Monday, February 14, 2011

Gheorghe Flutur , negutatorul de candidaturi mortale

Paul Ionescu alaturi de Gheorghe Stefan, la Botosani (sursa foto Stiri Botosani)

In 2008 , inaintea alegerilor generale , jocurile pentru colegiile electorale erau pentru unii o resursa substantiala de cash, baronul Gheorghe Flutur prin intermediarul Pinalti , facea cartile in zona de nord a Moldovei.
Cunoscand indeaproape personajul de care voi scrie in contiuare, am avut acces la detalii , direct de la sursa. Candidatul PDL pentru Camera Deputatilor, Paul Ionescu, fost membru PRM devenit cu sprijinul lui Pianlti candidat surpriza intr-un colegiu din zona Botosanilor. Pretul , 100.000 de euro si alte cateva comisioane bine instrumentate. Spagi mascate compensate cu participatiune in actionariatul mai multor firme controlate de familia Flutur, basca actiuni la echipa de fotbal FC Botosani. Intrebati ce se intampla cu actiunile dupa moartea actionarului, cei implicati au raspuns cinic:" Nu era vorba de actiuni, au fost doar sponsorizari".
Valeriu Iftimie explica amuzant modul in care Paul Ionescu fusese introdus in panza de paianjen a clanului Flutur:
"Incepand de ieri, FC Botosani are un nou actionar. Acesta este nimeni altul decat nepotul presedintelui LPF, Dumitru Dragomir. In cursul zilei de ieri, Paul Ionescu a avut o intalnire cu Valeriu Iftime, presedintele Consiliului de Administratie al FC Botosani si au ajuns la un acord, achizitionand 15% din actiunile clubului. Mai mult decat atat, Paul Ionescu deja a si virat primii bani in contul clubului FC Botosani. In momentul de fata, Elsaco este principalul actionar al FC Botosani, cu peste 70%, urmat de Paul Ionescu cu 15% si Prodalcom cu 3,5%, restul actionarilor avand 1-2%.
-Viitor candidat PDL pentru Camera Deputaţilor, Paul Ionescu a avut ieri o discuţie cu acţionarii clubului botoşănean, cumpărând deja acţiunile şi achitând o primă parte din bani. „Am semnat contractul şi, începând de astăzi, sunt acţionar al FC Botoşani“, a spus Paul Ionescu.
-Eu am incheiat cu Paul Ionescu un contract prin care Elsaco ii cesiona 15% din actiunile la FC Botosani, in schimbul sumei de un miliard de lei. Conform intelegerii, Paul Ionescu intra in posesia actiunilor in momentul in care achita aceasta suma. El a platit 500 de milioane de lei, pe un contract de sponsorizare, si urma ca ulterior sa plateasca acel miliard de lei pentru cele 15% din actiunile pe care vroia sa le cumpere. Cum acel miliard de lei nu a fost achitat, actiunile raman ale Elsaco. Ramane sa vedem, daca familia lui Paul Ionescu va dori sa cumpere aceste actiuni, ar fi foarte bine, dar sunt sceptic".
Dealungul timpului au mai existat situatii similare cand anumiti actionari se intimidau de calitatea partenerilor si se imbolnaveau de ...deces.
Prietenia dintre fostul candidat si PDL-istul Pinalti , dateaza de cativa ani , intalnirile de taina de la Hotel Diplomat al carui proprietar era Paul Ionescu au facut si desfacut multe combinatii in care liberal democratii au jucat roluri principale. Directorul ANI , Catalin Macovei , frecventa la randu-i hotelul lui Ionescu, pentru relaxare, vorba lui Vantu. Terenul (5000 mp) pe care construise hotelul era obtinut printr-un artificiu smecheresc de la fostul primar al sectorului 1, Vasile Gherasim, fost PSD acum jucator de prima linie in PDL. Teren pentru care Gherasim nu a obtinut mai nimic din sumele promise de paul Ionescu. Desigur un scenariu cu iz de conspiratie nu ar exclude din ecuatie posibilitatea unei inginerii pusa la cale de baietii destepti din plantatia cu portocali , liberal-democrata. Mai ales ca decedetul se mandrea mereu cu resursele sale de informatii surprinse de instalatia de monitorizare audio/video din dotare. Si cu proiectele de afaceri pe care le discutase cu Pinalti si Flutur in zona unde urma sa castige mandatul de deputat , "engros -uri, in zona de frontiera in interior si exterior " , lucrari de infrastructura si multe alte proiecte suculente .
Ce s-a intamplat in campanie si sfarsitul tragic al aventurii politice careia Paul Ionescu i-a cazut victima , ramane inca acoperita de mister cu multe semne de intrebare.
Cum a devenit candidat PDL in regim de urgenta cand victima era inca membru PRM ramane o necunoscuta.
Doctorul Curteanu are si el unele întrebări de pus la care ar vrea să primească răspunsuri. Anume, cine a anunţat şi de ce a fost sub anonimat, de ce Ambulanţa a fost anunţată ala de târziu? Corect era ca anunţul să fie făcut mult mai devreme.
Imediat dupa decesul domnului Paul Ionescu am discutat si m-am interesat de parerea fiecaruia, atat a domnului Curteanu, cat si parerea celorlalti medici de la ambulanta. Am dorit sa ma informez. Eu ridic o alta intrebare. O persoana responsabila, de 50 de ani, care recent suferise o interventie pe cord de implantare a unui stand, conform oricarui protocol prevazut in actele medicale, ar fi trebuit sa fie pe patul de spital. Ce cauta intr-o actiune electorala? Cine l-a fortat sa mearga acolo, cine a insistat ca domnul Paul Ionescu sa fie prezent?
Din declaraţiile pe care le avem, asistenta care a fost la faţa locului a spus că cei care aşteptau, aparţinătorii nu au făcut semn la Ambulanţă. Nu aşteptau activ. Aparţinătorii nu au fost găsiţi resuscitând o persoană aflată în nevoie, ci aşteptând pasiv afară. Iar Paul Ionescu a fost găsit în camera 6, în pat, dezbrăcat”, a mai adăugat şeful SJA. Coincidenta sau nu , tot personalul medical implicat in aceasta poveste s-au inscris imediat in ...PDL, inclusiv seful Serviciului Judetean de Ambulanta Botosani.
Proprietarul pensiunii unde a fost cazat Paul Ionescu , Stefan Bidasca , sponsor de incredere al PDL, un businessman asupra caruia planeaza o tona de dubii.

Liderul PD-L, Catalin Flutur(primar Botosani) declara : "Le sugeram celor vinovati de moartea lui Paul Ionescu sa se teama".

Raspunsurile vor veni probabil dupa ce famiglia democrat-liberala , in frunte cu Traian Basescu , vor fi apti pentru a da piept cu Justitia reala.

Ieri, GHEORGHE FALCĂ finul Nasului Basescu a proferat o amenintare subtila la adresa lui Victor Ponta :
"Impreună cu familia, cu biserica, o să ne rugăm pentru liniştea sufletească a dlui Ponta"





4 comments :

Anonymous said...

cat au putut sa ia ceva de la el,a fost bun,dupa care la groapa

George said...

Badin mai emite la A1?
Sau i-au furat antena?

Anonymous said...

Dragă Marius,

Ştii ce-mi place la proştii ăştia? Că sunt atât de idioţi încât îşi taie singuri craca de sub picioare, pe măsură ce se cocoţă dement pe o cracă şi mai subţire. Au chelit copacul şi o să cadă de la înălţime, fără a se putea da jos cu decenţă.

Marius Mina said...

@amalgamax, vine curand vremea lor