Wednesday, June 22, 2011

Secretul blocarii fondurilor europene sta ascuns in contractele Elenei Udrea


Se mira Basescu de ce ne blocheaza astia fondurile europene? Cand au chemat-o pe Udrea sa dea explicatii l-a trimis pe Murgeanu sa-i scoata castana din foc . Dansa evita conflictele de interese cand pierde controlul la furaciuni . Cu toate interventiile agentilor acoperiti pe langa Comisia Europeana, mai devreme sau mai tarziu infectia va exploda.

Doamna Udrea sfidează Parlamentul European", a spus, revoltată, Constanze Krehl, coordonatorul socialiştilor în Comisia REGI. „Am fost foarte fericită că am invitat în comisia noastră ministrul Dezvoltării Regionale din România pentru a discuta raportul pe absorbţia fondurilor UE de către România. Păcat însă că ministrul nu a putut veni şi am fost nevoită să accept că a venit secretarul de stat. Dar, în mod normal, atunci când invităm ministrul, el trebuie să vină. Avem informaţii că doamna Udrea este în Bruxelles şi de aceea nu cred că este cel mai potrivit mod de a trata Parlamentul European", a mai declarat, pentru „Adevărul Europa", coordonatorul socialiştilor europeni din Comisia REGI, europarlamentarul german, Constanze Krehl.

Prea „deştept" pentru eurodeputaţi

Murgeanu a fost criticat şi el la scenă deschisă pentru că a venit cu un raport plin de cifre pe care traducătorii abia ţineau pasul să-l explice. "Ministerul a fost reprezentat de secretarul de stat Răzvan Murgeanu, care, având un limbaj profesionist, nu a putut fi înţeles de o parte a europarlamentarilor, în timp ce ministrul Elena Udrea se afla la o întâlnire cu Antonio Tajani, vicepreşedintele Comisiei Europene", a fost replica ministerului, care a emis ulterior un comunicat de presă. El a explicat europarlamentarilor străini că România are un plan de acţiuni pentru absorbţia banilor UE, că sunt chiar unele termene depăşite, dar că până pe 15 aprilie el va deveni funcţional.

Secretarul de stat, Răzvan Murgeanu, a explicat, pentru „Adevărul Europa", după criticile din comisie, că nu Udrea, ci el este cel care se pricepe să dea explicaţii tehnice pe cheltuirea banilor din programele europene. E drept, nu pe toate. „Doamna ministru avea un alt program, dinainte stabilit când a venit această invitaţie de la Parlament şi dealtfel eu sunt cel care se ocupă de Planul Operaţional Regional. Era o chestiune tehnică, nu am crezut că e una politică", a comentat Murgeanu.

Udrea: Premiant printre proştii satului

Elena Udrea a comentat absenţa de la Comisia REGI arătându-se supărată pentru că, deşi se află în ipostaza de „premiant printre proştii satului", nimeni de la Bruxelles nu apreciază această „realitate". Udrea a insistat că absorbţia fondurilor regionale de către ministerul ei este cea mai bună din România, dar ţara se află la coada Europei pe toate cheltuielile cu fondurile UE. La Bruxelles a fost prezentă şi Anca Boagiu, ministru al Transporturilor.

Comisia Europeană a dat numeroase semnale privind incapacitatea României de a atrage fonduri europene şi va mai pune în următoarea lună încă o dată talpa în acceleraţie pentru a determina autorităţile de la Bucureşti să facă ceva în privinţa absorbţiei scăzute. Comisia Parlamentului European, unde se discută şi se iau unele decizii legate de soarta fondurilor europene, a invitat-o special pe Elena Udrea să explice ce face România ca să cheltuiască fondurile UE.

Potrivit celor mai recente statistici europene, România are cea mai mică rată de absorbţie a fondurilor UE din toate ţările membre. Milioanele de euro care stau necheltuite de România reprezintă bani din taxele altor europeni, în special din bugetele marilor contribuabili ai UE, Germania şi Franţa. Eurodeputaţii sunt cu atât mai nemulţumiţi cu cât trebuie să dea explicaţii acasă pentru banii pe care îi alocă degeaba României.



Sursa: Adevarul Europa

6 comments :

Matilda said...

Udrea este deasupra tuturor, ea deşteaptă, restul lumii idioată !
Din păcate, România este cea care pierde.

Anonymous said...

de ne-a stelca nu mai spu nimic, se stie ca ti-a inchis gura dp faza cu dna!!!

Anonymous said...

1. In tara sa munceste mult mai putin decat in UE.
2. Toata ziua omul alearga dupa aranjamente. La proiecte nu se gandeste nimeni, ca sunt epuizati toti de șmenuri si traiul zilnic.
3. In forurile de conducere sunt o gramada de cretini, portocalii, incapabili sa CREEZE si sa scrie proiecte. Plus primari.

Va scrie un om care a facut un proiect de top, premiat in europa, dar care nu mai are timp sa scrie altul. Ca tre sa fac bani sa traiesc.

In alta ordine de idei.
Mariusel, tu oare nu ai inteles ca blondele - de calibru - nu agreeaza (euro)parlamentarii, ele prefera (vice)președinții... :)

Anonymous said...

“Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a confirmat, pentru Mediafax, că în cadrul consultărilor de la Cotroceni s-a discutat despre o variantă de reorganizare administrativ-teritorială a ţării cu opt judeţe, plus Harghita şi Covasna, acestea rămânând separat, în actuala formulă.”

Mariuse,
basescu a zis ca e necesara reorganizarea teritoriala sa reduca cheltuielile de la buget si birocratia. Adica pentru maghiari poate face o exceptie si le lasa judetele asa cum sunt, SEPARATE, dar pentru mine si restul romanilor nu poate face acest favor? Adica eu nu am voie sa am cele 39 de judete romanesti separate dar ungurul are voie. De cand in tara mea ungurul are drepturi mai multe decat romanul? Adica cand e vorba de ungur se face cum vrea ungurul si cand e vorba de roman se face cum vrea Basescu.
Eu spun NU la 8+2 si DA la 39+1! Sa le uneasca judetele lor si pe ale mele sa le lase in pace!
Numa’ sa faca asta, 39+1, ca apoi strig tare ca le da Tinutul Secuiesc…Basescule, nici cum nu-i bine, de aia trebuie sa faci REFERENDUM!

SimP

Syda said...

Cel mai bine ar fi sa plece

Anonymous said...

ATAC FARA PRECEDENT IMPOTRIVA ROMANIEI , A ISTORIEI SI DEMNITATII NATIONALE !

PRESEDINTELE ROMANIEI

Domnule Presedinte

A sosit momentul sa fiti impuscat. !
Nu este o figura de stil sau o exagerare jurnalistica. Dimpotriva . Atacul dumneavoastra impotriva istoriei Romaniei si a Regelui Mihai dovedesc ca lucrurile au scapat de sub control si trebue apelat la masuri de urgenta. Mentionez ca asistam la un atac fara precedent la adresa aliatilor care au luptat impotriva Axei hitleriste. Nu in ultimul trebue reliefat batjocorirea suferintelor evreilor si a altor nationalitati din aceasta perioda.
A sosit momentul sa fiti inpuscat !
Ma numesc Robert Horvath Deva si sunt de meserie cineast. Pentrul fimul Razboiul rece a inceput la Hotel Ambasador care documenteaza perioada din jurul Actului de la 23 August am studiat arhivele americane si am contact prin asociatia pensionarilor CIA pe martorii evenimentelor . Sunt un unic specialist al acestei perioade,
ACTUL DE LA 23 AUGUST A FOST O ACTIUNE A REGELUI MIHAI CU SERVICIUL SECRET AMERICAN OSS. LA JUMATATE DE ORA DE LA DISCURSUL REGELUI MIHAI……4 AVIOANE ALE ARMATEI AMERICANE AU TRANSPORTAT I60 DE AGENTI SUB COMADA COMANDORULUI WIESER DE LA ISTAMBUL LA BUCURESTI.
RUSII SI PARTIDUL COMUNIST AU FOST ANUNTATI IN ULTIMUL MOMEMT.
Regelui Mihai i sa promis un tratat de ocupatie asemanator Austriei, cu trupe americane, egleze, franceze si ruse de garda cu schimbul in fata palatului.
Tradarea Romanuei sa facut la Yalta si nu la Bucurest.
Sunt gata sa predau aceste documente si relatarile martorilor oculariAcademiei Romane.
Regele MIHAI a fost un erou si o personalitate marcanta a celui de al doilea Razboi Mondial.
Atacul impotriva Romaniei si genocidul impotriva cetatenilor acestei tari trebue oprit pana nu este prea tarziu pentru toti.
Fac un apel la demnitatea dumneavostra . Parasiti vaporul care se scufunda si veti fi iertat. A sosit momentul adevarului pentru dumneavostra si pentru cetatenii acestei tari. Nu mai este loc de intors.

Domnule Presedinte al Romaniei Traian Basescu

A sosit momentul sa fiti impuscat !
Cu toata sinceritatea
Robert Horvath Deva cineast
Presedinte Devartes Film International New York Tokyo

http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/