Saturday, October 24, 2009

Goldenblitz-ul lui Basescu, combinatii cu "Bechtel"

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că a ales firma Euroconstruct Trading 98 SRL, patronată de omul de afaceri Dan Besciu, care deţine celebrului restaurant Goldenblitz din Bucureşti, să se ocupe de neutralizarea deşeurilor chimice de pe traseul Autostrăzii Transilvania. Valoarea contractului nu a fost făcută publică de că
tre oficialii de la CNADNR, dar suma vehiculată se cifrează la aproximativ 17 milioane de euro.

În zona comunei Moldoveneşti, pe traseul viitoarei Autostrăzi Transilvania, lucrările de construcţie s-au blocat deoarece există un depozit de deşeuri chimice provenite de la fostele Uzine Chimice din Turda. Procedura de licitaţie pentru neutralizarea celor 50.000 de tone de deşeuri chimice provenite de la fostele Uzine Chimice din Turda a fost demarată în data de 27 aprilie. După negocieri accelerate, pe primul loc s-a clasat un consorţiu de patru firme Eurocontruct Trading 98 SRL, SC Uni Recycling SRL, SC I&C Transilvania Construcţii SRL şi SC Minesa ICPM SRL.


Două dintre aceste firme, Euroconstruct Tradign SRL şi I&C Transilvania Construcţii SRL, sunt patronate de Dan Besciu, respectiv Daniel Călugăr, apropiaţi ai Partidului Democrat Liberal.

Condiţii dure puse de compania de drumuri

Deşi CNADNR a anunţat numele firmelor care s-au clasat pe primul loc, oficialii spun că negocierile nu sunt încă finalizate. În cazul în care firma lui Besciu refuză să ducă să respecte condiţiile impuse de autorităţi, CNADNR va semna contractul cu firma clasată pe locul doi.

Directorul proiectului Autostrăzii Transilvania din cadrul CNADNR, Radu Gaşpar, a precizat azi că biroul de presă din cadrul companiei s-a grăbit să anunţenumele câştigătorului, din moment ce negocierile nu au fost finalizate. „Pe lângă condiţiile de bază anunţate în caietul de sarcini, firmele care s-au clasat pe primul loc trebuie să respecte o serie de condiţii, între care finalizarea lucrărilor în 21 de zile de la semnarea contractului, neutralizarea în totalitate a solului, transportulîn condiţii de maximă siguranţă a unei cantităţi estimate între 6.000 şi 10.000 de tone de substanţă pură la un incinerator din Germania. O altă condiţie se referă la avansul de plată”, a spus Radu Gaşpar.

Contractul care va fi încheiat între firma lui Dan Besciu şi CNADNR cuprinde două etape. „Prima se referă la eliberarea amplasamentului şi aducerea terenului la forma iniţială şi a doua, la netralizarea în întregime a substanţei active care se va face în Germania. Acolo vor fi transportate în jur de 6.000-10.000 de tone de deşeuri chimice”, a spus Gaşpar. Dan Besciu nu a putut fi contactat.

AVÂNT

„Întâlnirile de taină” i-au crescut notorietatea

Afacerile lui Dan Besciu şi Sorin Vulpescu, patronii companiei Euroconstruct Trading ’98, au intrat pe o pantă ascendentă în perioada în care Traian Băsescu ocupa funcţia de primar general al Capitalei. Supranumiţi „regii asfaltului portocaliu” graţie multiplelor contracte căştigate în perioada în care Băsescu ţinea frâiele Bucureştiului, Besciu şi Vulpescu au câştigat notorietate şi datorită restaurantului pe care îl deţin.

Vestitul local „Golden Blitz”, amplasat în imediata apropiere a Palatului Cotroceni, a fost frecventat adesea de Traian Băsescu şi a fost transformat de multe ori în gazda „întâlnirilor de taină” ale membrilor PDL.(Sursa EVZ)

2 comments :

Senor Member of RTV Forum said...

Super! Eu pentru faze de-astea anti mafia PDL, am fost insultat pe forumul RTV si provocat sa raspund, iar dupa ce am raspuns am fost banat, doar eu fireste nu si cei care m-au insultat. Johannis este spaima PDL, si-a exprimat clar pozitia in interviul lui Moise Guran: autostrazi cu bani europeni sau PPP. Bani europeni nu cere nimeni, europenii dau bani, dar ei selecteaza si firmele executante si pa MAFIA PORTOCALIE, asta inseamna adio licitatii trucate. Mai incearca sa afli si cum de Blaga a reusit performanta ca in programul DELAPIDARII TERMICE sa evalueze costul polisitirenului la un amarat de apartament la 18 000 de euro http://www.zf.ro/eveniment/reabilitare-termica-la-pret-record-18-000-de-euro-pe-locuinta-in-capitala-4525056/, cand n-are cum depasi 3-4000 nici daca sunt termopane de diamant (programul e de 10 MILIARDE de euro). In sectoarele 1,2 si 5. Ontanu deja a trecut la PDL si a fost si avansat. PDL ar trebui să-şi schimbe numele în PDÎL = Partidul Delapidatorilor (Inca) Liberi

Senior Member of RTV Forum said...

Blaga...Detalii tehnice, aici http://www.petitieonline.ro/petitie/reabilitarea_termica_dorim_transparenta_si_pretul_corect-p66873055.html