Friday, June 3, 2011

Duios Lazaroiu muncea

In spatele guvernului la vedere troneaza un guvern invizibil care nu este credincios si nici raspunzator fata de popor.(Theodore Roosevelt)

Diferenta intre Romania si America lui Roosevelt , consta in faptul ca in spatele guvernului, fortele obscure sunt reprezentate de Clanul Basescu -Udrea si camatarii de la FMI.

Nominalizarea lui Sebastian Lazaroiu, la Ministerul Muncii , reprezinta o mutare surpriza pe care multi analisti s-au grabit sa o ridiculizeze , fara sa anticipeze perversiunea in ansamblul ei. Fostul consilier de laborator al Cotrceniului a fost impregnat de Traian Basescu cu misiunea de a coagula toate fortele "binelui" in operatiunea cu nume de cod" Alba ca Zapada".
Nu exista o explicatie logica mai buna decat cea a lansarii la apa a unui nou proiect de "exit strategy", prin care actuala putere sa-si poata apara libertatile individuale dupa 2012 , mentinerea la putere, indiferent de cost si riscuri. Dezastrul comis sub falsa coordonare a creaturii politice Emil Boc, nu mai poate continua, lovituri succesive de imagine se impun urgent. Cine isi inchipuie ca Lazaroiu a fost trimis la sacrificare, are nevoie urgenta de consiliere psihologica . Traian Basescu , urmareste prin introducerea lui Sebastian Lazaroiu in prim planul scenei de joc, "schimbarea la fata" si resuscitarea unei anumite aripi din PD-L, pe care intentioneaza sa o transforme din "Fetita cu Chibrituri" in "Cenusareasa " care va scoate castanele din focul crizei . Ma astept ca in perioada imediat urmatoare , noul ministru al muncii sa intre in rol cu masuri pentru ameliorarea traiului . Mariri de pensii, de salarii la bugetarii ramasi in viata. Bani sunt, taierile violente de pina acum au strans sub salteaua prezidentiala sume indestulatoare pentru salvarea corabiei in deriva. Transele fara frana de la FMI care ne ingroapa discret si rezervele Bancii Nationale vor suporta si ele, la nevoie, strategia machiavelica a clanului de infractori , infipti in banul public. Incetati sa va mai amagiti cu impartialitatea si eleganta cerebrala a lui Mugur Isarescu, un complice al sistemului .
Introdus pe usa din dos la palatul Victoria, Lazaroiu va coordona impreuna cu sponsorul principal, Elena Udrea, operatiunile de racolare si consolidare procentuala. Incepand cu avortonul politic al agitatului de serviciu, Dan Diaconescu, pe care studiile de piata il mentin in gratiile electoratului artificial pentru camuflajul psihologic al fraudei, UNPR-ul filfizonului Gabriel Oprea care nu va pierde ocazia sa se inregimenteze odata cu dosarele din arhiva personala. Plus cateva scursori adiacente provenite din actuala Opozitie. Ei vor forma noul fibrom politic pe care tot Sebastian Lazaroiu il va conduce , in viziunea Cotrocenilor, in calitate de prim ministru . Dupa pagubele produse de garnitura lui Boc, este iminenta inaltarea imagologica a lui Sebastian Lazaroiu. De la piticul atomic care ne-a bagat in dezastru la "salvatorul national" , planul decurge conform scenariului. Va urma probabil o campanie de demonizare a lui Emil Boc, de care Basescu se va descotorosi cu zambetul pe buzele Elenei, si in mod special al greilor PD care nu se vor mai regasi in cartile puterii. Sperantele lor au atarnat de soarta lui Vasile Blaga, au pierdut dupa o prestatie mediocra inainte si in timpul conventiei. Acum suporterii buldogului, realizeaza ca si-au riscat functiile si libertatea , mizand pe o carte perdanta. Amutirea lui Vasile Blaga , imediat dupa congres , alimenteaza speculatiile ca ar fi jucat stramb , sacrificandu-si suporterii cu buna stiinta, urmand procedurile standard de demascare a opozitiei interne.
Toata suflarea astepta cu inters victoria lui Blaga, n-a fost sa fie, acum sunt prigoniti , arestati si executati la ordin. Buldogul a preferat o iesire din tara , abandonandu-si tovarasii de lupta in ghearele capricioasei blonde. In loc sa regrupeze imediat nucleul dur si sa treaca la atac, Blaga a preferat sa taca. Si asa, unul cate unul, toti cei care au indraznit vreodata sa ridice glasul la Elena Udrea, vor fi scosi din sistem . Mai ales acum, cand delicventa beneficiaza de puteri sporite.
Nu este dificil de calculat politic forta celor 30-40 de parlamentari , sustinatori ai lui Vasile Blaga , plus restul nemultumirilor acumulate dupa congres. Doar 20 dintre ei pot da peste cap jongleriile machiavelice ale putorii, pot dejuca santajul UDMR si caracterul hermafrodit al UNPR. Il pot suspenda dupa darmarea guvernului si pot juca o carte importanta fara sa tina vreun as in maneca . Iar pe Sebastian Lazaroiu il pot lasa liber, sa-si cultive linistit frustrarile prin "noua revolutie sexuala".

9 comments :

Anonymous said...

Lazarica premier? Si blonda sa ramaie pe dinafara? Nu cred, Marius. Orice presedinte isi iubeste blonda pana la sacrificiu. Io as paria mai degraba pe Lenuta. Dar pina cand Boc rezista, nu va schimba nimica. Si inca rezista combinatia foarte bine.

Vezi ca si cu Blaga avusei dreptate, cand te-am contrazis. ;)

Sn. Depart de Analiza si Sinteza a Informatiilor.

Anonymous said...

Ia uite ce posturi prind astia, in timp ce noi ne lamentam pe bloguri...

Un pdl-ist dezamagit de Blaga said...

Din pacate,ai mare dreptate.

SimP said...

"Bani sunt, taierile violente de pina acum au strans sub salteaua prezidentiala sume indestulatoare "
Mariuse,
io nu cred ca astia mai au un ban. Au ras tot. De unde crezi tu ca a platit cocota 3 milioane de euro?
Numirea lui lazaroiu mie imi spune un singur lucru: astia isi fac bagajele si il lasa pe masturbator sa stinga lumina.

Syda said...

Vasile,esti dubios!

Anonymous said...

Numirea lui Lazaroiu ca ministru semnifica o schimbare de strategie( e o diferenta fata de exit strategy)a Cotroceniului vis a vis de alegerile care vin.De acord cu ideea care se vrea indusa:PDL vinovat de toate cele dar noroc cu independentii numiti de Cotroceni care fac tot ce se poate ca romanul sa o duca mai bine deci in concluzioe vivat presedintele

Anonymous said...

Maria Tanase ii spunea CurSvelt

Matilda said...

Lăzăroiu lucrează. Adică ne lucrează...

Anonymous said...

Matilda,
Nomen est Omen!