Friday, November 28, 2008

Bogdan Olteanu -Deputat prin blaturi si frauda electorala


Bogdan Olteanu se pregateste sa iasa deputat prin blat electoral si frauda
Onoarea PNL, patata de presedintele Camerei Deputatilor,


Bogdan Olteanu audio 03
Asculta mai multe audio Diverse »

Flagrant: Presedintii de sectii de votare din Colegiul 1 au fost instruiti la un sediu de partid, de Bogdan Olteanu, candidat în acelasi Colegiu pentru Camera Deputatilor. Trei presedinti si un vicepresedinte ai sectiilor de votare din Colegiul 1 al Capitalei, care, potrivit legii, sunt apolitici, au depus ieri plângere în care au sesizat faptul ca au fost chemati la sediul unui partid politic pentru un instructaj e-lectoral, chiar daca acest lucru contravine legii. Potrivit declaratiilor celor patru, artizanul acestei actiuni este Bogdan Olteanu, candidat în Colegiul în care urmau sa fie presedinti cei care au divulgat actiunea.
PDL şi PSD: tentativă de fraudă în colegiul lui Olteanu
Potrivit declaratiilor lor olografe date ieri la Primaria Sectorului 1, Olteanu a convocat toti presedintii si vicepresedintii de sectii de votare la sediul de partid al PNL din bulevardul Aviatorilor pentru a-i instrui. Actiunea ar parea nevinovata la prima vedere, daca nu ar contraveni complet legii electorale, întrucât sefii sectiilor de votare sunt juristi fara apartenta politica. Potrivit legii electorale”, „presedintii sectiilor de votare sunt, de regula, magistrati sau juristi”, si trebuie alesi numai aceia care “nu fac parte din nici un partid politic si din nici o organizatie a cetatenilor apartinând minoritatilor nationale care participa la alegeri si nu sunt rude pâna la gradul al patrulea cu niciunul dintre candidati”. Rolul presedintilor si vicepresedintilor este foarte important tinând cont de faptul ca una dintre atributiile presedintilor de sectii este numararea voturilor. Cu toate acestea, candidatul PNL în Colegiul 1 a încercat sa încalce legea si a cerut presedintilor sa se prezinte la sediul sau de campanie.

Primarul Chiliman a sesizat organele în drept
Aceasta tentativa de frauda a fost semnalata la Primaria Sectorului 1, implicata în procesul de organizare a alegerilor, de cei patru presedinti si vicepresedinti de sectii de votare convocati la întrunirea lui Bogdan Olteanu. Plângerea acestora a fost preluata de primarul Sectorului 1 Andrei Chiliman, care a sesizat imediat Biroul Electoral al Sectorului 1, pentru a dispune masurile legale care se impun. Chiar daca Bogdan Olteanu este membru PNL, Andrei Chiliman a declarat ca ar fi sesizat organele în drept indiferent despre ce partid era vorba si ca se dezice de comportamentul colegului sau de partid, care întineaza numele liberalilor. Potrivit declaratiilor celor patru magistrati care au avut curajul sa se plânga, ei au fost sunati de Bogdan Olteanu si rugati sa nu spuna nimic, fara ca ei sa se conformeze. Decizia în privinta abuzului comis de Bogdan Olteanu se va judeca astazi de BEM.
Blat electoral în Colegiul 1 cu PSD si PD-L. Contracandidatii lui Bogdan Olteanu sunt Mihaela Anton(PSD) si Gheorghe Groza (PD-L)
Chiar daca este primul scrutin electoral în noul sistem, unii candidati s-au descurcat si acum si si-au negociat cu celelalte partide contracandidati slabi, necunoscuti, fara nici o sansa. Cel mai vizibil blat este chiar în Colegiul 1 din Bucuresti, unde Bogdan Olteanu are competitori care – desi oameni normali si vecini din cartier - nu au nici o sansa sa se apropie de logistica de comunicare a liberalului. Acest lucru a fost sesizat de presa, care a semnalat faptul ca Bogdan Olteanu si-a negociat mandatul cu PSD si PD-L, care s-au conformat si au desemnat contracandidati slabi. Candidatul PSD, Mihaela Anton, a ajuns în situatia de a-si face campanie mai mult pe cont propriu decât cu ajutorul partidului care a desemnat-o. Cum era de asteptat, PSD si PD-L nu au exagerat cu acuzele la adresa lui Olteanu. Singurul atac, inexplicabil, venit parca din cer, a fost falsificarea unor materiale electorale – sustine Olteanu – care îndemnau la recunoasterea drepturilor minoritatilor sexuale. Candidatul a acuzat PSD-ul si rechinii imobiliari, iar subiectul s-a stins, dar nu fara a-i oferi lui Olteanu un bun prilej de victimizare. Ca vorba aceea, daca nu ai cu cine sa te certi, trebuie sa inventezi ceva...
Toate partidele si-au desemnat candidatii în sedintele organizatiilor locale. Cu o singura exceptie: Bogdan Olteanu, care a fost impus de la centru. El nu a venit nici macar în ziua votului la sediul de partid al PNL Bucuresti, ci i-a anuntat telefonic ca se va înfiinta în Colegiul 1 unde va si candida. Problemele dintre PNL Bucuresti si Bogdan Olteanu sunt mai vechi si au plecat din momentul în care acesta a ajuns seful Camerei Deputatilor si nu a mai participat la nici o sedinta a liberalilor din Bucuresti sau la vreo întrunire cu oamenii din Sectorul 1. Ba mai mult, a boicotat toate initiativele legislative ale primarului Sectorului 1 Andrei Chiliman.
Andrei Chiliman: „Nu-l pot sustine pe Bogdan Olteanu. As fi complice la fraudarea morala a cetatenilor din Sectorul 1”.

- Dl. Olteanu va acuza tot pe dvs ca aveti ceva cu el!
- E ca în povestea cu hotul care striga hotii. Baiatul asta (n.r. – Olteanu) a fost ales deputat acum 4 ani la propunerea Sectorului 1 si am sperat ca voi avea în el un sprijin pentru proiectele locuitorilor din sectorul nostru. A doua zi dupa ce a devenit presedintele Camerei n-am mai auzit de el.
- V-a ajutat vreodata în activitatea de primar?
- Va dau câteva exemple. Eu i-am înaintat solicitarea de a majora semnificativ amenzile pentru constructiile ilegale. N-a interesat pe nimeni. I-am trimis semnaturile strânse pentru salvarea Parcului Bordei. Noroc cu Guvernul ca a interzis printr-o ordonanta de urgenta constructiile pe spatii verzi. I-am cerut sa urgenteze aprobarea acestei ordonante în procedura de urgenta. Zace si acum printr-un sertar asteptând sa treaca alegerile. Asa ca daca ma întrebati ce problema am, e una de moralitate în primul rând.
- Ati decis sa nu-l sustineti?
- Nu-l pot sustine pe Bogdan Olteanu. As fi complice la fraudarea morala a cetatenilor din Sectorul 1.
(ziare.com)

Probele tentativei de fraudare le puteti accesa in postarea de mai jos

No comments :