Wednesday, August 12, 2009

Geoana isi mai lanseaza odata candidatura in septembrie


Dupa sondajul aruncat la gramada de PSD , partidul Elenei Udrea iese azi cu sondajul propriu in care incearca sa -i inmoaie coltii lui Hrebenciuc , ambele partide platesc pentru a prezenta opiniei publice procentele care convin staffurilor de campanie .
O noua inventie a echipei de imagine pesediste este oportunitatea organizarii unui congres extraordinar , in mijlocul lunii septembrie, menit sa-i reimprospateze imaginea animalului politic , Mircea Geoana.
Liderii PSD au stabilit, la şedinţa informală a comitetului de strategie electorală, organizarea, la jumătatea lunii septembrie, a Congresului în care să fie lansată oficial candidatura lui Mircea Geoană la alegerile prezidenţiale.Conducerea PSD nu a stabilit data exactă a organizării Congresului, agreând, de principiu, ca acesta să fie convocat pentru una din zilele de la mijlocul lunii septembrie.Pe lângă lansarea oficială a candidaturii şi programului lui Geoană, Congresul ar putea oficializa şi numirea lui Liviu Dragnea ca secretar general, funcţie pe care acesta o ocupă acum interimar, după decizia Comitetului Executiv de la Turnu Măgurele.
Potrivit unor discuţii mai vechi ale liderilor partidului, Congresul din septembrie urma să oficializeze şi numirea unor lideri precum Marian Oprişan şi Marian Vanghelie în funcţiile de vicepreşedinte rămase vacante în urma unor demisii şi ocupate, acum, tot interimar. Sursele citate au arătat că este posibil însă ca numirile de vicepreşedinţi să fie amânate până după alegerile prezidenţiale, pentru a evita deschiderea unor competiţii interne în partid înaintea alegerilor prezidenţiale.

Conform unor studii de piata transpirate in media zilele trecute, Geoana ar putea fi tradat de cativa lideri PSD, aflati sub influenta lui Traian Basescu, si ar putea fi chiar inlocuit cu Adrian Nastase sau cu Sorin Oprescu. O analiza atribuita consultantilor PNL de la Mellman Group asupra principalului adversar al lui Crin Antonescu, Mircea Geoana.Voi reda mai jos cateva concluzii interesante desprinse din analiza:"O parte dintre votantii PSD se orienteaza catre Crin. 49% din electoratul PSD este favorabil lui Crin Antonescu. Crin Antonescu este a doua optiune a votantilor lui Mircea Geoana
"In ansamblu, imaginea lui Geoana e slaba, el fiind vazut prea «politician». Chiar si dimensiunile de imagine unde sta relativ bine (leadership si experienta) nu sunt considerate a fi cele care-l descriu pe Geoana. Spre deosebire de Basescu, vazut ca un lider puternic si cu experienta, dar si de Antonescu, apreciat pentru ca este «un om obisnuit», onest si necorupt, Geoana nu reprezinta nimic in particular", se arata in documentul PNL.
Acelasi document arata ca in momentul in care Geoana va vrea sa iasa de la guvernare, cativa lideri PSD, aflati sub influenta lui Traian Basescu, se vor opune.
"Proiectului iesirii de la guvernare i se va opune in mod direct grupul de ministri si secretari de stat aflati in directa dependenta a lui Basescu: Dan Nica, Ilie Sarbu, Cristian Diaconescu", potrivit documentului.
Staful liderului PNL vorbeste in document si despre o posibila inlocuire a lui Geoana cu Oprescu sau Nastase.
"Cea mai dezavantajoasa varianta pentru PNL, dar si pentru Traian Basescu este aceea a unei miscari spectaculoase a PSD de inlocuire a lui Mircea Geoana in calitate de candidat, in cadrul unui congres la inceputul lunii septembrie. O asemenea miscare spectaculoasa, care sa propulseze un alt candidat (Nastase, Oprescu), ar putea relansa competitia politica", se mai arata in document.

2 comments :

Filip G said...

In sondajul meu ,Crin Antonescu e pe primul loc urmat de Vadim Tudor.

Marius Mina said...

Filip, sondajele neimportante absolut deloc,acum sunt toate cu dedicatie, vorbim in septembrie despre asa ceva