Saturday, November 6, 2010

King Michael of Romania - War Stories



Courtesy of Fox News Channel ( War Stories by Oliver North)

În timpul celui de al doilea război mondial, Europa de Est a fost numita adesea "terenuri între" , zona de vulnerabila la schimbările de la putere între vecinii săi dominant. Printre ţările prinse în "Falcile Iadului" a fost si România. Intre Adolf Hitler,la vest Josef Stalin, la est . Extinderea imperiului comunist in Europa de Est , a inceput odata cu sfarsitul razboiului . Iugoslavia, Bulgaria, Ungaria, Polonia şi România au luptat zeci de ani pina au reusit sa se elibereze de sub dictatura comunista, nascuta din cenusa celui de al doilea război mondial.

"Poveşti de război" cuprinde un interviu in exclusivitate cu Regele Mihai I al României, singurul sef de stat care a supravietuit dupa al doilea război mondial. Tinarul Monarh, lipsit de experienţă , la numai 19 ani, a căzut plasa istoriei intinsa de Hitler si Stalin ,între Est şi Vest. Regele Mihai s-a ridicat impotriva lui Hitler , incercand sa salveze ce se mai putea salva din Romania ocupata de sovietici. Regele si poporul roman devin astfel victimele luptei pentru putere dintre Franklin Roosevelt, Winston Churchill şi Stalin.
In episodul "Jaws of Hell" apare si William Donovan , Seful Spionajului Extern care s-a ocupat la inceput de culegerea de informatii despre armata germana si apoi despre fortele ocupante sovietice
Veţi întâlni de asemenea doi fosti piloti militari americani, Bill şi Paul care aveau misiunea sa bombardeze rafinaria Ploiesti dar au fost doborâti si luati prizonieri, fiind eliberati dupa patru luni cu sprijinul Regelui Mihai , transportati in secret cu un avion militar german, pilotat de Printul Bazu Cantacuzino , in Italia.

1 comment :

Roxana said...

http://www.youtube.com/watch?v=Z5isXA3O7FM