Tuesday, April 20, 2010

Capitalism, a love story - A Michael Moore BS Story

Un documentar cu 50% adevar si 50% manipulare . Michael Moore, propovaduitorul socialismului cu fete umanoide , luptator pentru drepturile celor multi, rataciti in saracie . Nascut,crescut si ajuns multi milionar sub oranduirea "asupritoare si criminala" a captialismului vanzand publicului propaganda comunista in ambalaj captialist. Dupa ce a ridicat in slavi realizarile sistemului cubanez de sanatate construind cu talentu-i incontestabil teorii conspirationiste impotriva adversarilor stangii, Michael Moore revine in actualitate cu o noua productie , croita pe marginea catastrofei financiare provocate tocmai de cei care astazi incearca sa ne convinga de faptul ca sistemul capitalist si-a demonstrat incapcitatea de a multumi pe toata lumea si avem urgent nevoie de o noua regula , una globala , controlata de un guvern globalist. Intrebarea care se pune este daca intr-un regim socialist sub dictatura unui Ceausescu sau Castro, o chfitea din categoria lui Moore ar fi putut deveni milionar din bombe propagandistice vandute la pret de superproductii Hollywoodiene sau si-ar fi tocit limba intre bucile puterii pentru o garsoniera confort 3 si un salariu ceva mai bun decat strungarul de la 23 august? In documentarul de mai jos Michael Moore imbina utilul cu placutul, combinand din montaj jumatati de adevar cu doctoriile propagandistice proprii , incercand sa demonstreze turmei ca sistemul capitalist si piata libera sunt raul absolut , dusmanul clasei muncitoare , al sindicatelor consumatoare . Oricum crapodopera merita vizionata la rece. Enjoy!

7 comments :

Anonymous said...

Ăsta, pe cât e bocciu pe-atât e de escroc.
O fiinţă diformă, care-şi proiectează propria imagine, deformată de propriile complexe, asupra lumii, prin viziuni la fel de diforme despre societatea care-i crează condiţii optime s-o facă. Dar, dacă făptura-i strâmbă poate fi pusă pe seama unui accident genetic inevitabil, creaţia-i "artistică" contorsionată nu poate fi explicată decât prin ticăloşie.
Sau perversitate.
Sau ipocrizie.
Sau toate trei la un loc.
Cea mai bună metodă de a-i eradica pe vecie cheful de comunism şi scârba de USA, ar fi să fie expulzat vreo 10 ani în Cuba, sau în Coreea de Nord.
Pentru că, nu-i aşa, ce bine e să sugi sângele poporului făcându-te că-i faci perfuzii!
Adică s-o duci excepţional luând banii proştilor pe care-i minţi că sunt deştepţi!
Un propagandist odios care ar trebui să ridice osanale zi şi noapte sistemului care-i permite nu numai să existe pentru a-l înjura, dar să şi prospere enorm făcând asta!
Într-un fel, şi el este un simbol al libertăţii pe care o detestă, dovedind, nu-i aşa, că America rămâne ţara tuturor posibilităţilor...
Nu pot uita secvenţa antologică în care Moore îl hărţuieşte, efectiv, pe bătrânul Charlton Heston, în propria lui reşedinţă, silindu-l să se refugieze, târâş-găpiş, sprijinit în baston, din faţa agresivităţii lui imbecile, prin care încerca să-i zmulgă marelui actor mărturisirea vinovată că (şi) el este responsabil de faptul că americanii se împuşcă între ei într-o veselie.
Sinistră scenă, sinistru personaj!

Marius Mina said...

Toni, o latura umana , sunt si in romania destule

Brad said...

Foarte discutabil filmul ...
In esenta, cred ca urmeaza o formula de gen Codul lui da Vici, in care fapte reale sunt juxtapuse cu speculatii (paralela poate nu este tocmai fericita, dar...).
Ca observatie generala, omul asta face un film cu o camera si 2-3 ajutoare (pe care le plateste capitalist, cred) ... in rest este editare - profit 100% capitalist !

In esenta, daca faci un film de 50 min despre arhitectura feudala (de exemplu), manipuland informatia, poate iesi orice - de pilda, se poate vorbi despre viata grea a muncitorilor care au construit Louvre, sau ce taxe imense au fost impuse pentru ridicarea catedralei de la Reims, sau cum nu s-au respectat termenii contractului (data de terminare a lucrarii) catedralei de la Praga.

Speculatie cap-coada ...

Ma rog, un punct de vedere.

Brad said...

A, sa nu uit - filmele de acest gen sunt periculoase tocmai pentru ca isi propun raspunsuri simple la intrebari complicate, care necesita informatie, cunostinte si timp ...din aceasta cauza sunt usor populiste si manipulatorii.

Marius Mina said...

aici e vorba de propaganda socialista cap /coada

Brad said...

Da, chestia cu muncitorii-proprietari care sunt ca fratii ...
...dar una peste alta este o chestie ieftina, amestecata ...

Anonymous said...

Sigur că sunt şi pe-aici destule, dar nu despre ele era vorba.
Dacă ar fi, nu ne-ar ajunge 100 de bloguri să le analizăm...