Tuesday, January 5, 2010

Honorius Prigoana , "experienta" americana la Chicago

Update :Cineva din Chicago mi-a trimis cateva informatii printre care si urmatoarea: Actul de constituire al corporatiei non-profit (?!) PDL Chicago are la baza un fals grosolan incadrat de legile americane la "Felony", adica infractiune. Semnaturile celor doua persoane amintite de Marian Petruta au fost falsificate de catre intermediarul care a intocmit actul de constituire, la indemnul lui Honorius Prigoana.

Simpatizantii PDL din Chicago au reactionat imediat dupa anuntarea candidaturii lui Honorius Prigoana pentru un madat de deputat in Parlamentul Romaniei. Redau in continuare cateva detalii interesante .

*Ideea înfiinţării PDL Chicago nu i-a aparţinut lui Honorius Prigoană, şi nu a fost aşa cum fals afirma ”primul care a iniţiat filiala unui partid din România peste ocean”. Această dorinţă a fost prima dată discutată în timpul campaniei electrorale pentru parlamentul României de grupul de simpatizanţi PDL din zona Chicago, apoi rediscutată în primăvara 2009 cu ocazia prezenţei la Chicago a unei delegaţii de politicieni din ţară. Atunci s-a discutat şi cu Honorius şi el şi-a exprimat dorinţa să fie numit preşedintele PDL Chicago.

Cei de la Chicago au fost în principiu de acord ca Honorius să fie numit temporar preşedintele PDL Chicago, având în vedere că acesta oricum termina şcoala, îi expira statutul de student şi urma să se reîntoarcă în ţară în toamna lui 2009.


Între timp lui Honorius Prigoană i-a fost dată sarcina de a se consulta cu un avocat pentru a studia în ce măsură legea americană permite funcţionarea legala a filialei PD-L Chicago. În ciuda faptului că Honorius a promis că va face acest lucru, de fiecare dată când a fost întrebat a asigurat pe toată lumea că treaba este rezolvată şi că nu exista nici o problemă.

Astfel pe 23 iulie, 2009 avea loc prima conferinţă de presă a nou înfiinţatei filiale PDL Chicago. Pe 18 august se valida de către liderii PDL Diaspora, filiala din Chicago.

Spre sfârşitul lunii iulie Honorius Prigoană era însă avertizat atât în scris cât şi verbal de faptul că o lege a Departamentului de Justiţie American, Departamentul de Contraspionaj din cadrul Diviziei de Securitate Naţională a Statelor Unite, prevedea înregistrarea la departamentul de Justiţie, ca şi agenţi străini, a persoanelor care formau sau se înscriau într-o grupare politică străină.
În momentul când şi ceilalţi membrii au aflat de acea prevedere de lege, văzând neseriozitatea lui Honorius cât şi alte probleme care mocneau în interiorul partidului, o parte din ei au decis să îşi înainteze demisiile.

Honorius a ignorat cam toate avertismentele primite. La una din ultimele şedinţe la care am participat, fiind pe lista invitaţilor surpriză, l-am întrebat direct, dacă ştia de această prevedere. A încercat să nege într-o primă fază şi apoi să diminueze importanţa acelei legi, afirmând de faţă cu cei prezenţi că “acel department de fapt este unul foarte mic şi neînsemnat, că au doar câteva persoane care lucrează acolo şi că dispun de un buget limitat”.L-am întrebat direct de unde deţine el astfel de informaţii, pentru că afirmaţia mi se părea praf aruncat în ochii celorlalţi membrii de conducere care îl încolţeau din toate părţile. S-a eschivat în a da un răspuns concret, spunând că nu doreşte să mai discute pe acest subiect, urmând ca la următoarea întâlnire să vină însoţit de un avocat specializat, care le va explica oamenilor cum stă treaba cu acea lege. Ulterior am aflat că acel avocat era de fapt un prieten de-al lui Honorius, student la drept aici la Chicago.
În mod normal dacă cunoşti limba engleză nu era nevoie de nici un avocat să îţi dai seama la o simplă lecturare a legii că acolo se specifică foarte clar ce trebuia făcut.
După acea şedinţă au existat chiar câteva confruntări verbale pe aceeaşi tema între Honorius şi cei prezenţi, fără însă ca acesta să recunoască că greşeşte, diminuând împortanţa acelei legi. Tot atunci am aflat cu stupoare ca partidul abia fusese inregistrat ca si companie non-profit., Honorius Prigoana ducându-i cu vorba pe oameni şi promiţănd ca totul este sub control.

Abia pe 26 august 2009, Honorius înregistra după multe presiuni, la State of Illinois, corporaţia non-profit cu numele de PDL Chicago. Fără să se consulte cu ceilalti colegi, acesta decide să pună numele a doi din membrii de conducere pe listele noi înfinţatei corporaţii. Cei doi membrii au fost extrem de nemulţumiţi la aflarea veştii, ţinând cont de faptul că nu îşi dăduseră acordul ca numele lor să fie puse acolo.
Când a fost întrebat să justifice deciziile luate de unul singur, din ce mi-au declarat cei implicaţi, reiese faptul că lui Honorius nu i se parea anormal că le pusese numele lor acolo fără să-i întrebe.
"În momentul demisiei noastre din conducere a avut o reactie foarte dură şi răzbunatoare, iar în momentul dizolvării a avut o reactie pot să spun ca foarte indiferentă, interesul lui fiind acela de a apărea peste tot faptu că a înfiinţat PDL Chicago, iar după aceea nu îl mai interesa, pentru ca oricum ştia că noi susţinem candidatul PDL la alegeri prezidenţiale, că vom munci să iasă totul cât mai bine, iar el să îşi ia creditele pentru aceasta reuşită, nefăcând nimic.” mi-a declarat unul din membrii demisionari.


Pe 23 septembrie filiala PDL Chicago înceta să mai existe, cei doi mergând şi dizolvand-o, corporaţia PDL Chicago dispărând din punct de vedere legal la mai puţin de o lună de zile de la înfiinţare.

O altă tentativă de-a lui Honorius Prigoană a fost înfiinţarea unei filiale similare la Detroit. În ciuda faptului că se lăuda de curând cu acest lucru la televiziunile din tara, punând-o pe lista lui bogată de experienţe şi activităţii politice în SUA, grupul de la Chicago mi-a confirmat că “PDL Detroit nu a existat official niciodată”.
Interesant de menţionat este şi faptul că înainte să plece în România, Honorius Prigoană, începuse să promită fotoliul de preşedinte PDL Chicago în stânga şi-n dreapta la tot felul de persoane. Ulterior foarte multă lume rămânând surprinsă de cât de mulţi “primiseră” promisiuni din partea lui Honorius că le va oferi locul.

Întrebat la televiziune in România cine îl va sprijini în campanie, Honorius a numit printre prietenii apropiati pe Bogdan Niculescu, fost consilier al deputatului din Colegiul 3 Diaspora.

Din informatiile pe care le deţin Bogdan Niculescu a fost dat afara din funcţia pe care o deţinea ca şi consilier, în urma unui scandal. Scandalul a mocnit in interiorul PDL Chicago din momentul în care prin vară Honorius Prigoană visa să ocupe un loc de parlamentar. Acesta a testat apele în acest sens, printr-o strategie proprie: lansarea de zvonuri în stanga şi-n dreapta, în cercurile din Chicago, dar nu numai, cum că deputatul Mircea Lubanovici, ar urma să îşi dea demisia. Prietenul sau Bogdan Niculescu era cel care îl ajuta din umbra, acesta fiind deja consiler la biroul de la Bucureşti al deputatului. Contactat pentru a-mi confirma sau infirma aceste lucruri domnul Mircea Lubanovici mi-a declarat că nu posedă informaţi concrete de manipulare sau discreditare a persoanei sale în Chicago dar că a primit mai multe telefoane de la persoane care îi cerau să nu demisioneze.
“Am fost surprins de cererea lor întrucât eu niciodată nu am menţionat faptul că aş vrea să demisionez.” declară deputatul Lubanovici.
Cât priveşte activitatea lui Bogdan Niculescu acesta mi-a declarat doar că: “Am cerut încetarea contractului de lucru cu biroul meu pentru neprezentare, lipsă de comunicare şi neachitarea sarcinilor de servicu.”
Incapacitatea de a se confrunta cu realitatea, chiar şi atunci când dovezile îi sunt puse în faţă, intenţia de a continua să mintă încercând să devieze de la subiect, dorinta lui de fi in centrul atenţiei, sau încercarea de acoperire a unor minciuni cu altele, refuzând categoric că ar fi în vreun fel vinovat, sunt semnele si simptomele unui om care pe americanii îl numesc “compulsive liar’.

Romania -USA

17 comments :

Matilda said...

Mare speranţă acest Horrorius ! Minte, trişează, are atîtea calităţi, încît ar fi păcat să nu aibă şi succesuri pe măsură...

Anonymous said...

e... da s a lamurit diaspora si reactioneaza, bravo , multumim.Nu tr lasat un maimutoi sa si faca hatarurile cu noi.Oricum o greseala au facut ,a doua stii nu mai e greseala .Personal multumesc ptr pctul de vedere,si atitudine.

Brad said...

... măi, măi: ai ceva personal cu prigonel !

Marius Mina said...

Mai mult decat personal ;-)

Anonymous said...

Citez din relatarea lui Marian Petruta: "Fără să se consulte cu ceilalti colegi, acesta decide să pună numele a doi din membrii de conducere pe listele noi înfinţatei corporaţii. Cei doi membrii au fost extrem de nemulţumiţi la aflarea veştii, ţinând cont de faptul că nu îşi dăduseră acordul ca numele lor să fie puse acolo." Adevarat, dar incomplet. Acel act de constituire al corporatiei non-profit (!) PDL Chicago are la baza un fals grosolan incadrat de legile statului american la "Felony", adica infractiune. Semnaturile celor doua persoane amintite de Marian Petruta au fost falsificate de catre intermediarul care a intocmit actul de constituire, la indemnul lui Honorius Prigoana.

Marius Mina said...

OOPS, asta e grand felony, ati sesizat autoritatile ?

Anonymous said...

Din pacate, va pica respectivul intermediar, roman asisderea, a carui vina poate fi doar faptul ca a vrut sa se puna bine cu fosta/actuala putere din Romania. As putea spune ca s-a si pus - a facut parte din delegatia asa numitor reprezentanti ai comunitatii romano-americane care a fost primita la Basescu toamna trecuta. De mentionat ca toata "delegatia" s-a deplasat in Romania pe banii contribuabilului roman. Multumirea s-a vazut in rezultatele votului din turul doi la prezidentiale, majoritatea membrilor "delegatiei" facand parte din comisiile sectiilor de votare din US.
Eu, personal si anonim :), nu voi sesiza nici o autoritate, mi-e sila doar de tupeul si de minciunile acesatui baietas de bani gata. Daca va cuteza cumva, bazandu-se pe "calitatile" enumaerate mai sus, sa contrazica cele afirmate aici, documentul cu pricina se afla la Secretariatul statului Illinois. Nu-i santaj, ci doar un indemn la bunacuviinta.

Marius Mina said...

@Anonymus, documentul incriminat se afla in arhiva secretary of t state of Illinois, oricine poate cere o copie sau sesiza falsul. Attorney General of the State of Illinois se va sesiza din oficiu in momentul in care falsul este sesizat . So, mu friend, poti ramane si anonymus , legea isi vede de treaba.

Marius Mina said...

Anonymus , stiu de vizita din sfarsitul lui septembrie anul trecut la Cotroceni.
Trei fotografii aici http://www.presidency.ro/?_RID=fdet&id=2932

Care este persoana la care faci referire? (de la stanga spre dreapta)

Teo Negura said...

Micul Goe a si ajuns sa fie prins cu degetele in borcanul cu dulceata? Asa de repede? Saracutul... poate canta, sau pardon, prigoneste la alta masa.

Anonymous said...

Au inteles poate si simpatizantii seriosi ai PDL (din USA) cam ce fel de partid este acesta.

Marius Mina said...

Vlad, asta ramane de vazut, deocamdata sunt inca destui, rapusi de confuzie.

Anonymous said...

Informatiile din comentariul asta trebuie neaparat sa ajunga in mass media din tara, cel tarziu 12-13 ianuarie, inainte de data alegerilor. Ca sa afle lumea cine-i Bula-norius asta .
Io voi transmite articolul lui Marius Mina prin email lui Razvan Dumitrescu la RTV. ( poate postul nu da faliment pana atunci !)

SANDI

Anonymous said...

a doua

Anonymous said...

Rusine, Diaspora daca voi ati decis realegerea matelotului!

Marius Mina said...

anonymus , nu diaspora a decis , SIE si MAE dublate de SRI si STS , mai documenteaza-te putin.

Anonymous said...

Ma mir ca in toata investigatia dvs. nu ati pomenit nimic de faptul ca simpatizantii PDL din Chicago sint de fapt simpatizanti PNTCD ! cu o istorie de ani de zile care arata clar ca au votat intotdeauna orice numai nu PSD. Deci nu-i confundati cu activistii sau membri PDL ca nu sint nici ei incintati deloc acum de ce-au hotarit mai marii partidului. Cit despre Honorius si activitatea lui jegoasa de dimbovitean de bani gata, sa stiti ca romanilor care i-au acordat incredere le pare rau si de faptul ca i-au dat din timpul lor pentru povestile lui mincinoase. Am vorbit cu citiva si unul chiar apropiat de-al lui Bonica (cel cu ziarul Romanian Tribune din Chicago unde Honorius a avut reclama pe prima pagina) si spunea ca-i pare rau de faptul ca Honorius si-a batut joc de romanii de aici insa cel mai tare si-a batut joc de taica-su si de banii lui ca n-a invatat nimis. Mi-a mai zis unul care a lucrat pentru o familie de romani la care a stat Honorius ani de zile intr-o suburbie a orasului Chicago pe cind era la liceu si ziceau ca era prea arogant si mintea cam mult.
Si la biserica lumea vorbeste de prostia PDL cu Honorius si le pare rau ca nu vad oamenii cit de prost si mincinos e juniorul. Oamenii sint agitati insa stiu ca nu mai pot face nimica. Pacat ca nu poate vota diaspora acuma ca i-ar da un vot de incredere exact dupa cum merita >> un sut in fund sa-si aduca aminte si cind o fi la pensie!
Pana si Branco stie multe de mizeriile lui Honorius din barul romanesc pe care-l patroneaza si zice ca-i un smecher cum rar a intilnit. Si daca Branco zice asta, apoi sa stiti ca e eticheta importanta >>> smecher de bani gata. Mai sapati si vedeti ce aflati. Oricum, pina acum aveti multe si deloc rele. La mai mare!
De la gura sobei din buricul Chicagolui.