Sunday, August 24, 2008

Radu Sârbu, ales preşedinte al PNŢCD de către Congresul Extraordinar

Foto: Mihaela Cartis
Radu Sârbu a fost ales, duminică, la Congresul extraordinar al PNŢCD, preşedintele formaţiunii, cu 369 voturi "pentru", trei "împotrivă" şi două voturi anulate.
La preluarea lucrărilor Congresului, Radu Sârbu le-a mulţumit ţărniştilor pentru sprijinul lor. "Vă mulţumesc. Nu va fi uşor, dar sper să reuşim împreună!", le-a spus Sârbu membrilor PNŢCD. Radu Sârbu le-a promis ţărăniştilor reuniţi, duminică, la Bucureşti în Congres extraordinar, că împreună cu echipa pe care o propune va reuşi să scoată PNŢCD din criza identitară în care se află şi va reuşi să ridice nivelul scorurilor electorale obţinute de PNŢCD, începând cu europarlamentarele. Sârbu, a subliniat că fractura din PNŢCD este provocată de actualul preşedinte Marian Miluţ şi de către prim-vicepreşedintele formaţiunii Aurelian Pavelescu.
El le-a propus ţărăniştilor o echipă formată din Dorel Năsui, pentru funcţia de prim-vicepreşedinte, Gheorghe Ciuhandu pentru poziţia de preşedinte al CNC, vicepreşedinţi Ion Caramitru, Alexandru Herlea, Adrian Ghiţă, Andrei Dimitriu, Mihai Grigoriu şi Radu Rizescu şi secretar general Alexandru Cala Popescu.

Congresul extraordinar a avut loc la solicitarea a 28 de organizaţii, deci trei sferturi din organizaţiile PNŢCD. De partea lui Radu Sârbu este tot ceea ce reprezintă spiritul autentic al partidului refondat de Corneliu Coposu, printre care preşedintele de onoare, domnul Ion Diaconescu, doamnele Flavia Bălescu şi Rodica Coposu, surorile Seniorului, Gheorghe Ciuhandu, primarul Timişoarei, Ion Caramitru, rămas ţărănist în ciuda cântecelor de sirenă.
La Sinaia, s-au întrunit, în paralel cu Congresul PNŢCD, 51 de adepţi ai lui Marian Miluţ, care n-au nici o legătură cu partidul. Iar relaţia cu PNL nu e decât o tentativă de mită pentru locuri parlamentare. Impostorii lui Miluţ au ţinut să se facă de râs, din nou, la scenă deschisă, prin decizii lovite de nulitate - cum ar fi, excluderea lui Radu Sârbu din partid şi demiterea lui Gheorghe Ciuhandu din funcţia de vicepreşedinte - ,pentru că ei, la ora actuală, sunt paraleli cu PNŢCD. Şi dacă va avea cineva curiozitatea să-i treacă în revistă pe adepţii lui Miluţ, va vedea că sunt numai venetici, adunătură de strânsură, unii chiar de pe stradă.
Miluţ a încercat să-l mituiască pe Gheorghe Ciuhandu şi să-i intimideze pe membrii şi liderii PNŢCD care s-au pronunţat pentru Congres extraordinar. Adepţii lui Miluţ au dus o politică stupidă de excludere a ţărăniştilor autentici, pentru că tot ce-l interesează pe Miluţ este să pună mâna pe sediile partidului. PNŢCD este pentru Marian Miluţ doar o afacere imobiliară.

Şi pentru ca prostia să atingă apogeul, Aurelian Pavelescu n-a găsit nimic mai convingător de făcut decât să le declare pe doamnele Coposu non gratae în PNŢCD! Le-a pus pe lista neagră, după ce le-a făcut, cu mult tupeu, o vizită acasă, pentru a le convinge să treacă de partea lui Miluţ, iar surorile Seniorului l-au refuzat politicos. Iar el a răspuns politeţii, cu mârlănie. Un traseist penibil.
Conştient că pierde, Miluţ şi-a pus firma de bodyguarzi să înconjoare sediul central al PNŢCD şi să declare presei că Jandarmeria este cea care îi apără frauda. Îl interpelez pe ministrul de Interne, Cristi David, dacă el chiar e dispus să implice statul român în această mascaradă.
Va urma o dispută în instanţă, dar Justiţia română, în mod sigur, va avea discernământul de a da câştig de cauză legalităţii şi legitimităţii.
În ce priveşte PNL, Miluţ şi gaşca impostoare care-şi arogă conducerea PNŢCD mizează pe prostirea preşedintelui Tăriceanu. Care nu se amestecă în tărâţele lui.

4 comments :

Anonymous said...

Multumesc lui Dumnezeu. Urmeaza o lupta de uzura in justitie si mai ales in media. Si o munca de reconstructie democratica si doctrinara.
Spre disperarea multora, Romania va fi crestin-democrata.
Cu noi este Dumnezeu!

Marius Mina said...

@Alex, greul de-abia de acum incepe...
Cu D-zeu inainte !

Anonymous said...

Pai daca nu incepe cum sa se sfarseasca?

Anonymous said...

felicitari lui sarbu, caramitru, nasui si ciuhandu care pana la urma a inteles ca e bine sa fii cu the good guys si nu cu the imposters.

transmite-le felicitarile mele si mult succes. nu stiu daca am sa am prea curand posibilitatea sa o fac personal.