă mentalitate"