Saturday, July 11, 2009

Apocalipticul Don Basescu


Apocalipticul Domn Basescu va intra in istorie , chiar daca pe usa din dos, ca unul dintre cele mai performante produse ale tehnologiei de supravietuire a unui sistem mafiot relansat in forta, imediat dupa executia lui Ceausescu de protipendada aparatului represiv comunist. Preambalata in social democratie populara , capabila sa schimbe partiturile in functie de nevoile curente sau cand tovarasii de suferinta de la Bruxelles stranuta fara batista, caracatita pecerista s-a repliat perfect ocupand rand pe rand centrele vitale ale administratiei de stat, economiei si partial ale serviciilor secrete.

Ne va fi greu sa ne dezobisnuim de prezenta sufocanta a vesnicului rebel cu alura shizofrenica, a carui medicatie de supravieturie politica a fost din totdeauna conflictul diversionist. De la sabotajele interne din CDR care au culminat cu caderea guvernului Ciorbea , la detronarea lui Petre Roman dupa formula de succes , "Petre esti cel mai bun" si pina la tentativele rasuflate de anihilare a PNL prin decapitarea lui Tariceanu din fruntea guvernului aliantei "DA", infractorul de drept comun de la Cotroceni ne-a defectat existenta cu scene grotesti decupate din scenariile machiavelice care i-au marcat viata.

A demonstrat ca Flota Romaniei poate fi vanduta fara sa i se intample deocamdata nimic, a demonstrat ca nu are respect pentru nimeni si nimic. A incendiat la ordin nava al carui comandant era pentru a hrani din prejudiciu , gurile nesatule ale mecanismului care-l propulsase in varful Agentiei de la Anvers.
Acelasi personaj lipsit de scrupule si-a depasit cu mult conditia, impingandu-si familia si progeniturile in bordelul politicii romanesti matronat de el, in concubinaj cu cei care blocheaza de douazeci de ani, inscrierea Romaniei pe traseul firesc, european.

Ingropat in nesimtire si dispret, a fost uns cu complicitatea unei bune parti a Bisericii Ortodoxe Romane , drept lider de facto al unei alte forme de spiritualitate pervertita , pingarind pina si puterea divina.
A demonstrat ca poate transforma statul de drept intr-o jungla prost gestionata , fara reguli organice ,in care DNA-ul, CNSAS-ul transformat intr-o forma virala de politie politica, Procurorul General al Romaniei si Agentia Nationala de Integritate pot functiona la unison sub bagheta unui singur dirijor, mulandu-se perfect pe calapodul functional al serviciile secrete naziste sau comuniste, antrenate in executia adversarului, desfiintarea lui, compromiterea lui definitiva.

Ne-a invatat cum se fura sute si zeci de milioane din banul public cu mainile D-nei Rizi, Udrea sau Videanu si ne-a explicat parinteste cat de tampiti suntem toti cei care am invatat sa scriem pe bancile scolii romanesti sau cat de usor poate ajunge un semidoct, europarlamentar cand romanii de pretutindeni , te iubeste.
A condus bantuit doar de sentimente perverse, animalice , pentru ca i-a fost permis sa ne manipuleze destinele catre dezastrul total. A transformat Romania pe plan intern si extern intr-o natiune paralizata fara sanse reale de resuscitare in viitorul apropiat.

Omniprezent in evenimente mediatice, absent insa la cel organizat de Ambasada SUA de 4 iulie , ne-a otravit existenta de de fiecare zi cu zambetul nevrotic, sau dupa caz, cu lacrimi prefabricate, calcand in picioare constitutia si legile tarii, demonstrandu-ne ca se poate mai rau decat ne-am fi putut imagina cand am decis s-o rupem cu trecutul comunist. Numai constituie un secret faptul ca Basescu este categoric legat ombilical de structurile fostei securitati, exemplificari in acest sens exista .Talpes, Silinescu , legaturile cu fostul sef al securitatii Iulian Vlad sunt deja notorii , mentinerea in functii ,reactivarea si avansarea la grad de generali a unor indivizi compromisi prin apartenenta lor la "regimul criminal comunist" si serviciile adiacente "sistemului ticalosit". Istoria ultimilor doua decenii a demonstrat ca in Romania se vind si cumpara constiinte la pret de dumping , in functie de interesul personal.

Basescu a remodelat Romania dupa chipul si asemanarea sa, a facut din ea un ospiciu national unde si-a adjudecat pozitia medicului psihiatru iar pe restul romanilor i-a supus terapiei in direct a Elenei Udrea pe filiera franceza.Traim pe viu ecranizarea "Zborului deasupra unui cuib de cuci " in regia psihopatului de la Cotroceni, productie in care nu s-a jenat sa-i distribuie pe noii sai aliati Vadim si Becali.
Obsesia compulsiva care il motiveaza pe Traian Basescu intr-u acapararea puterii absolute poate deveni o sabie cu doua taisuri pentru orice pacient cu simptome similare.
Sindromul "Basescu" lucreaza intens si se propaga aidoma celor mai performanti virusi la nivelul societatii , cimentand falsa impresie ca sistemul politic romanesc este nefunctional, cu exceptia autoritatii prezidentiale , Basescu a urmarit atragerea electoratului intr-o cursa al carui start va promova violent teme de "interes national", schimbarea Constitutiei, anihilarea celorlalte institutii de stat si comasarea puterii in mainile unui singur executant: Presedintele Romaniei.

Traim momentele dramatice finale, ale unui sistem dislexic terminal , injectat cu japca in scoarta cerebrala, cu sau fara voia noastra. Experimentam pe viu o istorie pe care as fi preferat sa o citesc doar in arhivele bolsevismului. Incitarea unor clase sociale impotriva altora , romani contra romani, intelectuali cu stomacul gol contra intelectualilor autentici. Disidenti contrafacuti , dosare fabricate pentru opozanti sau dupa caz, arse pentru linsitea noastra. Secretul spulberarii acestui blestem se afla in mainile majoritatii rapuse de deznadejde care refuza sa mai creada in propriile sanse sau in viata de dupa Traian Basescu. Vreau sa ii asigur pe cei care au preferat sa-si ingroape sperantele, ca accidentul pe l-am suferit cu totii in ultimii cinci ani poate avea efecte pe termen nelimitat daca nu ne vom trezi din coma profunda . Doar prin forta noastra de reactie , existenta in fiecare dintre noi, putem devia traiectoria fatala imprimata Romaniei de Traian Basescu si aura obscena care-l inconjoara , salvandu-ne de de la naufragiul total.
Alegerile europarlamentare din 7 iunie a.c au inregistrat cea mai eficienta frauda electorala din 1990 incoace. Chimoterapia de soc recomandata impotriva malignizarii fenomenului castristo-basist ,este prezenta masiva la vot. Nu pot ei fura , cat putem noi vota, spunea nu de mult un clasic inca functional.
Fariseismul unor voci "curate" ma impinge sa dau dreptate spuselor lui Traian Radu Ungureanu care intr-un moment de spovedanie isi explica tulburarile comportamentale astfel ,"o rata de platit, avantaje discrete, siguranta locului de munca ..." Iar eu as indrazni sa adaug , un post de consilier de palat , un ambasador , sau europarlamentar. Basescu este liderul politic care poate produce si alimenta o camarila. Un lider de tip castrist, politician instinctiv, de succes electoral dar cu suficiente vicii sa poata parazita sau sa fie parazitat.
O mare parte din societatea civila romaneasca este remorcata la camarile, asa se explica suportul si atasamentul lor complice pentru fiecare flecma pe care "pacientul national" o scuipa in obrazul romanului paralizat de neputinta.

Dar pina la prezidentiale, lupta pentru supravietuire se va transforma intr-un razboi fratricid concurat de o "baie de sange " mediatica pe care clanul la putere il va instrumenta asa cum stie mai bine. Numai ca , odata cu ei ne vom misca si noi, cei ignorati ,cei care nu mai contam pentru Romania decat in campaniile intreprinse de sandramaua prezidentiala prin diaspora , ori de cate ori presedintele tuturor romanilor se simte slabit in departamentul de imagine .
Rolul celor cateva milioane de romani din afara granitelor trebuie luat in serios atunci cand pericolul este iminent pentru tara mama, pentru cei ramasi acasa, prada vampirismului basescian .
Majoritatea celor dezradacinati si injurati in primetime de "patriotii" inecati in sindromul salamului cu soia, au preferat sa se manifeste discret, cu decenta , asteptand ca cel care le-a cersit umil votul in 2004 , sa nu le calce increderea in picioare. Au asteptat in zadar sa constate cu mahnire ca "omul providential" s-a folosit de toti, transformandu-i in scule de unica intrebuintare, a suprapus interesele personale cu intersele nationale, a transformat Romania intr-o "blonda" de uz intern si a urinat la propriu , de cate ori a simtit nevoia, pe un intreg popor halucinant.
Ne vom organiza si vom iesi la bataie cu mijloacele proprii, un lobby extern care va promova adevarul despre realitatile romanesti, abuzurile si coruptia institutionalizata generate de temperamentul infractional al actualului Presedinte al Romaniei. Vom picheta legal ambasadele si consulatele Romaniei din tarile unde traim si vom informa cancelariile occidentale cat si Departamentului de Stat al SUA , despre "riscul de tara" reprezentat de Romania condusa de Traian Basescu. Fiasco-ul politicilor sale externe la nivel European si in interiorul Clubului NATO este putin mai mult decat elocvent.


Domnule Basescu va invitam la dans...parintii D-nei Ridzi stiu de ce.

New York Magazin /iulie 2009

17 comments :

Mihaela said...

Se vede ca te framanta tare subiectul, Marius. Din 2004 si pana astazi sunt 5 ani numai. De ce fac acest calcul? Pentru ca pe mine m-au terminat primii 15 ani, adica presedintiile 1990-2004. Unde erai atunci si cum de nu te-am citit despre acele presedintii?Mi-ar fi facut atat de bine la psihic. A trebuit abia dupa 15 ani de la genocid sa vina "apocalipticul domn Basescu" ca sa declare comunismul regim criminal, sa urla din toti rarunchi ca justitia trebuie sa isi faca treaba, sa-i spuna lui Iliescu in fata ca este priceput la lovituri de stat si lui Voiculescu ca este solutia imorala?
Sa-ti spun un secret. Cand Tariceanu al tau era pe cai mari, impreuna cu artistul care minte cum respira Bogdan Olteanu (vezi show-ul in care sustinea o dizertatie presupusa ca venind din partea lui Stolojan), la institutia la care lucrez a venit cu surle si fanfare un director general liberal (fusese director la "Ziua" si se spunea ca este foarte bun prieten cu Patriciu), care, ce sa vezi, in loc sa dea de pamant cu PSD-ul, era in tandreturi si amoruri cu toti directorii adjuncti PSD-isti, cei mai de nadejde comunisti pe care patria i-a avut vreodata.
Ce sa-i faci, Marius? Daca n-as fi vazut toate astea cu ochii mei, poate ca ai fi reusit sa ma azmuti impotriva "apocalipticului domn Basescu", caruia ii datorez faptul ca sefii mei comunisti nu au reusit sa ma dea afara de la serviciu.
Te rog asadar sa imi acorzi circumstante atenuante.

Marius Mina said...

@mihaela cartis , nu pot decat sa-ti doresc sa supravietuiesti continuare pe corabia fara busola a apocalipticului care ti-a facut atit de mult bine .Noi ceilalti ne rezervam dreptul de a spune NU blasfemiei generalizate .
Gusturile nu se discuta, n-asa?

Radu Humor said...

Un post exceptional !
Sunt sigur ca va sta la baza rechizitoriului din procesul de condamnare a inculpatului Traian Basescu :mrgreen:
Spuneam de mult, ca o eventuala realegere a lui Basescu ii va fi , paradoxal, fatala 8)
E bine si pentru el, dar mai ales pentru tara , ca acest lucru sa nu se intample !

Marius Mina said...

@Radu Humor,rechizitoriul real este mult mai stufos si atirna greu de gatul inculpatului.

Roxana Iordache said...

Ai explodat! Cred că e cel mai tare articol al tău. Am văzut mesajul pe care mi l-ai trimis pe blog: telepatia. Aşa e! Chiar nu se mai poate.

@Mihaela. Serios? Pe mine iubitul dv. preşedinte a reuşit să mă scoată din presă, ceea ce Ion Iliescu nici măcar n-a încercat, deşi îl enerva la culme ce scriam despre el. Poate spuneţi concret în ce fel îi datoraţi lui Băsescu ce spuneţi că-i datoraţi.

Şi ştiţi doamnă, nu vă supăraţi, dar sunteţi tare uşor de prostit. Şi dacă a condamnat comunismul, ce? Unde sunt consecinţele? A făcut-o ca să prostească naivi ca dv. şi să obţină în continuare voturi, ca să-şi bată joc de ţară şi de toţi oamenii cinstiţi, care mai şi gândesc.

E clar că nici n-aţi citit ce a scris Marius Mina, acolo sunt fapte şi argumente, nu pusee emoţionale precum cele debitate de dv. cu un infantilism care explică succesurile lui Băsescu, ale famigliei şi găştii lui de derbedei tupeişti şi corupţi care pozează în imaculaţi, cu sprijinul fraierilor care îi creditează.

Vă urez să vă facă ţigancă împuţită.

Marius Mina said...

@Roxana , al tau e mai scurt si mai concis, on target.
Evident ca nu se mai poate , pe cai !

Despre viata Mihaela Loghin said...

Excelent articol! Felicitari!
Cred ca suntem din ce in ce mai multi cei care intelegem, care stim ca asa nu se mai poate, iar faptul ca cei care traiesc departe de Romania inteleg (mai bine!) ce se întampla este îmbucurator! Asa ca, pe cai!

atreides said...

Intr-adevar, foarte bun articolul, sincere felicitari!

Mihaela said...

@Roxana Iordache
Nu credeti ca pe acest blog, daca era sa ma faca cineva proasta, manipulabila, infantila, ar fi fost mai indreptatit ownerul blogului decat dv.?
Dv. ati auzit de libertatea de opinie, de schimbul de idei divergente?
Regret ca v-am apreciat intr-o vreme si va sfatuiesc sincer sa cautati ajutor psihiatric pentru ca riscati sa faceti rau nu numai celor care au opinii contrare cu ale dv., dar si dv.insiva daca, cine stie, Traian Basescu va castiga inca un mandat.

Marius Mina said...

@Mihaela, chiar crezi ca citate din Basescu isi au rostul acum? El va prinde cu siguranta un alt mandat dar nu de presedinte ci unul penal la Jilava .

Marius Mina said...

@Despre Viata, suntem deja pe cai.

tony said...

Marius Mina,
Trebuie sa scapam de parazitul asta cleptoman!

Anonymous said...

Iti mai aduci aminte Marius de ecranizarea BBC cu Viata si moartea regelui Richard al III-lea de William Shakespeare ?
Am vazut piesa cand eram adolescent dar tot imi mai aduc aminte de scena cu cosmarul criminalului spoliator bantuit de stafiile celor pe care ii ucisese. Asa cred ca arata si somnul basescului, plin cu imaginile tuturor celor de care isi bate zilnic joc !
Cred ca tot ceea ce mai avem de facut este sa-i dam calul si sa ne luam inapoi 'regatul'.

Radu Humor said...

Daca ar fi dupa mine i-as da numai ...aia a calului, spre bucuria blondei si completarea bagajului de injuraturi birjaresti din care doar asta cu calul mai lipseste :lol:

Anonymous said...

Nu va candida din cauza CRIZEI!
(daca are constiinta de om)

Anonymous said...

Nu va candida din cauza CRIZEI!
(daca are constiinta de om)

Bogdan said...

Excelent articol Marius!