Saturday, May 23, 2009

In moarte clinica pe "life support".

O sa-mi fie dor de el, ma obisnuisem sa-i vad chipul schimonosit la telejurnalul de seara, de noapte si la “Starea Vremii”. Cum si-a petrecut Craciunul, Revelionul si Pastele intr-o formula moderna, inspirata din morala popular crestina , alaturi de sotie si amanta, mai mult populara decat doctrinara.
Principii la care adera in urma cu cativa ani, impreuna cu tot grupul bo/bocilor de trandafiri cultivati cu grija in gradina revolutiei bolsevice a D-lui Marx. Partidul hermafrodit, mereu la putere si in opozitie, mereu la stanga dar si la dreapta , intr-o contradictie perversa cu interesul natiunii. Partidul ratacitilor tranzitiei care nu ne-a vrut decat binele si prosperitatea (lor). Si-au schimbat sloganul adaptat la strategia de criza, de la "Sa traiti bine" au sarit la strofa a doua "Si la bine si la greu", impinsi in deriva de “aviara gripa” .
Grija fata de omul de rand a devenit scheletul doctrinar al partidului de eprubeta conceput in bucataria informationala a produsului de contrabanda care este.Ultimii patru ani si jumatate Romania a trait intr-un suspans permanent , din scenarii pentru care producatorii de senzatii tari de la Hollywood , ar fi platit de zece ori mai mult decat FMI-ul.
Secventele au alternat cu socuri si scaune electrice impartite publicului sub forma de mesaje electorale , facturi, taxe si elucubratii economico- forfetare.

Din tot tacamul servit pina acum amatorilor de divertisment lipseste doar secventa cu "tentativa de asasinat" a providentialului. Nu degeaba se inghesuia Mircea Basescu sa ne construiasca locuri de veci pe tarlaua cu piersici . Dar "never say never", vorba unuia care se joaca la groapa cu nisip cu lopatele de-a prostanacul si presedintia. Daca lui Francois Miterrand nu ia reusit “tentativa de asasinare”, nu-l subestimati pe presedintele inca in exercitiu. Dupa "rapirea din Serai si jurnalistii ", everything goes.O portie de fumigene ne poate fi servita oricand in interes electoral strategic. Vizibil marcat de agresivitatea automutilarii, diabolicul isi construieste existenta inspirat de Machiavelli. Singura lucrare literara pe care o rasfoia in lungile sale voiaje pe lacul rusesc numit Marea Neagra, cu exceptia Playboy-ului.
Departe de mine gandul de a-l compara pe “sefulus supremus” cu vreunul din onanistii politici care-i violeaza proximitatea. Dintre toti acesti oligofrenetici , aparent, Traian Basescu este cel mai potent exemplar. Cum s-ar putea explica altfel prezenta lui Mircea Geoana , explodand de tandrete in preajma trantorului sef cand regina blonda e insarcinata fie cu educarea spirituala a mezinei Eba , fie cu turismul balneo-nuclear pe Champs-Elysse? Basescu vrea cu tot dinadinsul sa-si caleasca odrasla dupa reteta de succesuri “Udrea”, singura rentabila intr-o economie libera la piata.

Guvernatorul de cascaval ne da sperante audio-video, economia a luat forma unui V ,de la “Victorie” semn ca armata e cu noi , scoasa la pensie din considerente strategice, altele decat scandalul cu spioni si arme de foc de la Ciorogarla. Pensionarilor li se va prelungi media de viata asteptand postasul, profesorii vor primi compensatii guvernamentale sub forma de disponibilizari iar agentiile de somaj vor deveni cele mai cautate destinatii turistice pentru cateva milioane de romani. Medicii isi vor tripla salariile lucrand doar weekenduri la Londra. Iar tichetele de vacanta ale antiteroristei Udrea vor inlocui micii, berea si manelele lui Vanghele.

Singura alinare ramane autostrada nesuspendata de cinci stele, programat sa fie comisa cu premeditare sub directa supraveghere a personajului cu profil de commissioner, Radu B. Berceanu.
Proiectul fantoma care dupa alba/neagra cu Bechetel sparge orice record la pretul pe kilometru construit vreodata in lumea libera pe banii imprumutati de la FMI. Si culmea tainului, la pachet cu reactorul nuclear oferit retroactiv de Basescu, cadou de nunta lui Nick .

Rascumpararea pacatelor unui cabotin caruia au inceput sa-i cada rand pe rand mastile este aproape imposibila , indiferent cat de mult iti permite constitutia sa-ti bagi mana , picioarele si capul in buzunarele catorva generatii pentru a-ti reciopli imaginea zdrentuita cronic, intern si extern .
Locul tau in istorie este rezervat, o dira maron pe voalul tricolor al unei Romanii terfelite in complicitate cu naivitatea unor limfatici care bajbaie déjà prin sala intunecata , in cautarea “Exit-ului".
Cinci ani de leadership neconventional care vor marca viata unei generatii calcate in picioare de tocurile Gucci ale unor mostre de parazitism absolutist, expresia unor minti bolnave cu pretentii faraonice carora nebunia puterii depline le-a patruns in sistem, malignizandu-l.
Elena Lupescu, Elena Ceausescu si ultima pe lista cu voia Dvs. , Elena Udrea .
Cele trei E-uri care au intoxicat istoria Romaniei , toate jucandu-si rolul destructiv pina la capat.
Ar mai fi si a patra dar ne-a promis ca se muta la Bruxelles unde isi propune sa apere interesele Romaniei, de muste.

In finalul fiecarei secvente din istoria noastra , cortina cade oricum si oriunde, chiar daca decorul si spectatorii sunt de fiecare data componente diferite.
"Exilul, Targovistea sau puscaria", imi sufla cineva din spatele monitorului. Doar n-o sa-l iau in serios.
Degeaba vizite de curtoazie si candidaturi princiare. Degeaba imprumuturile de zeci de miliarde pentru iesirea din criza de legitimitate in care se afunda de la o fenta nereusita la alta.
Tolba cu diversiuni s-a golit, prabusirea zepelinului este evidenta.

Regele e in moarte clinica pe "life support".

PS: La scena deschisa, in luminile rampei, Vasile Blaga, buldogul redus la grad de pechinez, castrat de autoritate , lansa ieri mesajul finalei pe aparate: "Se salveaza cine poate".....

Orice asemanare cu personaje sau cu intamplari reale este pur fictionala si neintentionata.
Reactiile adverse care apar in urma pamfletului de mai sus trebuie ignorate.




Si un mesaj din partea casei:

"Votati cu dreapta sa nu faceti bataturi la stanga"!

17 comments :

tony said...

Basescu nu mai poate sa vanda nimic romanilor.Nu mai cumpara nimeni minciunile lui !

Marius Mina said...

Tony , ai vrea sa ai bancnote de 500 de euro cati il mai suporta inca?

tony said...

Nu pot sa refuz bancnotele de 500,dar totusi sunt mult mai multi cei care nu-l mai suporta!

Marius Mina said...

@tonn, nu te mai pot contrazice ...tare as fi vrut .

Paul Gabor said...

Pentru o eventuala tentativa de asasinat, ii poate imprumuta Ciuvica locul lui de veci de pe mosia lui Mircica Basescu...

Marius Mina said...

@Paul G, l-am luat in calcul , e pe ordinea de zi.

Ionut said...

e groasa ...

Anonymous said...

am zis ca ma 'cumintesc' si nu mai comentez nici la Dvs pe blog, doar pe al meu, eventual...
dar, zzu ca tare as vrea sa pot sa spun ca 'nu mai imi amintesc de voi' [de ei, adica]


Duminica placuta!

Marius Mina said...

@anamariadeleanau, merci asemenea. Idealurile coincid .

Mihaela Petrescu said...

Unde ai gasit "poza" cu doamna"? Este excelenta alaturi de sigla PD-L!

Este un "regim "pe duca.Pe multi i-a minjit si toti minjitii impreuna cu capusele si cu vampirii de onestitate sint cam disperati, fac greseli in lant si isi dau arama pe fata. Multi isi reorienteaza busola si-o pornesc in sens invers.

Sper ca si mai multi sint lamuriti si ca vom avea forta sa schimbam lucrurile.Sper sa avem intelepciunea de a scoate din fotografie umpluturile si momelile.

Si mai sper ca noi, cei care mai speram ca situatia se poate schimba, sa nu ne desumflam, indiferent de susurile si josurle campaniei electorale . Pe parcurs se mai pot pierde batalii, important e sa cistigam razboiul.

Filip G said...

Daca le iau banul si votez propriei constinte.
Sunt infractor?
Am deturnat fonduri alocate cu un scop precis?

Marius Mina said...

@Mihaela Petrescu, campania va fi foarte agresiva dar daca vom sti s ane mobilizam ii vom face praf .Este important sa convingem apropiatii sa iasa la vot pe 7 iunie.
@Filip, merge si asa, de c enu? Ei cate tzepe au tras din 90 incoace?
A venit si vremea noastra.

Mihaela Petrescu said...

Ziua de 7 iunie mi-o voi petrece la Ambasada din Washington ca "obsrvator" din partea PNL.Voi face putina agitatie pe aici inainte de 7 iunie. Pe apropiatii dintara, i-am mobilizat. Desi e mare sictir pe tema asta.
Apoi incepe desfasurarea de forte pentru noiembie!

Marius Mina said...

@Mihaela Petrescu, fiecare vot e important.

Anonymous said...

Marius in randul dinozaurilor PDL poti sal afisezi si pe STOLOJAN.
Nici daca mai iese din spuma marii nu-l mai crede nimeni.

Marius Mina said...

@Anonymus, Stolojan e intrat de ceva vreme in "moarte clinica" , a avut grija Basescu sa-l puna pe butuci.Isi merita deplin soarta.

Ionut said...

fii`sa e vanata?