Saturday, July 12, 2008

"Profesorul" lui Hayssam la un pas de inalta tradare

"Profesorul distrat" a avut nevoie de un "pion de sacrificiu" si l-a gasit in persoana Procurorului Nastasiu, care isi merita pe deplin soarta pentru jocurile din culisele "anticoruptiei" .
Decapitat ,deocamdata profesional ,de Laura Codrutza Kovesi la ordinul expres al lui Traian Basescu pentru doasarul "Valiza cu bani" in care procurorul curios si-ar fi bagat nasul mai mult decat i-ar fi permis "procedura".In acest dosar Nastasiu ar fi audiat deja o parte din potentialii complici :Valeriu Stoica, Elena Udrea , Bogdan Chireac, si Theodor Stolojan, fapt care a inflamat tiroida prezidentiala .Filiera ALRO descoperita de Nastasiu era coordonata de Chireac care a deschis drumul actionarilor rusi catre Cotroceni. In perioada respectiva , sefa cancelariei prezidentiale Elena Udrea a intermediat contactele directe dintre actionarii ALRO si Traian Basescu. Din sesizarile depuse la DIICOT in acelasi dosar, Nastasiu a devoalat conectiile fostului consilier prezidential Theodor Stolojan cu rusii de la ALRO si implicarea lui Valeriu Stoica in asistenta juridica pe care o asigura in timpul procesului de privatizare pina in prezent. Dupa interogarea suspectilor , Nastasiu a descoperit in urma audierilor ca valiza cu 4 milioane de euro pentru care Codrut Seres era audiat sub acuzatia de inalta tradare , ajunsese de fapt in seiful D-lor Stolojan si Stoica.
Profesorul si Hayssam
Informatia conform careia Omar Hayssam ar fi arestat de sirieni s-ar putea sa puna pe tapet cateva raspunsuri explozive la anumite "afaceri" ale Profesorului. Daca se adevereste arestarea lui Hayssam cred ca se strange funia de par pentru locatarul de la Cotroceni. Dupa revocarea din functie procurorul Nastasiu nu a ezitat sa puncteze varianta unei vine comune în cazul dispariţiei şi fugii din ţară a lui Omar Hayssam. Conform propriei marturii, Nastasiu ar fi solicitat revocarea masurii arestului preventiv al lui Hayssam după ce a avut „acordul tacit“ al conducerii Ministerului Public, dar şi al primilor doi oameni din Parchetul General, fostul procuror-şef Ilie Botoş şi adjunctul acestuia Marcel Sâmpetru.In ianuarie 2008 au fost facute publice o serie de convorbiri dintre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam care se aflau inca de anul trecut depuse la dosarul in care Mustafa Tartoussi este judecat pentru ca l-ar fi ajutat sa fuga din tara pe Hayssam. in discutii, omul de afaceri sirian, face referire la un personaj numit "Profesorul".Cazul Hayssam l-a retrogradat pe procurorul Nastasiu din ierarhia Parchetului General unde ajunsese adjunct al DIICOT. Procurorul Ciprian Nastasiu si Sofica Dumitrascu, judecatorul care a decis cercetarea in stare de libertate a lui Hayssam, au primit, in 24 noiembrie 2006, rezolutia de neincepere a urmaririi penale, din partea Serviciului de Anchete Speciale din cadrul Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie. Procurorii au stabilit ca nici Nastasiu si nici Dumitrascu nu pot fi facuti raspunzatori pentru fuga sirianului, dupa ce a fost eliberat, considerand ca cei doi magistrati si-au intemeiat deciziile pe acte medicale, respectiv adeverinta eliberata lui Omar Hayssam de catre medicul Constantin Tanasescu. Acesta era singurul act oficial de la dosarul cauzei unde aparea diagnosticul de metastaza.
Din culisele DNA mai aflam cum se pot fabrica dosare la ordin pentru ca PD-L sa puna mana pe 0 rafinarie (RAFO), care recunoaste prin vocea directorului general pus de PD-L, ca a sponsorizat campaniile PD-L de dupa 2004. Cum putea sponsoriza Rafo Onesti un partid cand este in stare falimentara?
Un alt mister il constituie achitarea lui Iacubov intr-un dosar in care Procuratura l-a tinut arestat luni de zile. Cat va cere Iacubov despagubiri la CEDO ? Daca toate dosarele de la DNA sunt la fel de "sofisticate" , in realitate au numai scop propagandistic pentru improspatarea imaginii personajului Traian Basescu.
Vasile Blaga seful internelor in perioada evaporarii lui Omar Hayssam ramane in carti ca pion principal in teatrul "rapirii" jurnalistilor , o regie proasta in interpretarea unor cabotini. Improprietarit in Aleea Modrogan din bani facuti peste noapte la bursa, prietenul contrabandistilor , distinsul Vasile Blaga care nu mai devreme de septembrie , anul trecut, a pus umarul la o combinatie cu jurnalistul Bogdan Chireac. Acesta s-a prezentat la sediul central al PD din aleea Modrogan, cu doi reprezentanti ai Petrom, pentru o intalnire cu Boc. Mare a fost mirarea printre cei aflati la acel moment in cladire, cand Chireac a aparut in Modrogan ,in vazul lumii, desi se stia despre relatiile lui apropiate cu Vasile Blaga .Surse verificate sustin ca Blaga l-ar fi "ajutat" in obtinerea contractelor, fara licitatie, cu STS si SPP.
Simpla coincidenta sau nu ,Curtea de Apel Bucureşti l-a achitat, miercuri, pe Omar Hayssam, în dosarul Foresta Nehoiu. Alături de Hayssam, au scăpat de proces alte patru persoane. Instanţa nu a oferit o soluţie în ceea ce priveşte prejudiciul adus de infracţiune.Omar Hayssam, fratele său Mohamad Omar, El Assal Emil Raja şi Gheorghe Iosif au fost trimişi în judecată pentru crimă organizată şi bancrută frauduloasă.Omar şi Mohamad au fost acuzaţi că ar fi constituit un grup infracţional la care au aderat mai multe persoane pentru a obţine beneficii materiale şi financiare. Grupul infracţional controla mai multe firme, printre care şi Foresta Nehoiu.
Teroristul Omar Hayssam, protejatul Serviciului Roman de Informatii
Alegerile se apropie in pas alergator, iar dosarul Rapirea din Irak este scos de la naftalina fila cu fila si folosit ca arma politica. Profitand de ocazie, teroristul numarul 1 al Romaniei, Omar Hayssam ne da cu tifla din toate pozitiile. Totul a inceput cu eliberarea, apoi cu scoaterea infractorului peste granita. Au participat Justitia si serviciile speciale. Santajul propriu-zis a demarat in direct la mai multe posturi TV, cu niste convorbiri telefonice. Ca sa-i inchida pliscul, i-au trimis in Siria 7 copii. Au pastrat unul de prasila. Au iesit la iveala, direct din arhiva clasificata a Serviciului Roman de Informatii nu mai putin de 100 de pagini de convorbiri duioase dintre terorist si procurorul Ciprian Nastasiu. Astazi, nimeni nu se mai mira ca teroristul a iesit din Romania de pe aeroportul Henry Coanda, ras, tuns si frezat. Basca parfumat si cu pasaport fals. Hayssam ii multumea magistratului ca l-a scapat de puscarie si il invita la fetite si huzur pe undeva prin Siria sau prin Liban. Acum, trimite la instanta liste cu oameni grei din politica, afaceri si servicii speciale, cu care a avut de a face in activitatea sa prodigioasa de evazionist si infractor pe teritoriul Romaniei. Dupa consultarea unor specialisti in informatii, va prezentam o analiza detaliata a documentului \"Strict Secret\" al SRI, care arata de ce teroristul a fost eliberat, apoi scos peste granita. Omar Hayssam lucra pentru Hamas si Hezbolah, protejat de SRI. Se ocupa cu crima organizata si sprijinea organizatii pe care astazi noi le denumim teroriste : Hezbollah si Hamas. Mai intai, sefimea din SRI a musamalizat \"fisa inf\" si informatia de prima de sesizare a ofiterului coordonator, dupa care a negat veridicitatea ei. Noi am stat de vorba cu specialisti in informatii care ne-au confirmat ca este reala, ba chiar mai mult ne-au oferit amanunte despre procedurile din cadrul SRI.
Eduard Ovidiu Ohanesian - 2008-01-22

4 comments :

Anonymous said...

Informatia ca Hayssam a fost arestat a ajuns la presa neconfirmata oficial, insa , ce coincidenta, in aceeasi zi cu condamnarea lui Munaf in Romania, la zece ani in "dosarul ziaristilor rapiti". Cu vreo doua zile in urma, Hayssam a fost achitat in dosarul "Foresta". Unul din motivele rapirii, ar fi fost si acela ca Hayssam sa scape de dosarele penale.Adica, trag eu concluzia acum,degeaba i-a rapit (daca a fost rapire pe bune). Incurcate sunt caile domnului... Eu nu prea mai cred in coincidente.

Anonymous said...

Inainte de alegerile din 2004 citisem in presa despre un libanez, proprietarul unei firme de cosmetice (asta era acoperirea afacerilor murdare si grele)din Romania,care era liderul Hamas din Europa de Est. Fusese numit consul onorific al Romaniei(avea si cetatenie) sau ceva de genul asta in Republica Moldova. A fost un mare scandal, nu imi amintesc amanunte. Cert este ca atunci am auzit prima oara de Haissam. Au fost pronuntate nume grele si atunci.
Firma libanezului se numea Niran.Individul a fost expulzat pana la urma si din Romania si din Moldova. Dupa alegeri, la scurt timp,tacere, nu am mai auzit nimic.Sunt sigura ca se leaga toate intre ele...
Ca un fapt divers, citeam azi pe blogul lui Ioska Bubble ca in spatele campaniei electorale a lui Oprescu, printre altii, s-a aflat si Jeanne-Marie Ion.

Anonymous said...

Aveti opinii identice cu Vadim si Romania Mare.
Presupun ca nu va convine, dar asta e realitatea.
ruxi

Anonymous said...

Alandra,
N-a fost rapire, pe bune!
N-am crezut inscenarea asta din day one!
ruxi