Tuesday, April 6, 2010

Resurectia Dreptei dupa Postul Pastelui

Am asteptat sa treaca Pastele , patruzeci de zile de post si revenirea pe scena a opozitiei. Natura moarta se trezeste la realitate odata cu noile probleme ale romanilor generate de criza morala , economica si sociala. Partida prezidentiala continua marsul fortat lovind in plin reduta subrezita a Opozitiei. Racolari, santaje penale, concentrarea puterii absolute in mainile unui cerc inchis controlat din umbra de catre cei care manevreaza discret comportamentul pervers al purtatorului de mesaj prezidential. Cine il mai considera pe Traian Basescu capul tuturor rautatilor din Romania , se inseala. Incepand cu 7 decembrie 2009, puterea decizionala a fost preluata de catre cei care l-au si propulsat pe pacientul national in scaunul suprem. Am intrat pina la umeri in zodia mafiocratiei de partid si de stat care nu are decat o singura misiune : tranformarea Romaniei intr-un comitat de sclavi sub cizma "puterii din umbra". Aripa franta a serviciilor secrete comuniste a reusit, odata cu frauda electorala din 6 decembrie, sa-si ia revansa dupa infrangerea umilitoare din decembrie '89. Lupii infometati ai servicilor au ocupat pozitiile strategice in aparatul de stat, controland in proportie de 90% "produsul intern brut". Monpolul masiv asupra economiei romanesti, controlul total asupra Serviciilor Secrete, Justitiei, Procuraturii ,al militiei politice DNA, Minister de Interne, Apararea Nationala, Fondurile Europene pentru Dezvoltare, unica sursa de supravietuire economica deocamdata , nu in ultimul rand, prelungirea acordurilor sinucigase de imprumut cu FMI , instrumentate cu nesimtire de gruparea infractionala de la putere. Sunt semnele unui naufragiu premeditat. Circul mediatic cu zanganit de catuse in prime time , arestarea demnitarilor opozitiei in baza unor probe anorganice si halucinante, contureaza perfect tehnologia machiavelica implementata cu zeci de ani in urma de bolsevici. O viziune mai putin ortodoxa ma obliga sa-i privesc pe executantii principali ca pe un grup infractional, condamnat deja cu suspendarea pedepsei , pe o perioada limitata. Pentru ca, mai devreme sau mai tarziu, toti vor lustrui zabrelele temnitiei.
Precedentul creat de cazul "Voicu", a incalzit motoarele pentru zeci si sute de nume grele din Opozitie. El fiind doar luneta prin care Basescu & CO tintesc fortaretele ramase necucerite . Una dintre ele este Sefia Senatului, ultima baricada in calea tavalugului pornit in forta pentru modificarea Constitutiei si instaurarea "legitima" a puterii discretionare.Vor urma desigur si altii daca Opozitia nu renunta la somnul creator de monstruozitati si nu isi redefineste strategia de rezistenta si contraatac. Cand ma refer la Opozitie , am in calcul in primul rand pozitia PNL, vis a vis de practicile neonaziste ale conglomeratului malign aflat acum la putere. Senatorul Catalin Voicu nu este decat sperietoarea din prim plan, rolul sau prestabilit este unul secundar care , inainte de a-l victimiza , va face multe victime colaterale.
Tradarile si dezertarile vor continua cu precadere in PSD , parazitat intern , dupa instalarea lui Victor Ponta, favoritul Cotrocenilor. Cat de curand, atat Adrian Nastase cat si Ion Iliescu isi vor inghiti sec acreala deciziei de a-l sustine pe micul colaborator la sefia PSD.
PNL-ul s-a detoxificat intens, inainte si dupa Congres, Gabriel Berca si Mihai Banu sunt printre ultimile tradari care ingroasa colectia de insectar a leprozeriei cotroceniste, in care isi vor sfarsi cariera politica. Modelul de succes Musca-Stolojan exceleaza in performanta. Dar detoxifierea nu este singurul element prin care iti poti imbunatati scorul pe tabela de marcaj.
Daca iesirile pe sticla nu sunt coroborate cu actiuni concrete si activitatea in teritoriu va continua sa mimeze boxul cu umbra, sperantele se vor transforma in esecuri pe banda rulanta. De ce ? Pentru ca nu putem noi vota cat pot ei fura. Avem pe tabla doua exemple clare , europarlamentarele din 2008 si prezidentialele de anul trecut. Dupa primele semne ale primaverii noastre politice, am senzatia ca nu ne-a displacut , ba chiar am mai vrea odata , pentru totdeauna. Inca un exercitiu de acest gen ar fi de-ajuns pentru instalarea unui regim despotic iluminat de rit venezuelean.
Colegiul 1 Bucuresti a fost un succes care trebuie cultivat in forta pe mai departe chiar daca pe 25 aprilie , Colegiul 19 reprezinta o miza indirecta pentru PNL, una cruciala pentru PDL , care din teama de a nu inregistra un esec cu urmari catastrofale, a renuntat sa-si sacrifice jucatori importanti din baza de lucru a partidului pentru a evita dezastrul imagistic si psihologic in teritoriu dar si in randul electoratului propriu, dispersat si umilit in urma masurilor "anticriza" implementate de imbecilitatea unui executiv oligofrenic. Din acest motiv consider batalia pentru Colegiul 19 foarte importanta, cruciala pentru recastigarea culoarului de centru-dreapta , asumat de impostura PDL.
Sunt sigur ca vor exista si de aceasta data jocuri murdare, de culise, insa nu cu aceeasi intensitate ca la prezidentiale. Nu m-as baza foarte tare pe puterea de coagulare a fortelor in jurul lui Victor Ponta sau in ambitiile electorale ale juniorului social-democrat in dezavantajul lui Basescu. Cum nu cred pina la capat nici in loialitatea primarului Piedone la nivel local. Scandalul permisului de conducere s-a evaporat suspect de rapid in cutia cu surprize de imagine ale primarului Sectorului 4 iar politica romaneasca a demonstrat de-a lungul istoriei recente ca este un mare producator de curve. Concluzia, bazati-va pe fortele proprii si nu va lasati angrenati jocurile la doua capete ca pina acum. Daca aveti de gand sa mai infigeti un tarus in inima vampirismului politic promovat de PDL, puneti-va organismul in miscare si stati cu ochii pe fiecare detaliu care ar putea sa va cauzeze dureri de cap dupa exit poluri.

Numarul dezamagitilor creste exponential, pe verticala, si alternativa reala de care si-ar agata ultimile sperante, palpaie ca o flacara de veghe intr-o candela acoperita intentionat de coroane de flori uscate, in cimitirul neamului. Daca acum nu vom fi capabili sa le oferim alternativa la blasfemia dreptei basesciene , in 2012 nu vom mai avea cui. Colegiul 19 va fi un exercitiu de maturitate si performanta al Opozitiei, un atac frontal la nemerniciile unei puteri aberante care loveste din inertie tot ce ii sta in cale, incepand cu romanul ingenucheat lipsit de forta de reactie, si terminand cu institutiile statului de drept, monopolizate in proportii alarmante. Imi este greu sa interpretez starea actuala de incertitudine si inactivitate ca pe o miscare strategica de asteptare premergatoare atacului.
Renuntati la comoditatea sinucigasa in care v-ati refugiat inconstient si iesiti la bataie. Demonstrati ca sunteti barbati politici cu demnitate, valoarea morala si statura unui om politic performant nu se poate ascunde in spatele frustrarilor generate de absenta de la guvernare, Seniorul Coposu a demonstrat ca se poate castiga increderea si respectul fara promisiuni desarte prin verticalitate si actiune. Daca aveti pretentia de continuatori si propovaduitori ai ideologiei dreptei si ai moralei crestine, nu va ramane decat sa convingeti. Renuntati la discursurile in sali inchise si ocupati strazile si pietele publice, luati pulsul trecatorilor si ascultati-le durerea oferindu-le solutii concrete. Ei v-au mandatat si nu invers, tot Ei asteapta sa va indepliniti promisiunile pentru care ati fost creditati cu votul lor. Ei si-au facut datoria, e randul vostru.

Un grup de votanti din Colegiul 1, care au amendat printr-un vot masiv PDL la alegerile din 19 ianuarie, considerandu-ma un suporter incurabil al dreptei reale , ma amendeaza verbal pentru inexplicabila lipsa de interes a D-lui Deputat Radu Stroe, fata de cei care l-au votat. Din 19 ianuarie si pina in prezent , contactul Domniei Sale cu electoratul din Colegiul 1 poate fi inregistrat pe scara valorica cu cifra zero. Dupa dezgustarea produsa de accidentul Bogdan Olteanu , echipa de campanie din Sectorul 1 a trecut prin Iad ca sa poata recupera handicapul. Numai cine nu transpira , nu stie cum se castiga un mandat intr-o lupta inegala cu in intreg sistem diabolic.
Sunt convins ca Dl.Stroe nu si-a facut planuri de viitor politic numai pentru o jumatate de mandat, daca viseaza la realegere ii recomand cu cele mai bune intentii o prezenta utila in teritoriu, unde m-as fi asteptat sa-l vad prezent in noaptea de Inviere. Am nevoie de suportul Dvs. D-le Stroe pentru a demonstra nemultumitilor ca nu "toti sunt la fel". Va revine in totalitate obligatia de a demonstra concret ca sunteti altfel. Va revine in totalitate, voua Liberalilor, obligatia de a pune pe masa adevarului Alternativa Reala in carne si oase. Electoratul s-a saturat de teorie si discursuri colorate degeaba , vor marfa in galantar cu pret redus. Nu le-o dati , iesiti din business odata cu noua lege electorala impusa de modificarile constitutionale la care mafia basesciana (plus aripa portocalie a trandafirilor PSD) , viseaza cu pupilele dilatate.
A continua sa speram doar pe votul negativ, ca pina acum, este o grava eroare morala si de strategie. Instrumentele de manipulare si diversiune ale puterii sunt retehnologizate si pregatite pentru contracararea efectului "negativ" al dezastrului economic in care au ingropat Romania pe termen nelimitat. Subiectele fierbinti, deturnarea flagranta a banilor imprumutati pe spinarea romanilor de la FMI,care puteau cantari enorm la blocarea reinvestirii lui Traian Basescu, fapte reale, grele , scoase complet de pe agenda de lucru a opozitiei dau acum sansa recidivei si consolidarii strcturilor mafiote la varf. Un nou acord cu FMI, institutia care a falimentat rand pe rand, fiecare tara in care si-a bagat coada, va subtia considerabil sansele de revenire la normalitatea atat de des invocata de catre adversarii puterii.

Blocajul in proiect si inactivitatea Opozitiei favorizeaza premizele confectionarii unor miscari extremist - "nationaliste", proiectate si concepute in laboratoarele serviciilor de salubritate mentala. Au infestat tot ce se putea infesta pina acum, Piata Universitatii, Asociatiile de revolutionari inflitrate de serviciile secrete prin conserve reactivate prin greva foamei. Societatea Timisioara, nascuta pe cadavrele martirilor si sufletul Revolutiei a fost redusa la nivelul mecanism de promovare si premierea a erorilor umane si a prostitutiei politce. Societatea Civila in ansamblul ei redusa la tacere si colaborationism, pentru putin peste 30 de arginti. Propovaduitori ai marxismului implicati violent in aparatul de analiza a regimului din care isi trag seva,comunismul, condamnat de Basescu mai abitir decat ursul din padurea spanzuratilor. Legea Lustratiei, tradusa la pachet cu Investigarea Crimelor Comunismului ,intr-o frectie pentru ganglionii prezidentiali, autopsiata si imbalsamata dupa chipul si asemanarea lui Volodea Tismananeanu, un produs ideologic biodegradabil, progenitura stiintifico-limbincurista a bolsevicului Leon Tismanetchi.

Exemplele ar putea umple pagini intregi de analiza amanuntita a sistemului coruptocratic care printr-un concurs de diversiuni au gasit, in sfarsit, calea iesirii din criza si resursele de finantare a pensiilor : 5.5 milioane de pensionari vor plati dublu si integral medicamentele necesare supravieturii. Coplata serviciilor medicale , bomboana fondanta cu acid cianhidric din mijlocul colivei.

Somnul natiunii naste maladii incurabile si avortoni agresivi care demonstreaza reversul sintagmei ,"Nu tot ce zboara se mananca". Carcasele de F16 se pot consuma odata cu icrele negre, fara probleme.

Ma opresc deocamdata aici cu convingerea ca , prin ceea ce am scris mai sus, pot avea si esecuri, pot avea si succesuri sau pot sa fie oameni care nu vor sa vorbesc cu mine.....

23 comments :

Eugenia said...

Ma tem D-le Mina ca repercursiunile lipsei de inspiratie a alesilor PNL in Bucuresti se vor rasfrange asupra D-lui Andrei Chiliman care a tras ca un cal de curse pentru victoria din Colegiul 1. Si ma mai tem ca tot in sarcina Dumnealui va cadea si noncombatul previzibil al org. PNL sect. 4 in batalia pentru Colegiul 19.

Laurentiu Sima said...

Vorbim despre cazul Voicu ca sa putem acoperi in tacere cazuri mult mai grave.
Clanul Bahaian, cel mai mare criminal dupa 89 a fost trecut la pierderi, de ce oare? Cati membrii marcanti ai PDL din Buzau au fost complici ai acestuia in tepele trase bugetului de stat? Poate ne lumineaza D-na Udrea si Dl Cezar Preda.
Despre secretara D-lui Razvan Murgeanu care organizeaza intalniri de "afaceri" in urma carora instrumenteaza tepe de zeci de milioane de euro niciun cuvant?

Laurentiu Sima said...

Apropos de Buzau, mai stie cineva cine a pus ghearele , la pret de dumping, pe averea lui Omar Hayssam?

Sempre Fidelis said...

Bine tirtrat , Securitatea a dat de fapt o lovitura de gratie Armatei Romane prin reinstalarea lui Basescu la Cotroceni si a mafiotului Gabriel Oprea la varful MAPN. Si-au luat revansa dupa pierderea grea de la revolutie?

Anonymous said...

Aha! Înţeleg ce-ai vrut să spui cu "Abia aştept să treacă Paştele."
Aveam eu o bănuială, acum s-a confirmat.
OK, the fight goes on!
Eu, unul, nu cred că după dispariţia satrapului mizerabilii mai au vreo şansă. Cel puţin în prima fază. Sunt sigur că şi-au luat nişte măsuri, dar chiar n-au cum să mai scoată un alt iepure din joben.
Cu toate şantajele şi prigoana dezlănţuite.
Care au şi ele partea lor bună, cu ajutorul lor se face lumină şi curăţenie.
Noi să fim sănătoşi...

Viorel Cataramis said...

Daca lui Robert Curcescu i-a aratat Udrea o foaie de hartie si s-a-nverzit la inima , va dati seama ce i-a aratat Blaga lui Berca ?

Marius Mina said...

Toni, decat sarac si bolnav , mai bine bogat si sanatos, n-asa?

Cataramis, banuiesc ce i-a aratat Blaga lui Berca dar ma jenez s-o spun direct.

Anonymous said...

Opozitia a murit? Cand? Am cautat in aceasta mica vacanta sa le transmit sa se trezeasca, mai inaite de a se trezi poporul. Parca au ramas blocati in sistem, nici o reactie, nici o vorbulita. Si cu cat sunt cei din opozitie mai incremeniti in peisaj, cu atat mai intaratate sunt javrele puterii. Cainii latra, ursul merge!
Domule Mina faceti ceva si treziti ceea ce a mai ramas din opozitie. Poate aveti mai multe cuvinte decat putem noi exprima.
Hristos a inviat!

Virgil said...

Parca cineva ne pregateste ... ceva , n'asa?

1. Personaje cu staif incep sa fie solicitate spre a lustrui clantele DNA .

2. Excelenta sa , domnul acela de la Cotroceni , da asigurari FMI ca Romania nici gind sa incerce sa se rupa de povara datoriilor , ci o sa le sporeasca cind nici nu a apucat sa plateasca ceva din cele existente . Si suntem deja primii intre datornicii fondului .

3. Migratia parlamentarilor este din ce in ce mai accelerata si se pregateste si migratia alesilor locali .

4. Se fura in draci , de oriunde si din orice , rapid si fara masura . Cu graba . Parca ar fi sfirsitul lumii . Bani , bani , bani ... Cit mai multe parale pentru partid si oamenii sai . Evident pentru pedelici ziceam ...

5. Administratia este politizata total si parca nu inca indeajuns . Se lucreaza cu spor si rivna spre a instala oamenii partidului , oricit de incompetenti , dar sa fie ai partidului pina in ultimul coltisor posibil .

6. PDL anunta modificari structurale importante . Conducerea este largita , se creeaza functii noi , inclusiv acelea de coordonare a colegiilor electorale .

7. Doamna Udrea , inca nu suficient de populara cu toate paralele la dispozitie , anunta ca nu doreste totusi functii prea inalte in partid .

8. In PSD domneste haosul dupa victoria junelui Ponta . Noii pitifelnici impinsi in fata , neste neica nimeni , nu fac altceva decit sa ia fata partidului . Singura masura care a si fost demna de retinut a noului presedinte a fost interzicerea accesului limuzinelor in curtea partidului .

9. PNL-ul nu se simte nici el pre bine , 20% dintre alesii in parlament ai acestui partid au apucat-o deja pe alte cai si ne este anuntat un val de migratie si al alesilor locali .
Deocamdata se afla intr-o totala "silentio stampa" , ultimul fapt demn de a fi retinut fiind improspatarea selectului grup al consilierilor de la Cotroceni de catre jumatate din familia Orban ...

10. PDL anunta mutarea congresului din toamna , congres care se dorea temeinic organizat si era anuntat ca o miscare de jos in sus spre reforma partidului , miscare care necesita timp , in ... in primavara ...

Pai la toamna ce treaba au de s-au pus asa o data pe graba asta ?!

NU CUMVA O PUNEM DE ALEGERI DE CELE PRECITPITATE ?

Zic si io , nu dau cu parul !...

Marius Mina said...

Itzig , sa te vad pe tine ce o sa te faci cand o da chioru coltul, pe cine mama dreacu' mai lingi in gaoaza.O sa te tai imprejur sau te-ai taiat deja anticipand?

Dar si voi, rasa asta basesciana, aveti un ADN specific loserilor de profesie. Nu va place dar sugeti in continuare la aceeasi pompa propagandistica.

Teo Negura said...

Hristos a inviat, Marius! Delicios textul tau, cel putin pentru mine, care inca n-am ajuns marfa de raft in aprozarul acestor negutatori de vieti, de destine, de orice, cu firma portocalie...

Itzicbaseanu said...

Stimate domn,

Ma dezamagiti!...Eu n-am nici ata rupta!(sincer va spun, mi-e si rusine!)...Sunt numai "var" de-l 22-lea catralion cu Moshe&Mordecai(am descoperit asta dupa gene), "reactie" puerila la "briciul" inteligentei lui!...De, invidia bat-o vina!...Uneori iti propui mult mai mult decit poti!...Cam asa se-ntampla, pozezi fazan si te trezesti looser!...Ma bucura ca deocamdata sunt looser inchipuit!
Stimate domn,va rog respectos, nu va mai ingrijiti de "gaoaza" la care presupuneti ca ca "ling" eu!...Oricum n-ati nimerit-o,presupuneti gresit,sau, bine admit, aveti convingeri gresite, dar se mai intampla, oameni suntem!...Pot fi si alte ratiuni pe lumea asta, decit "linsu' gaoazelor" stimate domn!Cum ar reiesi din versurile:

...........................
Si rând pe rând încep sǎcadǎ,
le sunǎ zaua a tinichea,
eu n-am nici zale, n-am nici spadǎ,
dar cred într-un crâmpei de stea;
Si-n timp ce corbii vin sǎ-i roadǎ
târâş mǎ urc pe gloaba mea.

‘Naintea lor pe gloaba mea!


Itzic

Marius Mina said...

Teo - Adevarat a inviat !


Itzic- Da-i pinteni si mai usor cu gloaba prin zarzavat sa nu va ia radarul.

Marius Mina said...

Itzic, nu cumva esti musulmanul care l-a crestinizat Basescu?

Itzicbaseanu said...

Stimate domn,

Inca odata Bingooooo!...Toti suntem crestini d'ai lu' Allah...Asa e! (:p!

Itzic

Anonymous said...

Da, Marius. Decât chior şi canceros, mai bine ambliop şi sănătos!
Fuck the bastard!

Marius Mina said...

Toni, u got it right bro'

Itzicbaseanu said...

Bai Mariuse,

Ne-annebunit bai nene Horvath asta! Ce puii mei, asta chiar n-are astampar?...Nu-i trece nici cu medicatie?...Auzi cica l-a dat Base-njudecata!...Ce judecata bai nene, pai nu e tara lui Base?...Direct la paidamos cu el!Mi se pare corect!...Auzi, acum fie vorba aia adevarata, nu crezi ca titlul postarii trebuia putin mai sugestiv : "Reurectia... etc,etc..Pastelui Cailor", ia gindeste-te! Ce zici?

Itzic Haisam Bag, na ca tot ma deconspirasi.

maria said...

D-le Mina,cred c-ar fi interesant ce-ar raspunde Crin Antonescu dca i-ati trimite acest articol?

Marius Mina said...

@Maria, de citit l-a citit sigur dar nu asta e important. Pe mine ma interesaza actiunea si rezultatele.
Din punctul meu de vedere campania ptr urmatoarea confruntare electorala reincepe imediat dupa exit polluri. Asta am invatat eu la scoala primara de bune maniere;-).
Un oras pe luna , la pas , contactul cu omul de pe strada , o vizita in colegiul in care ai fost ales , macar odata la doua luni, secretul succesului garantat.
Unde am ales sa-mi traiesc eu viata , campania electorala pentru 2010 si 2012 a inceput din ziua anuntarii rezultatelor finale de la prezidentialele din 2008.Si sper ca republicanii sa preia controlul in ambele camere ale Congresului in urma alegerilor din Noiembrie ,anul acesta. Dreapta infranta in alegeri alerga precum caii de curse din oras in oras, din stat in stat, din cafenea in cafenea, din piata in piata, din usa in usa, "taxand" puterea pe greselile ei. Nu pastrezi contactul cu potentialii alegatori , fie ei si neafiliati politic(independentii sunt masa critica care da mereu castigatorul), nu ai nicio sansa bazandu-te doar pe nemultumirea generala. Cine spera ca votul negativ te scuteste de munca si alergatura prin noroaie spera degeaba.
S-auzim de bine !

Itzicbaseanu said...

Mariuse,
Ce zici de varianta, "Resugirectu' la Dreapta...da nu la "Pastele Cailor"?

Bai Mariuse, tu nu esti ma "Tuca", caracaleanul ala cu privire perversa?(Asa mi se-arata-n zatz!).Bai nene, da trebe sa-ti spun ca nu s-arata ce sa vede!Ca pe tine te-m vazut coleg da blog cu varanul de SRS(esti la bloguri da ziaristi), d-acolo te-am luat!...Bravos natiune!Dupa soia modificata genetic, iaca-ta si varanii pe plaiul Mioritic!

Te pup(unde vreau Io)!...Sa fii iubit!

Marius Mina said...

Itzic, e buna varianta , impacheteaza-o in ziar si trimite-o Udrei ,e specialista in resugirectie tridimensionala

Marius Mina said...

Itzig, cu texte atat de inteligent prelucrate incerci la STS Dambovitanu', nu la mine pe blog.
DELETE !