Monday, December 22, 2008

Tăriceanu , Bogdan Olteanu şi Teodor Meleşcanu l-au pus pe Catalin Predoiu la Justitie



Nominalizarea lui Catalin Marian Predoiu in guvernul Boc a inflamat spiritele deja aprinse in tabara anti-Tariceanu din interiorul PNL. Majoritatea liderilor PNL printre care Crin Antonescu, Ludovic Orban şi Norica Nicolai s-au opus la vremea respectiva numirii lui Predoiu in functia de Ministru al Justititei. Cel care a iesit primul din cuib strigand : TRADARE a fost nimeni altul decat liberalul care cu doar cateva luni in urma isi construia strategia de campanie lovind in plin in colegii de partid din Sectorul 1: Bogdan Olteanu , " IL consigliere" de taina al Premierului Tariceanu afirma in urma cu doar cateva zile ca este simplu membru PNL si nu participa activ la luarea deciziilor . In perioada negocierilor insa, Olteanu apare in prim planul discutiilor oferind o lumina destul de difuza a traseului pe care PNL l-ar putea urma.
Acum totul este clar, abandonat pe banda de avarii autostrazii Bechtel cu rotile desumflate de catre potentialii parteneri de coalitie, atat PSD cat si PD-L au spus "PAS" ofertei PNL.
Cei care au contestat la momentul respectiv numirea lui Predoiu in guvernul Tariceanu ii reproseaza acum Primului Ministru efectul deciziei neinspirate pe care acesta a luat-o fara sa consulte structurile de conducere PNL. Nemultumirile au pornit si de la faptul ca Predoiu nu era membru PNL in momentul numirii sale ,Tariceanu si-a jucat insa cartea pina la capat,consultandu-l doar pe Bogdan Olteanu si Theodor Melescanu, el si-a motivat gestul prin faptul ca Predoiu "cochetase cu PNL aripa Tanara " fractiune desprinsa din PNL de Dinu Patriciu la inceputul anilor 90.Predoiu a reprezentat candva afacerile judiciare ale magnatului liberal.
Tariceanu l-a adoptat pe tanarul avocat propulsandu-l in pozitia de Ministru al Justitiei, pozitie din care Catalin Predoiu n-a avut insa timpul necesar sa demonstreze ca este calificat pentru acest post.A demonstrat insa ca decizia numirii sale a fost neinspirata.
Pretul naivitatii si increderea in apropiatii "infideli" este mai scump decat cel afisat in galantar. Congresul PNL va genera multe surprize, similare celor de la alegerile generale. Atunci sondajele ii preziceau lui Bogdan Olteanu fabuloasul 62%, cifra care i-ar fi permis acestuia sa-si impuna punctul de vedere in conducerea centrala , rezultatul final insa a fost dezamagitor pentru cel care s-a dorit dintotdeauna liderul de facto al liberalismului romanesc. Daca rezultatele votului congresului din 2009 vor reedita deceptia din 30 noiembrie traseul si cariera politica a finului D-lui Tariceanu vor suferi modificari structurale de anvergura. Ramane de vazut daca pus in fata unei realitati inconfortabile, Bogdan Olteanu isi va trada la randu-i partidul.
Incurcate sunt caile D-lui( Basescu......)

Cand a fost nominalizat pentru Ministerul Justitiei, Predoiu era membru în Consilul de Administratie al CEC, asociat fondator la o casa de avocatura si detine participatii la doua firme de consultanta pentru afaceri si management.
El urma sa renunte atât la pozitia detinuta la CEC, cât si la calitatea de avocat, din motive de incompatibilitate.
"Catalin Predoiu va demisiona din Consiliul de Administratie al CEC, a declarat agentiei MEDIAFAX presedintele institutiei de credit, Radu Ghetea."

În 2006, presa dezvaluia ca Bogdan Olteanu nu s-a sfiit sa încaseze 112.610 lei de la Comisia de privatizare a BCR si 26.762 lei de la Comisia de privatizare a CEC, pentru participarea la sedintele acelor comisii. Daca în primul caz, hai sa zicem ca Bogdan Olteanu a meritat acei bani fiindca scopul a fost atins - BCR a trecut în administrare privata -, în cel de-al doilea caz, CEC-ul nu s-a privatizat, dar, din informatiile noastre, domnul Bogdan Olteanu nu s-a grabit sa returneze îndemnizatia primita
Nu vreau sa fac un gest de pura demagogie. Consider ca prezenta mea în Comisia de privatizare a CEC va fi utila pentru ca vreau sa fac o treaba buna, o privatizare avantajoasa, asa cum am reusit la BCR. Daca reprezentantii Comisiei juridice decid ca nu mai pot ocupa si acest post, ma voi conforma fara nicio rezerva", a declarat Olteanu. Membrii Comisiei juridice au însa îndoieli asupra posibilitatii ca Olteanu sa-si pastreze locul în echipa care lucreaza la privatizarea CEC. În Comisia juridica s-a discutat o nota a ministrului de finante, care a cerut conducerii forului legislativ sa spuna daca Olteanu mai este sau nu compatibil cu aceasta functie, dar nu s-a luat nicio decizie prin vot. Cei mai multi dintre membrii comisiei au fost de parere ca presedintele Camerei ar putea sa-si pastreze ambele functii.
Dar parlamentarii au adus în discutie faptul ca Olteanu a fost numit în Comisia de privatizare a CEC printr-un ordin al fostului ministru de finante Ionut Popescu, în calitate de reprezentant al AVAS. Potrivit declaratiei de interese, Olteanu a fost remunerat, în 2005, cu peste 90.000 RON pentru functiile din comisiile de privatizare ale BCR si CEC.
Comisia pentru politica economica a respins, saptamâna trecuta, ordonanta guvernului referitoare la privatizarea CEC.
Predoiu este fondator al casei de avocatura Racoti &Predoiu, care a fuzionat in 2005 cu firma Calin Andrei Zamfirescu si Asociatii, din care a rezultat societatea de avocati Zamfirescu Racoti Predoiu.
Printre cele mai importante deal-uri ale ultimilor trei ani au fost, in ordine aleatorie, privatizarea BCR, privatizarea Electrica Muntenia Sud, vanzarea Rompetrol, vanzarea America House de catre dezvoltatorul Globe Trade Centre (GTC), vanzarea Asirom catre Vienna Insurance Group, preluarea Domo, preluarea ejobs de catre Tiger Fund Management, preluarea Kandia de catre Cadbury, preluarea Artima de catre Carrefour.
Bogdan Olteanu
Presedintele Camerei Deputatilor a încasat peste 1,4 miliarde de lei vechi din participarea la se­dintele comisiilor de privatizare ale BCR si CEC. Con­form Academiei Catavencu, Olteanu a concesio­nat în 2006 2.000 de metri patrati de la Parohia Ghermanesti, Snagov, cu 1,5 euro pe metru patrat. Pretul terenului în zona este 500 de euro/ me­tru patrat. Daca ar fi cumparat terenul, Oltea­nu ar fi dat cel putin un milion de euro, asa pla­teste 3.000 de euro pe an

7 comments :

agaX said...

ar folosi sa atasezi si o "schema logica" la articolul tau, pentru a intelege si poporul cine-i prefectul si cine-i prefectura, nemaivorbind de necesitatea de a arata intercorelarea dintre diversele idei promovate si legatura lor cu titlul

asta in cazul in care nu ti-ai dorit o viziune globalista asupra lumii, prin folosirea lui bogdan olteanu ca personificare a sentimentelor de frustrare inerente, cind vine vorba de creatia unui artist, indiferent de domeniul de activitate...

daca aliniatul asta de deasupra te lasa cu feeling-ul ca nu "se prea intelege" cine umbla cu sula la purtator prin primarie (ca sa me exprim eufemistic), atunci stii cum m-am simtit eu cind am terminat de lecturat postarea ta

Marius Mina said...

Poti sa o iei pe bucati si
sa-ntelegi ce vrei.Daca materialul nu e prea greu ptr ficatul tau....!

Anonymous said...

Marius, sincer, nu te înţeleg la faza-asta!

Marius Mina said...

@Roxana , e un preambul la ce va urma.Conectiile dintre casele de avocatura in care Predoiu si Olteanu activau (sau activeaza) , caracatita de facut bani si implicatiile celor doi.
Catalin Predoiu l-a inlocuit pe Olteanu in Cons. De Admin CEC, conectiile dintre cei doi sunt mult mai adanci.Bogdan Olteanu i l-a bagat pe Predoiu pe gat lui Tariceanu cand restul conducerii PNL nu a fost de acord.Acum gandeste tu Roxana si da-mi un raspuns la rece(nu "liberal")
De-abia cum le pun cap la cap ...Cand termin montajul le dau drumul pe apa la vale...

Anonymous said...

Prezenta lui Predoiu in guvernul Boc este garantia unui pact intre anumite persoane din PNL si PDL , ,,voi stati in opozitie si aveti sansa sa va mentineti cota politica , nu va asociati cu gruparea Bombonel-Voiculescu , iar omul vostru sta la masa noastra ca garant al non-combatului dintre noi , bineinteles ca puteti sa-l balacariti cum vreti voi , pentru galeria voastra de votanti ''.

Anonymous said...

Sincer sa fiu ,nu-i greu de deslusit sensul celor aratate in postare , cu conditia sa proiectezi/duci in viitorul apropiat o parte din cele intamplate si sa faci legaturi/conexiuni si in trecutul recent.
Mi se pare ca BO joaca prea multe carti la PNL, folosindu-se de niste asi din maneca . Tu esti cel mai aproape de a a-i da peste mana spre a-i sari cartile tinute ascunse !

Ramane de vazut efectul asupra partidului ,dar eu banuiesc ca Bo va trada cat de curand si astfel nu va mai fi nevoie de adus alte dovezi in sprijinul afirmatiilor tale.
Craciun fericit ! Radu Humor

CRadu25 said...

Sorry, Marius, dar @agaX are un pic dreptate, postul e cam incalcit. E cam greu de desprins unde-ce-cum sunt conexiunile. Anyhow, BO a incercat tot spectrul politic (de la Hrebenciuc la Cotroceni) doar-doar si-o asigura alegerea ca deputat. I-a iesit la limita, din pacate (desi a avut drept contracandidati niste "nimeni", tot pe locul 3 a iesit, dar calculatorul l-a rezolvat) si acum face din nou jocurile in PNL. Nu cred ca acest personaj "[...] care s-a dorit dintotdeauna liderul de facto al liberalismului romanesc" va fi usor de scos din viata acestui partid, dar daca se va realiza asta, PNL va fi intr-un real castig.

@Roxana Iordache - no offence, dar Tariceanu s-a lasat de mult prea multe ori influentat de astfel de personaje (Olteanu, Fenechiu si, cu voia Dvs., ultimul pe lista Patriciu) pentru a mai fi credibil. Parerea mea!