Friday, June 12, 2009

Operatiunea Vila pentru EBa, la Bruxelles


O fi Elena europarlamentar, dar nu poate sa stea la hotel si nici sa inchirieze un apartament la comun cu vreo colega de grup pentru ca o mai cheama si Basescu, motiv pentru care urgenta numarul unu a PD-L acum este sa gaseasca o casa pentru EBa, informeaza In Politics.
Conform unor surse pedeliste, mezina prezidentiala ar fi cerut, raspicat, o vila cat mai aproape de Rue Wiertz 60, unde se afla sediul PE si unde "scorurile" sunt uriase in materie de chirii.

Ca argument pentru dimensiunile locuintei a fost folosita atat nevoia de securitate, cat si dorinta unei reprezentari pe masura, pentru ca oficialii europeni organizeaza adesea, la domiciliu, intalniri de lucru, pranzuri, dau interviuri presei.
Si pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura, ci cu soacra, Elena este fiica presedintelui Romaniei, singura dintre toti europarlamentarii romani care are dreptul la protectie SPP. Cu toate ca are acest drept, ar fi o mica problema: Serviciul de Protectie si Paza nu are competente in afara tarii.

Ceea ce inseamna ca, daca Elena va dori, totusi, paza pe durata mandatului, SPP va trebui sa colaboreze, conform legii 191/1998, cu omologii belgieni.

Daca EBa a tunat si a fulgerat, iar PD-L s-a supus, ceilalti europarlamentari romani pot sa se dea si peste cap, un apartament rezonabil, la Bruxelles, intr-o zona decenta, bate spre 1800-2000 de euro pe luna.
Si preturile altor produse sunt mari, precum mancarea, hainele, transportul. Cazarea la hotel este exclusa din start, pentru ca europarlamentarii revin in tara in fiecare joi, cand se incheie lucrarile, si se intorc luni, ceea ce inseamna fie ca ar trebui sa plateasca, de pomana, chirie pentru camera si in week-end, cand nu se afla acolo, fie sa elibereze camerele respective pe durata fiecarui week-end, adica ceva imposibil.
Asta in conditiile in care PE plateste mebrilor sai o diurna de sedinta de 274 de euro, pe durata sesiunilor, care trebuie sa acopere cheltuielile de cazare, masa si transport. Insa banii respectivi se incaseaza numai daca europarlamentarii semneaza condica de sedinta.

2 comments :

Ionut said...

Imi este mila de ea! Are 30 de ani si nu a realizat nimic concret! A terminat o fac particulara si a fost o pierde vara pana de curand, de acum este la fel, doar ca internationala! Trecand peste lucrurile materiale care-s trecatoare ... si nu vreau sa am gura aurita, dar cine stie ce se intampla si poate face puscaria ta-su si li se confisca averile .. ce va face? Va trai ca si Zoe Ceausescu intr-o semi-saracie sau poate ca Valentin!
Poate pare o prostie ce spun, dar asa se gandeau si ei acum 20 de ani!

Are tata 2 fete ... tantaloaice foc!

Anonymous said...

IONUT, ai tu grija de tine, ca eba e aranjata pe viata...
unii mor de drum lung, iar tu de grija altuiva.