Tuesday, January 26, 2010

Marc Rich si George Soros in spatele megatunului "Gold Corporation"?


Incercand sa-mi explic iesirile disperate in presa ale Fundatiei Soros , am rasfoit putin arhivele negre ale conspiratiilor de afaceri care bantuie Romania de la preluarea puterii de catre esalonul doi al PCR , in decembrie '989, imediat dupa anihilarea cuplului Ceausescu. Stiam destule despre afacerea "Rosia Montana, dar pentru a nu cadea in confuzie am preferat sa verific personal implicarea lui Marc Rich si George Soros in combinatia "Gold Corporation". Pentru neavizati, George Soros este cel care a contribuit prin miscarea "revolutia portocalie" la instaurarea regimului Basescu in Romania . O vorba din batrani spune ca banul si aurul sunt ochiul dracului. Nu intamplator trei miliardari americani , John Paulson, Thomas Kaplan si George Soros au cumparat impreuna cca 60% din activele Rosia Montană Gold Corporation (RMGC).
Interventia D-nei Renate Weber , fost "chairman" al Fundatiei Soros in Romania, in Parlamentul European , devine apetisanta si explicabila. Interesele sunt prea mari si Romania mai constituie inca o vaca de supt pentru capusele lumii "libere". Soros & Co, finanteaza si coordoneaza prin agenti interpusi , viata politica a multor tari est europene , telul final fiind controlul total asupra economiilor si implicit al politicilor acestor tari. Mentinerea la putere a lui Traian Basescu nu s-a produs fara garantia unei profitabilitati maxime, indatorarea romanilor catre institutiile financiare recunoscute ca "blood tirsty suckers" , au falimentat si cumparat 10/100 economia tarilor unde si-au bagat coada cu complicitatea autoritatilor statelor respective. Basescu si mafia din Modrogan , guvernul impotentului Boc, o marioneta sub stampila caruia Udrea si operatorii de fonduri publice, Videanu , Berceanu, Blaga etc. fura tot ce se mai poate fura in Romania ingenucheata.
Sa trecem la subiectul zilei, Marc Rich este unul dintre actionarii din umbra al grupului Marco International si al Glencore International AG , inregistrata in 1974 in Elvetia , tara cantoanelor. Tot el este si este fugitivul dat in urmarire internationala de catre SUA, partener de afaceri al lui George Soros. Marc Rich si-a facut simtita prezenta si in cartile afacerii "Gold Corporation". Mandatul emis pe numele lui Marc Rich, ascunde si afaceri de spionaj, Rich fiind suspectat ca fiind agent Mossad cu dubla cetatenie , israeliano-americana. Se pare ca ar fi renuntat la cetatenia ameriana pentru a putea scapa de presiunile exercitate de SUA asupra tarilor in care Rich isi desfasoara activitatea.
Despre Gold Corporatin SRL, care avea ca actionar majoritar, la un moment dat , compania canadiana Gabriel Resources se stie ca a luat in concesiune abia in 1999, purtand semnatura fostului ministru al Industriilor din cabinetul Ciorbea, Radu Berceanu, astazi un ministru de succes al transporturilor. Hotarârea de Guvern 458/1999 prin care s-a aprobat licenta 47/1999 de concesiune pentru S.C. Gold Corporation. Astfel, pentru suma de numai 3 milioane de dolari, cât este contravaloarea concesiunii, firma Gabriel Resources a obtinut dreptul de exploatare a unui zacamânt de peste 800 de tone de aur si 2000 de tone de argint, in valoare de circa 10 miliarde de dolari. Pe deasupra, deoarece zona Rosia Montana a fost declarata de catre autoritatile românesti „zona defavorizata”, firma „canadiana” va beneficia, conform legii, de scutiri de TVA pe o perioada de 10 ani, precum si alte facilitati specifice paradisurilor financiare. In spatele intregii afaceri se afla Mark Rich si Frank Timis. Rich , escroc international cu acte in regula, parte din cartelul ocult Rothschild-Sörös. A fraudat bugetul SUA, apoi a fugit si s-a stabilit in Elvetia care refuza sa-l aresteze si extradeze in ciuda cererilor autoritatilor americane. Chiar daca un alt personaj exotic arestat de curand in Elvetia , Roman Polanski , va fi probabil extradat dupa ce este arestat la domiciliu pentru fapte considerate mult mai grave decat fraudele de miliarde de dolari comise de Marc Rich. In afara de suprematia de pe piata energetica romaneasca in care a reusit sa se impuna prin firme inregistrate off shore si controlate de fosti agenti KGB , Mark Rich si George Soros vor si aurul de la Rosia Montana . Compania „canadiana” Gold Corporation, cu 80% actionariat "confuz" pe care il controleaza Marc Rich tovarasul de afaceri al omului care a falimentat Banca Angliei , inginerul financiar international, George Soros.
„Va intrebati cum de rezista afacerea Rosia Montana reactiilor disperate ale ecologistilor? – scria Academia Catavencu in 13 august 2002-. De ce se poate pregati netulburat procesul de defrisare a unei localitati, impreuna cu resursele de existenta pe termen lung pentru o exploatare intensiva din care nici macar statul român nu câstiga aproape nimic? Pai, ce-ati zice daca ati afla ca intre cei interesati de scobârlirea aurului sub gospodariile românilor este un cetatean pe nume Mark Rich?… Presedintele companiei straine, tot un evreu, transfug din Romania acun 20 de ani, pe nume V. Frank Timis, a fost condamnat de doua ori in Australia, in 1990 si 1994, pentru trafic de droguri.”

Traian Basescu a anuntat ca proiectul "Rosia Montana "va fi discutat si analizat in Consiliul Suprem de Aparare a Tarii Sansele ca Gold Corporation sa aiba castig de cauza devin certe de la o zi la alta. Sau cel putin asa lasa sa se inteleaga unii membri ai guvernului. Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, s-a declarat favorabil proiectului. Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Padurilor, a precizat ca va aproba proiectul minier Rosia Montana daca va fi perfect convins ca “nu va provoca poluari”. Nu in ultimul rand, exista mai multe informatii, , privind posibilitatea acordarii unor garantii de stat de un miliard de dolari pentru aceasta afacere privata in proportie de peste 80 la suta , care nu cuprinde in obiectul de activitate intreprinderea unor activitati publice, pentru a se putea justifica "garantiile " financiare din partea Guvernului Romaniei.

28 comments :

Anonymous said...

Asta da, "Societate deschisă"!
Într-adevăr, Renate Weber, cu antecedentele ei de traseistă între fundaţia Soroş (director) şi Cotroceni (consilier), e un bun turnesol pentru punerea în evidenţă a întregii afaceri!
Asta da, reacţie de răspuns!
Portocalizare curată!
Lucrurile sunt cu atât mai grave, să nu zic mai tragice...

Marius Mina said...

@Toni -Aurul ochiul diavolului

Kris said...

Salut! M-as bucura sa te avem pe un forum romanesc:
http://hoinarprinlume.forumcommunity.net/
Salutari from Italy!

Marius Mina said...

Ok Krissy , o sa va vizitez

Anonymous said...

vom ajunge curand precum Haiti ?

avem oricum experienta bulucului la ajutoarele aruncate multimii.In fine, vae victis ! (probabil avem de ales in a pierde geografic si a pierde geologic Romania, si cum ne-a dus capul si buzunarul, am ales varianta 2)

Anonymous said...

Banu-i ochiul dracului.
Auru-i preţul sufletului!
Dar şi al măririi, al puterii, al poftei de parvenire...
Nesătui, nesimţiţi, neoameni...

Anonymous said...

Prieten anonim, nu aveam de ales între a pierde ceva sau altceva, ci între a vinde tot sau nimic!
Şi nu NOI am avut de ales, ci mafiocraţii pe care unii dintre noi chiar i-au ales, cu propria lor mânuţă!
Aia cu care scriu acum proteste pe bloguri!
Persoanele de faţă se exclud...

Anonymous said...

Cât priveşte similaritatea cu Haiti... Doamne fereşte de ăla mare, ăla aşteptat din clipă-n clipă...
Nu-ţi doresc să-l apuci! Nu sub jegurile astea răpciugoase!
Zău!

Anonymous said...

De cand tot citesc pe tema asta am ajuns sa cred ca seamana tot mai mult a Catavencu:

Sa se exploateze primesc, dar sa nu se ia nimic sau...

Sa nu se exploateze, dar atunci sa se ia tot!

Marius Mina said...

PAI SA SE EXPLOATEZE DAR NU SA VINA D-ALDE SOROS & CO SA IA TOTUL SI NOI SA LINGEM PUTINA, N-ASA?

nicole said...

Tot ce se intampla din 6 decembrie pare scenariul unui film de groaza.
Parlamentul nu poate interzice ordonantele de urgenta, sa limiteze abuzurile gastii basesciene?

Brad said...

@Toni
Renate Weber ... nu este europarlamentara din partea PNL ?!
Hmm...


Soros are la activ specularea pounds-ului ...
Daca Soros este in afacere ...

Amy said...

Sa se exploateze primesc, dar sa nu se ia nimic sau...

Nici macar banii care i-au investit sa nu-i ia ca-i aurul nostru. Parol! Asa ar fi bun?

Anonymous said...

BRAD, DA' CE TRASEISTI NU SUNT SI IN PNL?
NECAZUL E ALTUL, CA ROSIA MONTANA NU AVEA NICI O SCAPARE ORICUM, ASA CUM NICI ROMANIA NU ARE.
SUNTEM CONDAMNATI LA SUFERINTA, UMILINTA, SARACIE PERPETUE.
CU CAT SE SCHIMBA GARNITURILE CU ATAT SUNT MAI VORACE SI MAI MONSTRUOASE.
DOUAZECI DE ANI SI ALTE CATEVA SUTE DE SECOLE AU DOVEDIT MEREU ACELASI LUCRU.
DOMNULE MINA VA MULTUMESC PENTRU BLOGG, CE BINE CA EXISTATI.
DOAMNE AJUTA, MACAR SA AFLAM ADEVARUL CA DREPTATEA UMBLA CU CAPUL SPART.
CUM E TIMPUL IN USA CA AICI DEGERAM.
SI NU MAI SCAPAM DE FRIG, DE CIUMA PORTOCALIE NICI ATAT, SUNTEM BINE ARANJATI.
SA FIM IUBITI DE DUMNEZEU, MAI INTAI MARIA S.

Brad said...

@Maria

Mai tragem cu ochiul la responsabilul cu informatiile...

Anonymous said...

Aseara la postul A3 Crin Antonescu a fost intrebat de ce sotia sa europarlamentarul liberal Valean a fost atacata de europarlamentarul liberal Renate Weber pe chestia unui seminar organizat de Valean pe tema Rosia Montana.
Eu nu am fost prea lamurit care a fost cauza critici lui Weber ?!?

SANDI

Anonymous said...

Dragă Brăduleţ, Brăduţ, Brăduţ, PNL nu este cuibul îngeraşilor, nici un partid politic n-a fost, nu este şi nu va fi vreodată.
Dar, ca-n bancul cu radio Erevan care răspunde la întrebarea:
"Tovarăşi, e adevărat că marea nostru compozitor, Piotr Ilici Ceaikovsky a fost homosexual?!" răspunde:
"Da, dar nu de aia îl iubim noi toţi!"
tot aşa zic şi eu:
Da, R. W. este europarlamentar liberal, dar nu de aia iubim noi PNL-ul!
Să nu uităm că, după dezertarea de la Cotroceni, cel care, văzând-o flămândă, goală (brrr!) şi făr' de-adăpost, i-a oferit o cutie cu chibrituri, a fost chiar Marele Maestru Tăriceanu. Oare de ce?!
Poate acum ceaţa se mai risipeşte...
Cât priveşte activităţile speculative ale Maestrului Suprem Soroş, ce crezi tu că vrea să zică "Fundaţia Soroş pentru o societate deschisă"?! Hmmm?!
Pentru început, ar fi utilă consultarea raportului anual de activitate, cel cu listele beneficiarilor de burse Soroş.
Vezi anii '90.
Pe urmă, să vedem care sunt consecinţele "deschiderii" societăţii.
Şi, în final, cine a beneficiat de pe urma acestei deschideri.

Anonymous said...

Pt SANDI

Uite de ce a fost atacata A. Valeanu de Renate Weber!

"“Prima-doamnă a PNL, lobby pentru Roşia Montană”

“Adina Vălean (soţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu) a ridicat mingea la fileu firmei mineritului cu cianuri, organizând, ieri, la Parlamentul European, un seminar la care au fost prezentate în mod dominant opiniile agentului economic care doreşte exploatarea cu cianuri a zăcămintelor aurifere din Munţii Apuseni.

Intitulat „A face din Europa un lider în mineritul sustenabil şi responsabil”, seminarul a fost contestat cel mai vehement de colega de partid a Adinei Vălean, europarlamentarul Renate Weber.

„În această dimineaţă, aici, la Parlamentul European, RMGC, împreună cu Adina Vălean, organizează o pseudo-dezbatere despre «sustainable and responsible mining ». De ce «pseudo»? Pentru că nici un oponent al proiectului minier Roşia Montana NU a fost invitat – nici măcar europarlamentarii români despre care se ştie că au o poziţie clară împotriva proiectului nu au primit invitaţie!”, a notat Weber, ieri, pe portalul „Facebook”.”"

Anonymous said...

Despre (i)logica lui M. Mina n-ar fi prea multe de spus. Pt el, miliardarii sunt infractori.

Te asigur, dle Mina, ca
daca nu ai mii de euro nu ai cum sa-ti cumperi o masina nici macar la second hand. Daca nu ai sute de mii de euro nu ai cum ca-ti cumperi o vila. Daca nu ai milioane de euro nu ai cum sa-ti cumperi un yaht sau un hotel.
La fel e si in cazul miliardarilor. Doar un miliardar isi poate permite sa cumpere ceva ce costa miliarde de euro.

N-am prea inteles care e oftica lui Mina pt ca niste miliardari au cumparat ceva ce costa miliarde.

Asa ca, ma usor cu soparlele astea gen "un miliardar a cumparat". Ei si? Doar miliardarii isi pot permite asa ceva.
Este absolut normal ca doar un miliardar poate cumpara ceva ce costa miliarde!?

Ce e atat de complicat aici?

Marius Mina said...

Ultimul anonymus, ce e atat de complicat sa-ti dai seama ca nu te duce mai mult de doi metri?
Ce este atat de complicat sa te uiti in oglinda si sa-si spui in fata ca esti putin prostutz?

Pai bai hahalera imbecila, eu nu vorbesc de miliardarii adevarati ci doar de escrocimile care au nenorocit lumea, si printre ei la loc de cinste se afla Marc Risch si Gherghe Sorosh, capisci?

Anonymous said...

Mark Rich nu este ala condamnat pentru niste excrocherii in America si gratiat de "saxofonistul" Clinton cu cateva zile inainte de a parasi Casa Alba ?

Si parca prin anii '90 a facut si niste mishmashuri si prin RO ?

SANDI

Marius Mina said...

Sandi, Rich e un infractor international , tovaras cu Soros de magarii.Da la gratiat escrocul Bill Clinton pentru suma de...20 de milioane de dolari.Clinton nu a semnat o gratiere (in ultima zi de presidentie) pentru sume mai mici de 500 de mii de dolari.
S-au ocupat cu prepondenrenta de Rusia si fostele tari satelit unde infrastructura KGB e la putere.Romania of course.

Anonymous said...

Marius, iti daui seama daca l-ar fi gratiat Bush Jr pe unul de teapa lui Rich ce-ar mai fi urlat presa liberalo-stangista din America la un asemenea gest ?!
Iar acum aceasi presa tace chitic in privinta prabusirii visurilor multor americani care l-au votat intr-o veselie dobitoceasca pe "mesia" lor Hussein Obama !

SANDI

Marius Mina said...

Sandi, li se apropie funia de par. DUpa Victoria din Massachusetts a lui Scott Brown, au inceput sa se retraga din cursa o gramada de democrati care se pregateau pentru alegerile generale din Noiembrie. Agenda de lucru a Congresului s-a schimbat brusc. Obama a intrat in trepidatii. Se va intampla probabil ca in madatul 2 al lui Clinton cand republicanii controlau ambele camere inclusiv pe el.Nu uita ca a scapat de demitere datorita republicanilor care nu au vrut sa puna America intr-o pozitie nasparlie fata de restul lumii. Cu asta nu se va mai intampla la fel.

Anonymous said...

Ce sa mai zici. prostanacul Mina ma face imbecil pt ca i-am aratat realitatea. Sa fii sanatos cretinule.

Teo Negura said...

Eu nu sunt un adept infocat al teoriei conspiratiilor de niciun fel, dar fiind, prin pozitia mea geografica si lucrand in media, destul de aproape de focarul acesta de aprigi dispute, pot spune ca interesele financiare si comisioanele vehiculate sunt transfrontaliere si depasesc puterea de reactie a unui popor oricum impotent, transformat, prin cumpararea sau santajarea conducatorilor lui, in masa de manevra.

Marius Mina said...

Anonymus, nu te fac eu, asa te-ai nascut si cel mai probabil asa vei trece dincolo...

Marius Mina said...

Teo, ai lovit cuiul direct in cap.