Tuesday, March 16, 2010

Diversiuni pentru spargerea opozitiei

Au inceput sa iasa pe piata diversiunile pentru divizarea opozitiei. Senatorii PSD au ridicat, marţi, la şedinţa de grup, ipoteza unei cedări a PNL în problema revocării lui Mircea Geoană de la preşedinţia Senatului, în schimbul unui sprijin al PDL pentru ca Teodor Meleşcanu să fie numit judecător la Curtea Constituţională. Surse din cadrul grupului PSD din Senat au declarat, pentru MEDIAFAX, că mai mulţi senatori social-democraţi au ridicat problema unei eventuale "cedări" a senatorilor PNL în ceea ce priveşte solicitarea PDL de a-l revoca din funcţie pe Mircea Geoană. Scenariul luat în calcul de senatorii PSD era că PNL ar putea ajuta, indirect, fie prin absenţa de la Biroul Permanent, fie prin abţinerea de la vot, ca solicitarea PDL de a-l revoca pe Mircea Geoană să ajungă în plen, unde PDL, UDMR şi independenţii au majoritatea de voturi.În schimbul acestui "ajutor", PDL ar fi urmat, potrivit temerilor exprimate de unii senatori PSD, să îi întoarcă voturile lui Teodor Meleşcanu, pentru ca acesta să fie numit de Senat judecător al Curţii Constituţionale. Sursele citate au arătat că această discuţie din grupul PSD s-a bazat pe varianta în care, dintre cei trei judecători la Curtea Constituţională cărora le expiră mandatul în 2010, unul va fi numit de Preşedinţie, unul de puterea guvernamentală şi unul de către opoziţie. În această variantă, era luată în calcul numirea de către Senat fie a unui reprezentant PNL, fie a unuia PSD, la Curtea Constituţională.
D-zeu stie cati Diaconesti mai are Basescu plantati cu grija in PSD.

Update:

Presedintele PNL, Crin Antonescu a confirmat intr-o interventie directa la Antena 3 ca PNL isi mentine cu fermitate sprijinul pentru Mircea Geoana in fruntea Senatului Romaniei. In concluzie , stirea conform careia PNL ar trada se incadreaza la categoria intoxicarilor basescianiste.


Inca 3 deputaţi PSD urmeaza sa demisioneze din PSD , in favoarea Uniunii pentru Progresul României. Carmen Moldovan, deputat Colegiul 6 Buzău, Constantin Mazilu, deputat Colegiul 3 Vâlcea şi Adrian Mocanu, deputat de Colegiul 2 din Buzău.

14 comments :

Ramona-Sandrina Ilie said...

Parcă trăim un fel de "Teoria Conspiraţiei", unde totul devine vizibil, oamenii vorbesc şi nimeni nu îi crede!

Trist, dar mai mult de atât...grav!

Anonymous said...

Eu nu cred că Victoraş şi Crin n-au un tratat de loialitate, secret sau discret, cel puţin până trec puntea.
Dacă au scăpat ei de gradaţii care nici măcar nu se mai obosesc să-şi mascheze gradul, înseamnă că şi ăia încă la post, conspiraţii adică, sunt luaţi în vizor.
Fără încredere nu se poate construi nimic. Şi eu zic că al nostru e de încredere. Nu văd de ce al lor n-ar fi. N-ar avea decât de pierdut, şi-aşa hemoragia roşie a devenit critică!
Împreună, vom reuşi!
Sunt convins de asta.

SimP said...

Totul este posibil si totusi raspunsul la intrebarea "what's the gain?" sorteaza "red herrings"(diversiunea) de "truth".
In cazul zvonului ca PNL ar trada, "gain"ul lor (un judecator la CC) nu insemna nimic pe langa pierderea sefie senatului de catre opozitie. Asta iti spune ca "tradarea PNL" nu poate fi decat un "red herring"...
Lupta mare se da de fapt pe Curtea Constitutionala unde flatulescu spera sa castige majoritatea. E si el satul de ei dupa ce l-au "pleznit" pe avocatul national, seralistul boc, cu multiplele anulari ale OUG-lor "fatate" de pitic intr-un ritm de balamuc.
Cum validarea noilor judecatori ai CC trebuie sa treaca prin senat, Geoana sta ca sula'n coasta lui flatulescu. Geoana trebuie "lichidat" de la senat cat mai repede pentru ca validarea/numirea noilor judecatori trebuie facuta cu cateva luni inainte de expirarea termenului... adica in urmatoarele saptamani.
Chiar daca l-am fi considerat pe Antonescu un profitor (ceea ce nu este cazul),nu avea sens sa tradeze pentru un mizilic pierzand miza cea mare.

Anonymous said...

Daca intr-o zi, toti cei care au legatura cu PSD sau PNL si-ar da demisia.

De la consilierii locali din comune pana la cei din Curtea Constitutionala.

Toti, absolut toti!

Si ar lasa tara pe mana PD-ului, zicand: ia-o! Fa ce vrei!

Crezi ca ar atrage atentia cuiva? Si cam care ar fi reactia?

Roxana Iordache said...

Ponta e băiatul de mingi al lui Băsescu. PNL, prin noi înşine. Chiar Băsescu vrea să determine apropierea PNL de PSD, mimând dezbinarea, ca să consolideze impostura de dreapta a PD. Care îşi păstrează denumirea de PD-L, dar va scoate minusul. Stoica a mirosit pericolul.

Marius Mina said...

Roxana de ce le vinzi ponturi, chiar crezi ca sunt atat de subtili in prostia lor?

De Stoica nu ma mir, are si de ce sa-i fie frica, e pe tobogan ireversibil cu toata gasca de tradatori pseudoliberalioizi.

Atitudini , totul e posibil intr-o conjunctura atat de favorabila.

ALM said...

Basescu nu intelege un fenomen: presedintii actuali ai partidelor de opozitie fac parte din alta generatie, dintr-o generatie care nu a fost scolita cu instructori PCR si fara nume conspirativ in cadrul serviciilor. Este suficient ca sa fie o ruptura de comunicatie si de perspectiva politica. Basescu nu poate sa mai "comunice" cu ei decat prin "bancurile" care-i plac lui si pe care nu le mai suporta decat supusii portocalii, sau cu strigaturi demagogice pe care le apreciaza numai "urmasii lui Traian" ...

nicole said...

Buna reactia lui Antonescu.
Cred ca a innebunit de furie bashescu. :D

SimP said...

"
PDL a renuntat temporar la cererea de revocare a lui Mircea Geoana din fruntea Senatului"
Parafrazand o fraza celebra....

O VICTORIE MICA PENTRU OPOZITIE, UN PAS MARE PENTRU NATIUNE....

bravo opozitiei! Canaliile au fost infrante. Se poate! Cheia victoriei sta in UNITATE!
Au incercat sa-i dezbine fara succes si acum s-au retras sa-si linga ranile...

Anonymous said...

Aud c-ar fi renunţat la senatoriadă.
Alertă maximă! Înseamnă că au trecut la planul B. Coruperea ăluia din consiliu.
Sau C. Luviluţie!
Rămân la părerea mea Carthago delenda est!
Citizen's arrest!
Şo pe el!

Marius Mina said...

Toni, nu renunta leprele astea asa usor.Chiar daca stiu ca nu au nicio sansa.

Anonymous said...

Absolut!
Timeo danaos et dona ferentes!
P'ăştia să nu-i crezi nici când i-oi vedea pe năsălie!
Cu vată-n nas şi forfetarul pe piept, vorba unul blogăr!

Marius Mina said...

Toni pe astia , cand ii vezi pe nasalie le mai infigi dracului un tzarus in inima sa fi sigur de reusita.

SimP said...

Da Toni, au trecut la planul B : nu il mai revoca, vor sa-l suspende pe Geoana.
Oricum se mai castiga ceva timp iar opozitia ar face bine sa gaseasca o cale sa-i termine pe traseistii astia autointitulati independenti.
Se pare ca au strans semnaturi pentru infiintarea "partidului traseistilor" de la Spiru Haret.Au nevoie de 250 000 de semnaturi. Profesorii de la Spiru Haret puneau in fata studentilor lista cu semnaturi si le cereau sa semneze...Astea sunt semnaturi luate sub presiune. Ar trebui contestate.
Nu ar trebui lasati marlanii astia sa miste nici 1 mm. Le dai un deget , ai ramas fara mana si picior!
Oh, cat despre tepusa... sa nu uitam de sare, acuma ca o ramas inca la noi si nu o luat-o Patriciu....