Tuesday, March 9, 2010

Sorin Oprescu , primarul care nu este


Ales in urma unui vot negativ care sanctiona dezastrul, aroganta si hotiile mafiei PDL, Sorin Oprescu a reusit sa prosteasca bucurestenii care i-au acordat practic un cec in alb . De cand a batut palma cu penalii de la putere , Oprescu nu a pierdut nicio ocazie sa-si expuna marfa pe taraba. Este inutil sa ne mai intrebam ce sanse mai are la un al doilea mandat in fruntea Primariei Capitalei , dupa prestatia de pina acum si smenurile ieftine devoalate de mass media primarul care este poate obtine la alegerile locale din 2012, un scor putin mai bun decat cel de la prezidentiale. Diferenta o va face sustinerea din partea partidei independentilor la care va adera curand. Oprescu va mima din nou orgasmul victimei unui viol in banda insa dupa cartea iepurasului independent jucata la prezidentiale in favoarea lui Basescu , "doctorul" va iesi din scena inecat in mlastina sulfuroasa a propriului caracter virusat. Nu e nici prima si nici ultima oara cand ne-am prajit la foc mic acordand incredere unor carnavalisti cu diplome de smecheri luate pe puncte la fara frecventa. In ultima perioada, dupa finalizarea proiectelor autostrazii suspendate si a inelelor paralele , Oprescu a intrat intr-un concurs de creativitate si competenta cu imbecilul din fruntea Guvernului Romaniei. Bataie de joc pe banii si nervii bucurestenilor adusi la exasperare. Am preluat de pe AIM cateva detalii din ultimile fapte de arme ale primarului Capitalei .

Marţi, 9 martie 2010, a fost supus dezbaterii în şedinţa Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) Proiectul privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor de salubritate în Municipiul Bucureşti (ROFSS) - adică ce trebuie să facă firmele de salubritate în oraş. La articolul 48, acest proiect spune că spălatul căilor publice se face numai cu apă industrială. Tot pe 9 martie s-au supus aprobării Normele de salubritate şi igienă ale Muncipiului Bucureşti, unde începe circul (NSI).
La art. 9 se spune că cetăţenii au obligaţia de a întreţine curăţenia în parcările închiriate de la primării şi în propriile spaţii de locuit. De asemenea trebuie să întreţină curăţenia geamurilor aferente spaţiilor în care locuiesc. Nu se menţionează cum ar putea un inspector municipal să intre în casă unui om pentru a verifica curăţenia. Sau care este standardul unui geam curat. În această situaţie cetăţeanul se poate trezi oricând cu amendă pe motiv că a avut geamul murdar, după care se poate chinui cât vrea el să demonstrez că nu e adevărat - nu va avea nicio şansă.
În schimb, măturatul manual este definit clar în ROFSS la rticolul 41: "Măturatul manual se efectuează astfel încât cantitatea de praf care se poate ridica în aer ca urmare a deplasării vehiculelor sau acţiunii vântului să nu depăşească concentraţia de pulberi admisă prin normele în vigoare".
Cităm mai departe din NSI: "Persoanele fizice şi juridice au obligaţia să efectueze şi să asigure zilnic curăţenia şi săptămânal (persoanele fizice în zilele de sâmbătă, între orele 9.00 şi 12.00, iar persoanele juridice în zilele de luni, între orele 9.00 şi 12.00) spălarea trotuarelor şi a zonelor de acces pietonal (ganguri, pasaje, alei etc)". Spălatul trotuarelor, aleilor etc. se va face obligatoriu cu apă industrială, aşa cum am văzut mai sus. De unde vor lua însă bucureştenii apă industrială? Asta nu se mai spune. Se spune însă că sancţiunile împotriva celor ce nu se supun directivelor stipulate mai sus sunt cuprinse între 200 şi 1.000 de lei.
De asemenea persoanele fizice şi juridice din oraş sunt obligate ca pe timp de iarnă să cureţe, în maximum 24 de ore de la încetarea ninsorii, zăpada depusă pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau îşidesfăşoară activitatea. altfel, desigur, seia amendă între 200 şi 1.000 de lei.
Toate aceste prevederi contravin legii. Despre ce este vorba?
Municipalitatea s-a gândit să plătească firmele de salubritate din bani publici pentru curăţenia stradală, dar o mare parte din muncă să o facă cetăţenii, gratuit, în mod obligatoriu pe trotuare, parcări, alei etc. Autorităţile locale consideră că este dreptul lor să ne oblige să facem şi deszăpezirea pe aceste spaţii. Tot gratuit, tot în contul firmelor care vor câştiga licitaţiile de deszăpezire.
Dar trotuarele şi parcările sunt parte integrantă din drumuri, conform OG 43/1997. Aceste spaţii sunt proprietate publică şi sunt întreţinute din fonduri publice – conform OG 70/2010.
Cităm din Ordonanţa nr.43/1997 privind regimul drumurilor:
"Art. 2: (3)Fac parte integrantă din drum: podurile, viaductele, pasajele denivelate, tunelurile, construcţiile de apărare şi consolidare, trotuarele, pistele pentru ciclişti, locurile de parcare, oprire şi staţionare, indicatoarele de semnalizare rutieră şi alte dotări pentru siguranţa circulaţiei, terenurile şi plantaţiile care fac parte din zona drumului".
"ART. 22: Administrarea drumurilor judeţene se asigură de către consiliile judeţene, iar a drumurilor de interes local, de către consiliile locale".
Cităm din OG 7/2010: "Dumuri publice sunt drumurile de utilitate publică şi/sau de interes public destinate circulaţiei rutiere şi pietonale (...); acestea sunt proprietate publică şi sunt întreţinute din fonduri publice”.
Ca atare, firma care a câştigat licitaţia pentru salubrizarea unei artere rutiere, nu ia bani doar pentru carosabil, ci pentru tot ce ţine de drum, respectiv trotuare, parcări, căi de acces etc. Aceeaşi situaţie este şi în cazul deszăpezirii. Firma care a câştigat licitaţia are în grijă tot ce ţine de drumul public.
Faptul că edilii ne pun să facem curăţenie în locul lor pe domeniul public este definit de Codul Penal drept abuz în serviciu împotriva intereselor persoanei şi intereselor publice. Oricare cetăţean al Capitalei poate depune plângere penală şi poate desfiinţa aceste acte normative care contravin legilor organice, pe de o parte, şi poate sancţiona persoanele care le-au promovat, pe de altă parte.(AIM)

21 comments :

Matilda said...

Propun ca sîmbăta, între orele 11,oo şi 12,30 să ieşim toţi cu aspiratoarele, să curăţăm temeinic atît trotuarul, cît şi carosabilul, că şi el este al nostru !

Marius Mina said...

Propun sa puneti putin aspiratorul si pe Oprescu, cu grija spre cavitatea bucala insa, are dantura provizorie...

Anonymous said...

Lasand la o parte poate partea penala cred ca in principiu ideea lui Oprescu nu este rea.Poate ca este gresit transpusa in viata.Ca un cetatean care traieste in Germania si neavand pretentia ca aici totul e perfect totusi cred ca inca nu sintem la capitolul curatenie acolo unde ar trebui.Poate ca si Primaria a gresit dar si oamenii sint de vina.Mai deunazi Dumitru Dragomir propunea ca scuipatul pe stadion sa fie saanctionat.Alta idee nicidecum rea.Poate ca Primaria ar trebui sa vegheze ca oamenii sa nu arunce lucrurile peste tot sa nu scuipe.Ceea ce spun este spre binele nostru asa putem evita boli atrage tursti si ne simtzi bine.Una e sa te plimbi intr-un parc curat alta intr-unu murdar.Ca firmele trebuie sa faca curatenie de acord dar oamenii trebuie sa pastreze si daca nu o fac sa fie sanctionatzi aspru si sa se invetze.Acum poate ca realizam ca reciclarea sticlelor si a maculaturii munca patriotica de scoatere a mizeriei din padure de pe timpul lui Ceausesu nu au fost deloc idei proaste.
Nu sint pentru transpunerea unui model intr-o tara dar calatorind in Europa pot spune ca raportat cu multe tari mai avem destul la capitolul asta si originalitatea sa ne-o pastram prin traditii obiceiuri sint altele lucrurile care fac Romania demna de admirat!

Anonymous said...

După cum văd, regimul poliţienesc se instaurează la toate nivelele.
Omil e un recidivist perpetuu.
Nu e chiar aşa de mult de când postam, cu mai mult sau mai puţin succes, asta:
Am auzit de iniţiativa criminală a altui nebun furios votat de poporul ăsta "dăruit de Dumnezeu", anume mutarea statuilor de la Universitate în parcul Casei Poporului pentru a plasa în locul lor o parcare subterană!
Aici Oprescu l-a făcut pe Ceuşescu să mai moară odată, de invidie!
Ceaşcă n-a avut tupeul ăsta de doctor pârât!
Eu nu înţeleg de ce nu mută dracului Universitatea cu totul, ar scăpa şi de parcagii, ar avea şi locuri de parcare!
Mă tot întreb cum se face că au ieşit pe fruntea ţării toţi
păduchii, toate jegurile penale, totată scursura societăţii...
Aş avea şi răspunsuri, dar nu mai am nici o tragere de inimă să
continui...
Mi se pare că trăiesc un coşmar fără sfârşit: Ceauşescu multiplicat la infinit, deocamdată avem doi, unul la Cotroceni, altul la Primărie...
Nu e de mirare că primim asemenea comunicate guvernamentale:
Comunicat important
GUVERNUL ROMANIEI
Comunicat de presa
Din cauza reducerilor bugetare recente si a cresterii pretului
electricitatii, gazului, motorinei, benzinei si uleiului, luminita de la capatul tunelului a fost stinsa!
Ne cerem scuze pentru neplacerile cauzate!

nicole said...

Eu as vrea sa-i maturam pe cretinii astia. De la basescu la Oprescu,fara sa uitam vestitele parashute basesciene.

Anonymous said...

Să nu uit. Tot răul spre bine, chiar dacă se transformă în dezastru.
Îţi dai seama ce catastrofă era dacă ieşea Blaga!
Holly shit!
Ăsta, măcar, e singur...
Fură el, dar n-are haita prea mare.
Cu buldogul, nici nu pot să mă gândesc ce se-alegea de oraşul meu!
Chiar aveau tot pe mână, nemernicii! De sus până jos.
Tristă soartă, dacă stai să te gândeşti. Mai bine să nu!

Marius Mina said...

Toni, nu e singur deloc, joaca pe mana PDL la greu

Anonymous said...

Vrei sa te enervezi, asa, inainte de culcare?

Stii cum merg treburile in Consiliul General?

Proiectele ajung la consilieri, in cel mai bun caz, cu o zi inainte de sedinta. Dar in majoritatea cazurilor ajung doar in ziua de consiliu.

La asta se adauga o lista de proiecte pe care consilierii le vad abia in sedinta.

Crezi ca se poate face ceva pe tema asta? Te inseli! PD-ul are majoritatea si accepta stilul asta de lucru.

Tu, daca ai fi acolo, cam ce branza ai face daca ai avea doar cateva ore sa citesti proiectele, iar pe unele le-ai vedea abia in sedinta?

Marius Mina said...

Atitudini, americanul are o vorba de capatai: "If you can't take the heat stay out of the kitchen" .
Oprescu s-a bagat(si-i convine de minune) intr-o serparie care-i depaseste cu mult capacitatea de perceptie. La cat de "sensibil" este se lasa dus de val sa-i prinda bine la final de mandat. Ca al doilea nu-l mai pupa nici impaiat...

Anonymous said...

Pentru ca am ramas dator. Pentru linistea Roxanei, Ludovic Orban este ofiter SIE din 1997 cand alaturi de Aurescu, era corespondent pe statul SIE. Apoi, amandoi au devenit ODC – ofiter deplin conspirat.
Bogdan Aurescu – nume real Goldstein – ofiter SIE – corespondent in 1997.
Ofiterul de legatura al lui Aurescu era Mihai Puiu (nume de cod Petre ?). Fost sef al Laboratorului de Psihologie SIE, Puiu a fost la post la Kiev. Nevasta sa este profesoara la ANI, iar fiul sau este ofiter SIE sub acoperire. In prezent, Puiu lucreaza la fundatia Dimitrie Cantemir.

Securica

Anonymous said...

Securică, pe Roxana ai liniştit-o, pe ceilalţi cred că i-ai neliniştit rău de tot!
Transmite-i ceva şi de Oprescu, că prea-l ţine-n braţe cu mult foc!
Good for you!
Keep digging!

Marius Mina said...

Securica, cred ca ai vrut sa scrii Leonard nu Ludovic

Anonymous said...

Scuze pentru Marius si Roxana

Imi cer scuze. Este vorba despre Leonard Orban, consilierul lui Basescu, fost comisar european. El este ofiter SIE, nu fratele sau Ludovic.

Securica

Marius Mina said...

Securica , merci ptr precizare, era foarte necesara in contextul actual

Anonymous said...

Dl. Ambasador Natsuo AMEMIYA
Ambasada Japoniei in Romania
在ルーマニア日本国大使館
NOTA INFORMATIVA:
CU OCAZIA VIZITEI PRESENTELUI BASESCU IN JAPONIA CINEASTII ROBERT HORVATH- DEVA SI SOTIA SA KIYOKO HORVATH DECLARA GREVA FOAMEI IN FATA AMBASADEI ROMANE DIN TOKYO.
BLOG http://devanewyork.blogspot.com/



CORESPONDENTA SPECIALA - ULTIMA ORA DE LA TOKYO !

GREVA NOASTRA SE BUCURA DE SUCCES. NE-AM MUTAT IN PARCUL INVECINAT PALATULUI IMPERIAL. ZIARELE SI STATIILE PUN VIZITA, IN CONTEXTUL LOVIRII UNUI COPILAS IN PLEX SI A UNOR GAFE URIASE DE PROTOCAL. ACEASTA VIZITA SE DATORESTE
NOULUI GUVERN DE STANGA CARE A VENIT LA PUTERE. ASTAZI VOM AVEA UN INTERVIU
DESPRE UN PRESEDINTE SECURIST SI VOM RELIEFA BIOGRAFIA DE GOLAN LA NHK - PRINCIPALA STATIE DE TV JAPONEZA. VA VOI TINE LA CURENT DESPRE VIZITA PLINA DE INSUCCES AL PRESEDINTELUI PE VIATA SI PROBABIL PENTRU ETERNITATE TRAIAN BASESCU. SA-I URAM INSUCCES IN CONTINUARE !

SimP said...

Securica, esti tare!
Astia trebuie toti deconspirati. La ce ne trebuie o securitate de zece ori mai mare (subestimare) decat o au tarile cu traditie democratica din vestul Europei?

R. Horvath, apreciez mult gestul tau si al sotiei tale. Faceti un lucru mare. You're in my prayers.
God bless you.

Anonymous said...

Uite o stire:

http://www.citynews.ro/cluj/eveniment-29/deputatul-calian-s-a-vrajit-cu-tarfele-in-hotelul-tarii-75479/

Dinu said...

Oprescu,Antonescu....nicio diferenta!
Numai gargara de 2 bani.

ALM said...

Ascultand astazi diverse pareri in legatura cu iarna care nu se vrea dusa, exact ca si guvernul Bok 4, mi-am dat seama ca nici macar autoritatile locale nu ne iubesc pe noi, simpli cetateni.

Cetateanul "de pe zebra" are dusmani de la nivel local pana in dealul Cotrocenilor. Hai sa va zic ce mi-a venit: exista niste firme care trebuie sa curete zapada, zic ei, numai de pe carosabil; asa o fi, ei stiu cum au facut contractele; si vor un pret, platit tot de palmasi; daca nu primesc banutii asa "cum vrea muschii lor", nu dau zapada, chiar daca ii jeneaza si pe ei.

Buun! Primaria nu poate sa-i puna la "munca patriotica" fiindca "ie ieconomie de piata". In schimb, pentru simplul cetatean, numai "ie ieconomie de piata", e comunism curat! Nu iesi la munca patriotica, te-ai ars! Ca la culesul porumbului inainte de 89'! Amenda si mai stiu eu ce inventeaza Oparescu! OK! Si atunci banutii platiti sub forma de impozite, pentru vina ca te-ai nascut in Romania, unde se duc? Pentru ce fiecare bucurestean trebuie sa aiba in apartament târn, tumbarau, salopeta, lopeti, tarnacoape si ce alte scule mai sunt necesare pentru indepartarea zapezii, cand ADP-ul are unelte specializate si o gramada de tigani bortosi, pe care-i trimite pe teren sa amendeze femeile care lucreaza pe la magazine? Sa vezi cum se infoaie tiganu' in fata farmacistelor sau a operatoarelor din banci!

Bai tata Oparescule, ne-ai pacalit o data! A doua oara nu mai vede nasu' putza finului ...

ALM

Anonymous said...

BASESCU S-A INTALNIT CU IMPARATUL JAPONIEI AKIHITO SI IN CURAND SE VA INTALNI CU CEAUSESCU !
PRINCIPALELE ZIARE JAPONEZE AU PRELUAT PE PRIMA PAGINA CELEBRA POZA A PRESEDINTELUI ROMAN LOVIND UN COPIL. STATIA DE TV NHK AU TRANMIS IMAGINI DESPRE GREVA FOAMEI DECLARATA DE CINEASTII ROBERT & KIYOKO HORVAH ,STIRE A FOST PRELUATA DE MAJORITATEA STATIILOR TV DIN JAPONIA. . GREVA FOAMEI SE DESFASOARA IN PARCUL DIN FATA PALATULUI IMPERIAL. CU OCAZIA CONFERINTEI DE PRESA- SOTIA MEA A PREDAT UN PLIC AMBASADORULUI ROMAN DE LA TOKYO . IATA CONTINUTUL MESAJULUI CATRE PRESEDINTE.

  DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
 VA DAU O VESTE PROASTA- AGENTURA SECURITATII  ROMANE  DIN JAPONIA SA PRABUSIT !
( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL" DARIE"  DIN TOKIO. UN MICROFON SUB MASA ! ) DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/
BASESCU S-A INTALNIT CU IMPARATUL JAPONIEI AKIHITO SI IN CURAND SE VA INTALNI CU CEAUSESCU !
PRINCIPALELE ZIARE JAPONEZE AU PRELUAT PE PRIMA PAGINA CELEBRA POZA A PRESEDINTELUI ROMAN LOVIND UN COPIL. STATIA DE TV NHK AU TRANMIS IMAGINI DESPRE GREVA FOAMEI DECLARATA DE CINEASTII ROBERT & KIYOKO HORVAH ,STIRE A FOST PRELUATA DE MAJORITATEA STATIILOR TV DIN JAPONIA. . GREVA FOAMEI SE DESFASOARA IN PARCUL DIN FATA PALATULUI IMPERIAL. CU OCAZIA CONFERINTEI DE PRESA- SOTIA MEA A PREDAT UN PLIC AMBASADORULUI ROMAN DE LA TOKYO . IATA CONTINUTUL MESAJULUI CATRE PRESEDINTE.

  DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
 VA DAU O VESTE PROASTA- AGENTURA SECURITATII  ROMANE  DIN JAPONIA SA PRABUSIT !
( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL" DARIE"  DIN TOKIO. UN MICROFON SUB MASA ! ) DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com/

Anonymous said...

DOMNULE MINA
CER SCUZE. APARITIA MULTIPLICATA A COMENTARIULUI SA FACUT FARA INTERVENTIA MEA.
ROBERT