Sunday, November 1, 2009

Campania lui Traian Basescu ,Remember 1946

"Eu nu parasesc Romania, va rog sa nu parasiti Romania, dar va rog sa intelegeti ca cine, din lehamite, de frica sau din lene, nu vine sa isi dea votul inseamna ca paraseste Romania. Fara dumneavoastra, Romania ramane pe mana celor care cred ca trebuie sa ne consideram urmasi ai
lui Traian Basescu" (Crin Antonescu)


Bucuresti- Sectorul 1, Biserica de la capatul tramvaiului 24.


Bucuresti - Sectorul 1 , Str. Pajurei( banerele si posterele lui Crin Antonescu sunt smulse de peste tot, in timp de materialele de propaganda ale lui Mircea Geoana raman neatinse, de cine se teme Basescu ? )

Strada Pajurei , Sector 1, Bucuresti

In fotografiile atasate se poate observa gradul de promiscuitate al actiunilor de campanie PDL-iste. Au ocupat tot ce se putea ocupa, biserici , strazi , zone publice , oriunde ne-am indrepta privirile, ne intampina cu zambetu-i machiavelic, Dl Basescu.
Guerila portocalie presteaza cu ordine clare, "zdrobiti totul in calea voastra", "totul sau nimic", "cine nu e cu noi e impotriva noastra". Toata Romania a devenit in ultima saptamana o expresie a vointei populare colorata portocaliu. Rosul bolsevic din '46 s-a transformat dupa 60 de ani de dezastru , in portocaliu. O culoare placuta transformata intr-o arma toxica de mutantul securistic "liberal-democrat" si creatorul , fuhrerul sau carismatic, Traian Basescu. Comportamentul si practicile acestei convergente de interese obscure , adunate sub steagul portocaliu al clanului Basescu. Au ocupat aparatul de stat pe care l-au transformat intr-un instrument de teroare , au sufocat fiecare centimetru patrat al Romaniei cu banere si postere , de unde, sloganul si figura amenintatoare a lui Traian Basescu ne asigura ca " de ce ne e frica, d-aia nu scapam". Ne asigura ca vom fi pe mai departe condamnati sa traim dezastrul total, implementat cu profesionalism mafiotic de catre cupul Elena Udrea - Traian Basescu. Se reediteza parca atmosfera din 1946 cand bolsevicii sositi pe tancurile sovietice au desfiintat parlamentul bicameral, transformand-ul intr-un instrument de anihilare al poporului roman , Marea Adunare Nationala, sub controlul total al liderului suprem, impus de Kremlin. Ciuma rosie a lui 1946 a devenit , la douzeci de ani de la rasturnarea lui Ceausescu, ciuma portocalie. Blestemul pe care Romania se chinuie sa-l rupa pe 22 si respectiv 6 decembrie...

Remember 1946

Alegerile parlamentare din România din 1946 au fost convocate pe 19 noiembrie 1946 în Regatul României. Rezultatele oficiale îi dădeau câştigători pe comuniştii români (PCR) şi pe aliaţii lor din Blocul Partidelor Democrate (BPD): Uniunea Populară Maghiară (UPM/MNSz), facţiunea proguvernamentală ţărănistă din jurul lui Dr. Nicolae Lupu şi Comitetul Democrat Evreiesc. Aceste alegeri au marcat un pas decisiv spre destabilizarea monarhiei constituţionale române şi instaurarea regimului comunist în ţară la sfârşitul anului următor.
Istoricii sunt de acord în general că BPD a condus o campanie electorală caracterizată prin folosirea tacticilor de intimidare şi a abuzurilor electorale împotriva partidelor istorice – PNL, şi PNŢ. Deşi există unele discuţii în contradictoriu asupra rezultatelor exacte ale alegerilor, se poate aprecia că BPD şi aliaţii lui nu au câştigat mai mult de 48% din totalul voturilor. Există estimări care apreciază că PNŢ ar fi câştigat în mod real suficiente voturi ca să formeze singur guvernul sau, în cel mai rău caz, în alianţă cu alte partide anticomuniste. Rezultatele oficiale consfinţeau însă victoria zdrobitoare a stângii – BPD, 348 de mandate (379 împreună cu aliaţii), PNŢ, 32 de mandate iar PNL doar 3. O frauda masiva prin care Romania era practic ,condamnata la moarte .
Alegerile din România din 1946, convocate la scurtă vreme după terminarea celui de-al doilea război mondial, în condiţiile prezenţei trupelor de ocupaţie sovietice în ţară, au avut caracteristici asemănătoare cu procesele electorale din celelalte ţări eliberate de Armata Roşie, care aveau să devină în scurtă vreme ceea ce se va numi mai târziu Europa de est.

7 comments :

Matilda said...

Interesant paralelismul dintre noiembrie roşu şi noiembrie portocaliu. "Militanţii" portocalii sunt tot ceea ce a putut să nască noua clasă politică a lui Băsescu. Adică hoţi şi golani.

nicole said...

Ce pedepse prevede legea pentru gesturile de violenta facute de PDL-isti? Le aplica Blaga?
Nu am auzit sa fi fost pedepsiti nici cei care "comanda" pe "mosia lui ritzi"

Marius Mina said...

Cat e B..Blaga la Interne nu se prevad pedepse de nicio culoare. Poate doar portocalie pentru cei care ating onoarea PDL ista.

Marius Mina said...

@Matilda, hoti si golani suna ok dar parca mai natural ar fi MAFIA Politico ECONOMICA controlata de aripi desprinse din securitatea comunista , aripa DIE- Vezi Basescu- Silvian Ionescu , Isac si ceilalti care au umplut trenul portocaliu si conturile proprii din Switzerland.

sandman said...

In sect. 1 ai senzatia ca primarele Chiliman e de la PDminusL. Are o armata de comunitari (politisti, nu ciini) car nu fac altceva decit sa se duca pe la magazine la spaga. Eu ii vad foarte rar pe strada.
Ei trebuiau sa vegheze ca asa ceva sa nu se intimple.

sandman said...

Si apropo, in Pajura au comunitarii lui Chiliman sediul si sint dotati cu SUV-uri. Mai mare risul.

Marius Mina said...

Sandman, cand ai pe cap toata militia lui Blaga nu stiu daca te mai tine cureaua sa faci pe politistul de comunitate.Basca "serviciile" de toate culorile.
Numai votul masiv mai poate reprezenta o solutie sa scapati de cancerul de la Cotroceni si clanul din dotare.