Sunday, April 5, 2009

Crin Antonescu: Astazi putem vorbi de Clanul Basescu

Liderul PNL Crin Antonescu isi va lansa candidatura la alegerile prezidentiale din toamna acestui an pe 9 mai la Brasov.
Decizia asupra candidaturii se va lua în cadrul unei Delegaţii Permanente a PNL, ce va avea loc imediat după Sarbatorile Sfintelor Pasti.
Referitor la evenimentele recente ,Crin Antonescu, a declarat ca Traian Basescu nu a reusit sa castige "un centimetru in lupta impotriva coruptiei " in aproape cinci ani de mandat si acuza o "solidarizare" pentru ca societatea civila sa nu investigheze cazurile privind averea familiei Basescu. "In momentul in care a candidat si a castigat presedintia Romaniei, Basescu a angajat pentru mandatul domniei sale o campanie ferma de lupta impotriva coruptiei. A facut multa propaganda, a operat indirect o serie de arestari. Coruptia in Romania a inflorit. Observam, dupa aproape cinci ani de mandat, ca presedintele nu numai ca n-a reusit prin intermediul institutiilor pe care le-a controlat - DNA, Parchet, Ministerul Justitiei in perioada de inceput, dar si dupa aceea - sa castige un centimetru in lupta impotriva coruptiei si constatam ca era si greu".Dincolo de cazurile care l-au privit direct de Traian Basescu, precum cazul "casa din Mihaileanu", dar "si alte episoade care ne arata clar ca presedintele insusi nu respecta legea", asistam la o discutie publica despre afaceri si posibile beneficii ale familie prezidentiale. Antonescu spune ca, intr-un stat civilizat, Administratia Prezidentiala ar fi raspuns prompt si ar fi explicat cum fiica presedintelui, Ioana Basescu, a obtinut suma pentru achizitionarea unei proprietati "pe teritoriul imperiului domnului Popoviciu" si ar fi dat raspunsuri clare in legatura cu legalitatea asocierilor fratelui presedintelui, Mircea Basescu. "In loc de aceste clarificari avem parte de forme de nervozitate, de agresivitate si chiar de amenintare din partea "Clanului Basescu" . Ma tem ca azi putem vorbi despre clanul Basescu, avem privelistea jalnica a unui partid, PDL, patronat si condus in realitate de Traian Basescu, care a adus, pentru prima data, la vedere in structura guvernamentala, interlopi, care nu au fost inca saltati, asa cum au fost Becali, Popoviciu. Ma refer in primul rand la Costel Iancu". Asistam la o "perfecta solidarizare" a presedintelui, a rudelor sale si a sustinatorilor sai politici, in jurul incercarii de a ingradi accesul presei la investigarea acestor lucruri, a completat Antonescu . "S-a ajuns la amenintari. In momentul in care Mircea Basescu vorbeste de locul de veci al domnului Ciuvica, asta nu e o gluma, o anecdota, o butada, este o amenintare de tip mafiot si este inacceptabil ca intr-o tara membra a UE, fratele presedintelui sa ameninte un jurnalist sau un om din societatea civila care se ocupa de astfel de investigatii". In acest context, presedintele PNL a declarat ca, daca se vor adeveri "profetiile" unora, conform carora in perioada urmatoare vor fi arestati jurnalisi, liberalii vor avea o "reactie maxima atat pe plan intern, cat si international".

3 comments :

dramoleta said...

Reactia liberalilor trebuie sa apara inainte sa aiba loc arestari!

Cineva a avut interesul ca acest zvon sa iasa "pe piata".
Are vreun rost sa asteptam sa se intample, sau trebuie sa luam atitudine pt a preintampina aceasta grozavie? Cum o fi mai bine?

Anonymous said...

Ar trebui sa aiba reactii mai rapide si mai punctuale. Doar asa poate percuta.

Marius Mina said...

@Dramoleta si Josephysflavius

Sunt perfect de acord cu voi.
Sau poate suntem noi prea pretentiosi.?