Saturday, November 8, 2008

Change they need :Obama


Luna de miere de care fiecare nou locatar al Casei Albe se bucura dupa instalarea in functia suprema , functioneaza perfect. N-au trecut nici patru zile de la alegeri si deja incep sa apara primele semne de intrebare.Barack Obama, a renuntat la retorica schimbarii absolute si trece la fapte concrete . Dupa cum era de asteptat, si-a abandonat promisiunile revenind in forta la ceea ce lobby-urile din preajma sa numesc “business as usual”. Doua promisiuni deja incalcate inainte ca presedintele nou ales sa puna piciorul in biroul oval.

Mesajul messianic transmis in timpul campaniei: ”Change We need”, care trebuia sa aiba ca punct de referinta schimbarea tonului politic in Washington a fost abandonat rapid prin numirea in functia de “Chief of Staff” a controversatului Rahm Emanuel (Senator Democrat de Illinois), considerat un “hard-core”,pozitionat in extrema stanga a spectrului politic American, un fost instrument al lui Bill Clinton, banuit de regizarea si mediatizarea scandalului "Lewinski".Un om in care Dick Morris(fostul consilier personal al lui Clinton) spunea ca nu se poate avea incredere.

Un personaj care a inceput deja sa provoace valuri, critici si controverse, care va face tot posibilul sa influenteze in mare masura politica externa a SUA, in niciun caz nu reprezinta “ the new tone”, slogan cu care Obama defila cu doar zile in urma. In afara faptului ca l-a preferat pe Joe Biden in pozitia secunda a administratiei sale, un senator cu 34 de ani vechime in “old school democratic politics”, unul dintre cei mai putin respectati senatori democrati din Congres, cu un record sovaielnic. Echipa schimbarii nu aduce niciun fel de “fresh air” la Casa Alba, dimpotriva, "same old crap" din care vor sa faca "bitch"....

A doua promisiune ignorata si abandonata imediat dupa aflarea rezultatului, a fost cea in care noul presedinte asigura electoratul dezamgit de "dezastrul dreptei" ca nu va permite niciodata penetrarea politicii sale de lobby-uri si interese corporatiste. Pe 5 noiembrie Barack Obama s-a dezis de ce declarase numai cu o zi in urma, trimitand semnale clare celor care i-au sponsorizat campania electorala ca este gata sa le ofere slujbe in adminsitratia lui. Sperantele celor multi care au ales ”schimbarea” se spulbera neasteptat de repede, retorica lui Obama reducand totul la vechile jocuri politice.Noul Washington pe care Barack Hussein Obama il promitea maselor exaltate , revine la pozitia sa initiala de vechi Washington.

Dupa patru ani in care fostul candidat avea parca sudat de buze sloganul “CHANGE”,dupa patru ani de false sperante , “Agentul Schimbarii” nu si-a putut mentine promisiunile nici macar 4 zile.O noua pagina in istoriei stangii demagocrate, care prin Barack Obama a reusit sa adauge o noua marca identitara populismului si ipocriziei, valorile marcante ale socialsimului modern : Inselaciunea in dauna mentalitatii colectiv-iste.

4 Noiembrie 2008 va intra in istorie ca "ziua infamiei", sau , de ce nu, ziua in care republicanii trebuiau neaparat sa piarda alegerile. In 2010 alegerile partiale pentru Congres vor spulbera majoritatea democrata 2012 il va catapulta pe Obama si administratia sa exact acolo unde-i este locul.

5 comments :

Anonymous said...

Normal! Era clar. Dar stai să vezi când va vedea prostimea că nu măreşte taxele sponsorilor lui. Şi să vezi şi când va anunţa că premierul şi preşedintele Irakului l-au rugat să nu retragă trupele, şi când va ameninţa, un pic, de control, Iranul şi tot aşa.

Anonymous said...

Citeşte aici:

http://anutza.wordpress.com/

I-a făcut campanie lui Brown Boy, a stat la coadă o oră să-l voteze.Păcat că aici la blogspot nu se poate face emoticonul ăla verde. :)

Enjoy!

Anonymous said...

Fata asta mi-a plăcut, a lăsat un mesaj pe blogul meu în care m-a felicitat pentru postarea despre Regele Mihai.

Pleacă din ţară, e excited că se stabileşte în America. I-am dat adresa ta de blog. Uite adresa ei:

http://tartoras.blogspot.com/

Marius Mina said...

Ok -Roxana

Marius Mina said...

@Roxana ce sa caut pe blogul maroniilor? Sa imi incarca ficatul de shtouri la snop?