Thursday, February 19, 2009

UPDATE:Basescu cere urgentarea dosarelor si devansarea alegerilor prezidentiale


Am expus deja in comentariul meu de ieri posibilitatea ca Traian Basescu sa devanseze alegerile prezidentiale pentru a le putea suprapune cu cele Europarlamentare. S-a confirmat in urma cu cateva ore.
(19 februarie 2009 17:57)
UPDATE:Basescu cere urgentarea dosarelor si devansarea alegerilor prezidentiale

Basescu pe drumul oaselor
"Basescu isi prepara cu grija formula castigatoare pentru prezidentiale.Strategia ii confera retete clasice din manualul preferat al lui Marx ,oferind posibililor contracandidati posibilitatea de a iesi din cursa inaintea startului.In luneta strategilor lui Basescu intra pe langa potentialul prezidentiabl Adrian Nastase, personaje bine clasate din PDL si PNL .Desfasurarea planului de bataie a inceput deja marti seara la intalnirea cu oficialii responsabili din justitie, problema demnitarilor cu dosar la DNA, Nastase si Micky Spaga. Precedentul fiind creat, la rand ar putea urma Vasile Blaga(PDL)care la randul sau va fi chemat la Parchet sa dea cateva explicatii legate de perioada sefiei la Vama Oradea si chiar din cea in care a condus Internele. Un alt potential contracandidat , Calin Popescu Tariceanu , a fost distribuit in scandalul artificial Sterling Resources urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie lovit cu o serie de noi acuzatii de coruptie. Etapa intermediara este manipularea datei alegerilor in avantajul rezidentului de la Cotroceni, astfel incat prezidentialele sa fie "montate" in aceeasi zi cu alegerile pentru Parlamentul European, artificiul strategic permitandu-i lui Basescu sa traga si la jugul PDL. Astfel Basescu spera sa impuste un numar mai mare de iepuri din cateva miscariscurte si de efect , ajutandu-si avortonul politic forcepsat in analale dormitorului prezidential si eliminandu-si totodata potentialii adversari care, ocupati cu DNA si ajustarea imaginii ravasite , nu se vor dedica full time campaniei electorale pentru care Guvernul "Boc" a pregatit deja un buget fantoma de invidiat.

4 comments :

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Disperarea duce la decizii fatale.
Valabile pentru PNL,PSD si PDL deopotriva!
Iar afirmatiile lui Tokes nu le ajuta deloc pe partidele "parlamentare", scuzati subiectivitatea!:)

Marius Mina said...

@Ruxandra
Suntem o natiune de disperati in proportie de cca 60%.Tokes(daca nu stiai) aduce avantaje candidatului Basescu care imprumuta ceva electorat de la tribunul falimentat .

Anonymous said...

@Marius ai perfecta dreptate

Marius Mina said...

@George Serban , si tu .Nu stiu daca la fel de perfecta dar cu siguranta ai ...
;-)