Wednesday, July 11, 2012

Monica Macovei avocatul MISA

Monica Macovei ,sustinatoarea lui Gregorian Bivolaru si ca presedinte al APADOR-CH si ca ministru al justitiei Ministrul justitiei, Monica Macovei, a declansat o adevarata furtuna prin declaratiile de sustinere ale liderului spiritual al Miscarii de Integrare Spirituala in Absolut, Gregorian Bivolaru. Monica Macovei a sustinut, ieri, ca Gregorian Bivolaru ar trebui sa fie achitat, in cauzele din Romania, pentru ca dosarele nu au fost bine intocmite. In replica, aparatorul minorelor care au depus marturie in aceasta cauza, avocatul Bogdan Vlad sustine ca "aceasta atitudine este incalificabila pentru un oficial din cadrul Ministerului Justitiei". Pe de alta parte, minorele cu care Guru a intretinut relatii sexuale se tem pentru viata lor. "Este indamisibil ca ministrul justitiei, intr-un stat care tinde a fi democratic, sa aiba o asemenea pozitie de a se amesteca in mod grosolan in treburile justitiei. Atitudinea este cu atat mai evidenta, cu cat afacerea judiciara la care a facut referire doamna ministru a facut obiectul preocuparilor organizatiei conduse de Monica Macovei inainte de a fi ministru, ma refer aici la APADOR-CH.

Nu exista nici un temei de drept care sa permita ministrului justitiei sa-si exprime un punct de vedere cu privire la probatoriul dintr-un dosar si mai mult sa spuna intr-o declaratie solutia care se impune", a declarat avocatul Bogdan Vlad.

Totodata, surse judiciare ne-au declarat ca victimele liderului MISA se tem pentru viata lor. Apropiati ai minorelor cu care Gregorian Bivolaru ar fi intretinut relatii sexuale spun ca fetele nu mai au incredere in Justitia romana, dar ca "sunt dispuse sa mearga pana la capat pentru a li se face dreptate".

Macovei: S-a procedat gresit in Dosarul «Bivolaru»

"Romania nu mai poate face nimic pentru a schimba decizia autoritatilor suedeze in cazul lui Gregorian Bivolaru", a declarat, ieri, ministrul justitiei, Monica Macovei, in cadrul unei conferinte de presa. Amintind de aprecierea instantei sudeze, conform careia nu exista probe impotriva lui Gregorian Bivolaru si este urmarit penal doar ca o persecutie pentru apartenenta sa la MISA, Macovei a lasat sa se inteleaga ca autoritatile romane au procedat gresit in acest dosar si ca "sunt unii procurori care se simt cu musca pe caciula". ( publicat in Gardianul 06 ian/2006)