Thursday, April 22, 2010

Elena Udrea a pus ochii pe Cazinoul din Mamaia


Udrea declarase in martie că plajele aflate în proprietate privată pe care se află construcţii vor fi expropriate. Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vrea să modifice legislaţia privind exproprierile, astfel încât statul să poată prelua porţiunile de plajă aflate în proprietate privată pe care au fost ridicate construcţii şi să dărâme imobilele. „Vrem să expropriem construcţiile ridicate pe plajele care au ajuns în proprietate privată după anul 1990. Singura modalitate prin care poţi să-i dărâmi este să-i expropriezi", a afirmat Elena Udrea la o dezbatere pe tema urbanismului. In acest sens, Ziua de Constanta a efectuat o ancheta din care a reiesit ca un obiectiv primordial este Cazinoul din Mamaia, care si el a intrat in proprietate privata. La fel si Cazinoul din Constanta.
Proprietarii Cazinoului Mamaia sunt acum două firme. Partea de sud a ajuns din patrimoniul Mamaia SA la Mehmetoglu SRL. Societatea, înfiinţată în 1991, o are ca asociat pe Sorina-Gina Hortolomei Moscu (nume care apare şi în dosarul retrocedărilor) şi SC Mega Development, al cărei administrator este chiar asociata. La rândul său, Mega Development are ca asociat firma cipriotă Talmage Overseas. Aceasta din urmă este implicată şi în SC New Home Construct SA, dar şi în City Park Management, una dintre firmele din spatele City Park Mall. Partea de nord a cazinoului este deţinută de Best Hotels & Tours SRL, care l-a luat tot de la Mamaia SA. Firma are ca unic asociat firma Progetto 2000 Romania SRL şi drept administrator pe italianul Gilberto Bivona. Acţionariatul Progetto 2000 România ni-l prezintă pe afaceristul - preşedinte de club Gheorghe Slabu, dar şi SC Progetto 2000 SRL şi Italian Designer & Construction SRL.
Privatizarea s-a efectuat si cu largul concurs al primarului Radu Mazare, iar acesta face obiectul unor presiuni de la DNA. Ca si dosarul Cazinoului din Constanta. Asa ca miza este evidenta. Udrea incepe cu chioscurile dar tinteste cazinourile, ca si alte constructii importante de la malul Marii Negre. Interesant este faptul ca pana acum, Udrea parea sa se inteleaga destul de bine cu Radu Mazare, ambii punand la cale Afacerea "TUI". In acest context trebuie mentionata o alta declaratie a Elenei Udrea: „Constanţa este condusă de pesedişti care au început să creadă că oraşul este moşia lor. PD-L a înfiinţat un Minister al Turismului pentru că apreciază cât de importantă este Constanţa pentru turismul românesc. Începând din această vară o să fim mult timp împreună. Criza nu este una românească, ci este internaţională, iar Europa trebuie să găsească soluţii. Pentru România, Constanţa reprezintă o soluţie".
Gruparea Mazăre a preluat în noiembrie 2004 de la societatea Mamaia SA, prin intermediul lui Hortolomei Moscu Sorina Gina, activul Cazino Mamaia Sud. Firma folosită a fost Mehmetoglu SRL Constanţa. Complexul Cazino Mamaia Sud, compus din Restaurant Delta, Cofetăria Cazino şi Minihotelul Cazino Sud, a fost vândut pentru suma finală de 390.000 de euro. Partea de nord a fost preluata practic de aceeasi grupare prin intermediul fostului director de la Mamaia SA, Dan Lucian Victor.
De cand cu exproprierea, foarte interesat de cazinou a devenit Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, care si el are o firma de administrare hoteliera si amplasamente cu destinatie turistica. Conform datelor de la Ministerul Turismului, dupa exproprierea spatiilor de pe Litoral, o parte din constructii ar urma sa fie demolate, iar o alta parte date in gestiune unor firme specializate din domeniul exploatarii turistice. (agentia.org)

6 comments :

Anonymous said...

Nu mi-e clar ce-a pus Madama pe Cazinoul din Constanţa. Ce scrie în titlu sau ce se vede în poză?!

Marius Mina said...

Toni, parerea mea este ca fotografia explica mai detaliat

Anonymous said...

Da, asta mă gândeam şi eu.
Că şi-a pus-o!
Sau, mă rog, că ar vrea dumneaei!

SimP said...

Mi-ar fi placut sa vad pe poza cucoanei cracanate scris "Plescoi" in loc de "Casino". Unele femei trebuie sa se mai nasca o data pentru a putea fi numite "ladies".

Brad said...

@SimP - se poate aramja o asemenea poza...as face 100 daca asta ar rezolva ceva...

Anonymous said...

Atunci a pus ochii, acum a pus mana. Si unde atinge nutzica, creste. Mai cu seama ca prin preajma era si o locanda cu iz puternic de bordel.