Thursday, January 28, 2010

Ce s-ar fi intamplat daca nu l-am fi ascultat pe Corneliu Coposu?

Roxana Iordache :20 DE ANI DE CÂND COPOSU N-A DAT LOVITURA DE STAT Ce s-ar fi intamplat daca nu l-am fi ascultat pe Corneliu Coposu? - 28 Ianuarie 1990- 28 Ianuarie 2010

In niciun caz nu ne-am fi ales cu un presedinte infractor de drept comun.

8 comments :

Shadow said...

Ce s-ar fi intamplat Marius? Am fi fost morti sau "bolnavi pe viata". Nu puteam castiga. Secu nu lasase "ciolanul" si nu il va lasa. Revolutiile "reusite" se faceau si se fac inca doar cu "acordul lor".

Marius Mina said...

Shadow, se putea daca nu ne bazam strict pe regulile democratice , aveam atunci o sansa , am ratat-o...De unde democratia nu lucreaza intotdeauna.Mai ales atunci...

Anonymous said...

Am fost acolo. Şi dincolo. Cam peste tot... Zile şi nopţi...
Retăind epoca, mi se pare uluitor cum un comunist feroce ca Iliescu s-a adaptat la Democraţie, a înţeles când a pierdut şi a înţeles cum să piardă, ajungând să facă figură de înţelept şi democratizator, bine ancorat în realitate şi cu o perspectivă corectă asupra viitorului, în timp ce avortonul complexat al comunismului refuză să accepte prezentul şi priveşte viitorul ca pe trecut!
Un paradox pe care numai Brucan ar fi putut să-l explice...
Nu că l-ar fi crezut cineva...

Anonymous said...

FRATII DE ARME BASESCU -BOUT.
PRESEDINTELE ROMAN LA UN PAS DE ACUZARE IN PROCESUL DECENIULUI.
Cel mai mare traficant din istorie Victor Bout arestat la Bangkok se pare ca va fi extradat catre SUA. Noile documente prezentate autoritatilor talandeze implica clar mafia de armament romana.
El introduce printre altele un raport ONU prin care nu mai puţin de 20.000 de astfel de pistoale mitralieră, fabricate la Cugir, fuseseră exportate în mod legal în Uganda si din au ajuns în mâinile insurgenţilor într-o zonă cu un conflict atât de sângeros ca cel din Congo. În lunile ce au urmat acestor descoperiri, un anume personaj, considerat de unii ca fiind „mare” în piaţa contrabandei cu arme şi de alţii ca fiind, de fapt, doar un pion, a fost văzut navetând între Moscova şi Bucureşti. Victor Bout, calificat într-un raport ONU drept „neguţătorul de moarte numărul 1 din Africa”, s-a născut la Duşanbe, în actualul Tadjikistan, şi derula, la începutul acestui deceniu, afaceri de circa opt miliarde de dolari anual. Una dintre firmele lui Bout, reprezentată de unul dintre membrii familiei care stăpâneşte, la Abu Dhabi, bogatul emirat Dubai, a fost prezentă şi în România şi a negociat cu Aerofina, producător de tehnică aeronautică. Atâta doar că „Flying Dolphin” se află pe lista neagră a ONU din cauza încălcării embargourilor impuse zonelor africane aflate în stare de război. Mai mult, chiar, există suspiciuni că printre clienţii reţelei lui Bout se numără şi fundamentalişti afgani. Flota aviatica a lui Bout numara 60 de avioane. O mare parte din avioane au fost avioane romanesti vandute de Traian Basescu in calitate de ministru al transporturilor pe un pret de nimic ( un Iliusin la pretul unui jeep ). Pilotii romani transportau ilegal arme romanesti in jurul lumii. Alte firme controlate de Bout au fost extrem de active în România – în numeroase domenii, de la tranzacţii cu diamante provenite din surse neacceptate pe plan mondial până la comerţ cu avioane civile şi nu numai.Câteva publicaţii specializate, dincolo de Ocean, în jurnalism de investigaţii, Mother Jones şi Canada Free Press, merg, însă mai departe şi îl asociază pe Victor Bout cu ofiţeri din serviciile secrete de la Bucureşti, un anume ofiţer Gigel Bratiloveanu, al cărui nume apare în mai multe scandaluri din România, cum ar fi afacerea Ţigareta 2, dar şi în lista cu angajaţi ai Ambasadei României la Moscova. Bout trebuia, de fapt, să fie arestat la Bucureşti, unde urma să participe la încheierea unei afaceri. Una dintre pasiunile lui Bout, şcolit în spiritul trupelor speciale ruseşti, era să negocieze faţă în faţă cu partenerii de afaceri, să-i domine din priviri. Bratiloveanu un apropiat de a lui Basescu il anunta pe "fratele de arme" sa nu calce in Romania. În Thailanda a fost arestat după ce a negociat cu doi agenţi speciali americani care pretinseseră că reprezintă gherila marxistă columbiană FARC, interesaţi să cumpere rachete şi lansatoare de rachete provenind din Romania si Bulgaria.
Extradarea lui Bout pare evidenta iar procesul care va avea loc la New York nu va putea avea loc
fara inplicarea actualului Presedinte al Romaniei Traian Basescu. Se pare ca cei doi frati de arme
si "negutatori ai mortii ' vor ramane pentru mult timp impreuna.

Robert Horvath corespondenta speciala pentru Nipon Press.
http://devanewyork.blogspot.com/
http://www.devagallery.com/

Shadow said...

@Toni

iliescu nu s-a adaptat la democratie. Iliescu a fost "spalat" si "spala bine" de clica de "intelectuali" care l-au spalat si il spala pe basecu. Anul 2000 a fost anul spalarii, cica de frica "lui vadim". Acel "scopul care nu scuza mijloacele". Vezi "marele soc" al lui tismaneanu, vezi liiceanu si manolescu, etc. Brusc iliescu a schimbat" packagingul" devenint "democrat".

SimP said...

Poate cineva posta pe net o fotografie a lui Gigel Bratiloveanu?
Este numele de Bratiloveanu cel de pe certificatul lui de nastere s-au l-a schimbat?(de ex a luat numele de familie al sotiei.etc)
Am o vaga banuiala ca acest Gigel e ruda cu cineva sus pus... daca as vedea o fotografie ...

Anonymous said...

Shadow, o fi el, Iliescu, cum spui, spălat (pe creier, sper, nu pe faţă!)de intelectualii ăia misterioşi, ceea ce m-ar cam mira, că prea mulţi a mai popit..ăăă a mai spălat Bunicuţa la viaţa ei ca să-şi găsească naşul la bătrâneţe... N-aş subestima capacitatea lui de adaptare, mai ales prin perspectiva vârstei...
Totuşi, 1996 a fost anul începutului marii schimbări la faţă, nu 2000. Vadim a fost un păcălici, un "iepure" care a lăsat-o moale pe ultima turnantă. Că l-au şi furat la greu, OK, dar de aici la pericol real... Să fim serioşi. Oricum, câinele care latră nu muşcă, zice poporul. Mda.
În orice caz, tare mult aş vrea să-l văd şi pe Uzurpescu spălat pe creieri de 'telectualii oranj, măcar la nivelul lu' ăl "bătârn", ceea ce mă îndoiesc foarte că s-ar întâmpla vreodată...
Mai degrabă ne spală el pe toţi şi ne şi aruncă la canal, odată cu apa din copaie!
Dacă mai apucă, evident!
Că laţul se cam strânge, dacă e să ne luăm după panica care-a cuprins haita portocalie, după isteria cu care se calcă pe picioare să zmulgă câte-o halcă cât mai consistentă din trupul ţării, din bugetul "consolidat", din contractele externe, din fondurile europene. Şi după modul în care încep să se elimine unul pe altul...
Miroase a sânge, a disperare, a moarte...
Glonţul de argint nu mai e pe ţeavă, e pe drum. În aer!Dum-Dum!

Brad said...

Seniorul nu a avut nici o ezitare in oprirea unor incercari violente de preluare a puterii prin mijloace kereskiene.
Fiind in deplina cunostinta de cauza, in nobletea lui a hotarat ca viata miilor de tineri nu merita sacrificata intr-o incercare cu putine sorti de izabanda.
De altfel, caracterul democratic al Seniorului se opunea prin toate fibrele fiintei sale unei asemenea incercari.
Ce informatii avea Seniorul ?
Una din informatii o stiam de pe atunci: unitatile militare primisera alarma de razboi - cu ordin sa se traga asupra polpulatiei... din nou.
Aceasta alarma a fost valabila pentru perioada 24-28 ianuarie 1990
Personalul civil inarmat, de pe langa u.m. si care era consemnat si el in garnizoane, a fost deconcentrat abia pe data de 05.02.1990.
Despre situatia trupelor de securitate nu stiu nimic, dar banuiesc ca erau alertate - cand spun trupe de securitate, ma refer la cele speciale...
In mod sigur Seniorul mai avea si alte si alte informatii.