Wednesday, August 13, 2008

Cetateanul Iliescu falsifica din nou istoria


Am fost solicitat sa precizez ce s-a discutat in ianuarie 1990 intre Seniorul Corneliu Coposu si cel care deturnase Revolutia din Decembrie 1989 .
Am participat personal la acea intalnire , secondandu-l pe Senior , eu fiind Secretar General al PNTCD .

Era in 18 ianuarie 1990 , intalnire intre Delegatiile Oficiale ale PNTCD si FSN. Din Partea PNTCD au fost: Corneliu Coposu, Ion Puiu, Ion Diaconescu, Ioan Alexandru, Iftene Pop si Liviu Petrina. Din partea FSN : Ion Iliescu , , Petre Roman, Victor Atanasie Stanculescu, , Bujor Sion Jr.( si inca vreo doua persoane ).

Pentru Romania ,problema grava a momentului era intentia FSN de a se transforma in partid politic. Dupa ce afirmase ca nu vor participa la proximele alegeri , ci doar vor administra Tara si vor organiza acele alegeri , dupa ce FSNul instalase , printr-o manevra comunista , ,,comitete fsn” in toate institutiile Statului si in intreprinderi, acaparase puterea si mijloacele materiale ale fostului Stat totalitar comunist ,
acum , sub influenta stalinistului Brucan , se contura pericolul transformarii FSN in partid , pentru a monopoliza ei puterea si prin ,,alegeri” .
Voiau sa devina, cum li s-a spus , si arbitri , si jucatori , in acelasi timp.

Seniorul Coposu a explicat foarte apasat ca transformarea FSN in partid si participarea acelui partid la alegerile parlamentare ar incalca angajamentele pe care membrii Conducerii FSN si le-au luat atunci cand au fost acceptati sa preia conducerea treburilor in Tara . Ar fi o lovitura grava data democratiei incipiente si este o actiune inacceptabila .

Cetateanul Iliescu , cu siretenia-i cunoscuta , a spus ca se mira ca PNTCD se preocupa deja de alegerile parlamentare , in timp ce ,,FSN nu-si mai vede capul de problemele reale ale Romaniei , nu stie cum sa mai ajute oamenii sa iasa din iarna etc. etc “.
Dl. Bujor Sion Jr. a sarit cu vorba , spunand : Dumneavoastra vreti sa intrati in Parlament , iar noi , care am facut Revolutia , sa ramanem pe din afara .!!

Atunci , Seniorul Coposu a spus ca ar exista o solutie rezonabila si fireasca: Sa se prezinte la primele alegeri numai patru partide , acele partide care au fost recunoscute de Natiunile Unite imediat inainte de instalarea de catre Sovietici a dictaturii comuniste in Romania:
PNT (CD), PNL, PSDR si P.Comunist .
Iar acei dintre conducatorii FSN care doresc sa faca o cariera de parlamentari sa se inscrie pe listele unuia dintre acele partide , dupa afinitatile politice ale fiecaruia.

Atunci am intervenit si eu si am spus ca solutia mi se pare excelenta .
Si am continuat: iata , Dumneavoastra Domnule Iliescu , fiind comunist si fiind preocupat –cum ati si declarat in 22 Decembrie 1989- de faptul ca idealurile comuniste au fost intinate pana in anul trecut , ati putea candida pe lista PC. Domnul Stanculescu , ce tocmai ne-a spus mai inainte ca provine dintr-o familie de taranisti si simpatizeaza cu PNTCD , sa candideze pe lista PNTCD . Domnul Roman , cu Social-Democratii , iar Dl.Sion , la Liberali , spre exemoplu…

Nici vorba , deci , sa–i fi propus Seniorul cetateanului Iliescu sa candideze la PNTCD .
Prin afirmatia sa , repetata in ultimii ani , comunistul Iliescu vrea sa arunce o umbra asupra staturii demne a Seniorului si sa insinueze ca un Partid-Martir anti-comunist precum PNTCD ar fi fost dispus la asemenea compromisuri inimaginabile .

Acesta este adevarul cu candidatura cetateanului Ion Iliescu.
Toate povestile sale cu ,,oferta” ce i-ar fi facut-o Seniorul Coposu si toata constructia sa cu ce-ar-fi-fost-daca-ar-fi-fost este o mistificare specifica acestui personaj pentru care inca nu s-au deschis pe-deplin portile inchisorii pentru toate nelegiuirile pe care le-a facut la Revolutie , la Mineriada, cu Basarabia , cu coruptia si in alte imprejurari ..


Liviu Petrina

2 comments :

ak2000 said...

Felicitari! Pare adevarat. Un film nu exista?

Anonymous said...

Corneliu Coposu a comentat undeva treaba asta? Căci s-a vorbit despre asta pe cînd Coposu mai trăia.
Dacă ar exista o înregistrare a acelei convorbiri ar fi foarte folositoare.
Interesant că şi PNŢCD voia o democraţie originală - cică numai 4 partide să aibă drept să participe la alegeri.