Monday, September 7, 2009

Traian Basescu, un tun de 4.5 miliarde de euro, tot cu MAPN

Ca sa intre in gratiile Washingtonului , Traian Basescu se pregateste discret sa schimbe vechiturile rusesti MIG-21 cu pensionarele F-16 .

Presedintele Traian Basescu pune bazele unei noi afaceri dezastruoase pentru Armata Romaniei. Mihai Stanisoara, ministrul Apa­rarii Nationale, impreuna cu mana sa dreap­ta, Aurel Las­cu, seful Depar­ta­mentului pentru Arma­mente, doreste sa schimbe vechiul model ru­sesc de avion de va­na­toare, Mig-21, cu un alt model vechi, F-16, dar de productie americana. Valoarea acestui contract este de peste 4,5 miliarde euro.

Afacerile cu armament continua sa starneasca controverse in Romania. Dupa episodul implicarii fratelui presedintelui intr-o firma de consultanta privind programele strategice de inzestrare cu armament si derularea suspecta a unei afaceri pentru distrugerea a sute de tone de munitii aduse din Taiwan, Ioan Aurel Lascu, mana dreapta a lui Stanisoara si seful Departamentului pentru Armamente, dezvaluie noile tunuri financiare pe care Traian Basescu in calitate de sef al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii se pregateste sa le gireze. Este vorba despre dotarea aviatiei militare cu avioane multirol, modernizarea fregatelor si securizarea depozitelor militare.
Aurel Lascu a dezvaluit faptul ca la aproape un an de zile de cand ziarul Ziua a anuntat ca transportoarele Piranha au probleme grave in exploatare, nici pana in prezent ele nu au fost remediate. Secretarul de stat a anuntat ca firma elvetiana MOWAG va propune pana in octombrie un plan de remediere a defectiunilor, astfel incat MApN sa poata accepta lotul al doilea de sapte transportoare.

Ciorogarla, o afacere de 10 milioane de euro


In urma disparitiei misterioase a zecilor de arme de la depozitul de la Ciorogarla, Ziarul Ziua a scris imediat dupa comiterea “furtuluii ca acesta a fost unul regizat pentru a fi demis seful aviatiei militare si pentru a pregati terenul pentru ca anumite firme sa castige contractul privind securizarea tuturor depozitelor armatei. Iata ca profetiile noastre s-au adeverit, deoarece Aurel Lascu, mana dreapta a lui Stanisoara, a declarat ca, in prezent, se afla in derulare procedura aferenta programului de securizare a depozitelor si obiectivelor militare. Valoarea contractului este de aproximativ 10 milioane de euro.

via Sorin Rosca Stanescu

No comments :