Thursday, March 19, 2009

Hai Liberalii !

Cand am plecat de-acasa pe 21 decembrie, nu stiam cand ma voi intoarce. Au trecut douazeci de ani si n-am mai gasit calea inapoi. M-am pierdut printre umbre stinghere a caror existenta depinde inca de lumina felinarelor prafuite, fara de care iluzia optica ar fi imposibila. De multe ori in viata , cand ai impresia ca scapi de dracul , dai de unul la fel de nemernic cu o figura mai usor vandabila. Un fel de perestroika care vorbeste engleza la fel de bine ca Basescu.
Am trait totusi momente importante, un fel de "history in making", care cantaresc mai mult decat 7 vieti traite in incubatorul comunal.
12 ianuarie 1990, o licarire de speranta stinsa la timp de emanatiile unui curent de opinie stricat. 28 ianuarie 90, o zi care si-a pus amprenta pe continuitatea existentei mele. Atunci am invatat ce inseamna principii si rolul lor in metabolismul moral al individului, o caracteristica fara de care risti sa functionezi in doi timpi, ca un motor de drujba.
Corneliu Coposu, ramas atunci singur in calea lupilor, in timp ce liberalul Campeanu si social democratul Cunescu paraseau cu coada intre picioare sediul guvernului, a refuzat sa-si negocieze principiile, obtinand intrarea opozitiei in CPUN.Un balon de oxigen intr-o democratie sufocata de reminiscentele comunistoide.
A fost ”demascat” si evacuat in forta de Petre Roman, convertit de curand din ratiuni neinspirate, la liberalism .
In timp ce nepotii eroilor neamului militau pentru drepturile homosexualilor prin Piata Universitatii, eu imi riscam tineretile protejandu-l pe Ion Ratiu in isteria prezidentiala , sperand ca Marian Munteanu vinde altceva decat hapurile lui Virgil Magureanu.

Trecusera ani de la „Duminica Orbului” , Seniorul Coposu, decent si discret, se aseza in dreapta Domnului, obosit parca sa mai lupte cu nalucile unui sistem putrezit, privea de undeva de sus liderii taranisti care in loc de rugaciuni , negociau altceva decat principii , inghesuindu-se langa catafalc de fiecare data cand televiziunile transmiteau in direct.
Testamentul si mostenirea lasata de presedintele moral al Romaniei se materializau: Victor Ciorbea castiga la scor Primaria Bucurestiului iar taranistii intindeau o mana liberalilor care riscau sa piarda trenul primei guvernari democratice. Intr-o zi de noiembrie odata cu victoria CDR si a deceptiei Constantinescu.Omul pentru care am transpirat intens in campania prezidentiala si la care am avut mai multe pretentii decat a oferit. Mai ales dupa intrevederea de la New York, la doi ani dupa alegeri, cand i-au trebuit cateva zeci de secunde sa ma recunoasca. Am preferat intodeauna sa las infometatii sa se infrupte din vanatul meu.Eu am ramas cu fructele padurii, mult mai sanatoase si bogate in antioxidanti decat jamboanele.

Taranistii s-au dus, cangrenati din interior de Radu Vasile si echipa de parazitare implantata in jurul lui Ion Diaconescu, decapitarea lui Ciorbea si a lui Valerian Stan, odata cu ei eliminand si oxigenul din plamanii PNTCD. Un rol important l-au jucat si partenerii de coalitie, incepand cu liberalii lui Stoica si terminal cu blasfemia umana , Traian Basescu, care din ratiuni irationale, s-ar mai juca un mandat cu destinele celor pe care i-a obligat sa traisaca bine in ultimul cincinal.
Considerandu-ma un om de dreapta , in lipsa alternativei crestin-democrate , mi-am agatat sperantele de PNL ul D-lui Tariceanu. Implicat activ incepand cu alegerile locale de anul trecut, am inceput sa descifrez pina la cel mai mic detaliu situatia din teren. Concluziile la care ajungeam de la o zi la alta erau parca decupate dintr-un scenariu pe care-l mai citisem cu ani in urma: „implanturile artificiale” lucrau intens, sabotand din interior. Primul personaj cazut in plasa a fost Bogdan Olteanu, un individ inteligent, agil si bine informat. Si-a croit cu grija traseul in partid ocupand pozitii strategice , reusind in final performanta de a-l bloca pe Tariceanu intr-un cerc vicios controlat de El si „asociatii”, plantati in pozitii decizionale. Astfel incat si-a putut stoca in timp informatii "clasificate" , un instrument perfect pentru santaj.Mostenind aceste calitati pe line materna , Bogdan Olteanu s-a lasat condus de princpiul „Informatia te face puternic” devenind o forta intangibila in partidul liberal. Un lider din umbra, chiar daca in public nu-si afiseaza decat calitatea de simplu membru. Si-a infipt tentaculele adanc in Tariceanu , lasandu-l in imposibilitatea de a mai reactiona fara acordul „centrului de comanda”.

In perioada localelor din 2008 s-a remarcat, in calitate de manager de campanie PNL, sabotand sub toleranta tacita a lui Calin Popescu Tariceanu , campania lui Ludovic Orban , a pariat in culise pe contracandidatul lui Andrei Chiliman la Secorul 1. Dar nu a precupetit niciun efort in a-si ataca propriul partid , cand interesul si secretul performantei in propria campanie electorala ,e cerut sange si demagogie la pret de dumping. Traducand in limbaj modern driblingurile tanarului liberal se pot obtine piese dintr-un Puzzle , care asezate in ordinea fireasca ,se transforma intr-o copie fidela a capodoperei politice, Radu Vasile(azi membru marcat al PDL).
Epilogul performantelor lui Bogdan Olteanu se va consuma maine in Congresul Extraordinar PNL, angrenand prin simpatie pozitia actualului lider .
Indiferent de rezultatul votului, liberalii vor demonstra ca Romania a depasit perioada canibalismului politic implementat cu succes de Traian Basescu . Cele doua tabere care pina azi s-au aflat in competitie, il vor aplauda pe invingator , vor multumi invinsului pentru serviciile aduse PNL si se vor incolona , asa cum e normal si civilizat, in spatele Presedintelui ales.
Din acel moment , toata forta si substanta PNL trebuie sa urgenteze coagularea tuturor fortelor dreptei, pentru ocuparea culoarului firesc in politica romaneasca.
PNL si PNTCD, alaturi de toti cei care simt de dreapta trebuie sa redevina alternativa reala la travestiul politic practicat cu nonsalanta de actuala putere in frunte cu Traian Basescu.
In functie de rezultatul votului de maine 20 martie, voi ingropa sau nu securea razboiului pe care personal i l-am declarat lui Bogdan Olteanu . In speranta ca-mi voi putea recupera cativa prieteni rataciti in tranzitie, urez succes ambilor competitori.

28 comments :

Anonymous said...

''Cele doua tabere care pina azi s-au aflat in competitie, il vor aplauda pe invingator , vor multumi invinsului pentru serviciile aduse PNL''...Si la fel vom face si noi. Hai liberalii! Hai taranistii!

In colt de lume said...

Scris cu suflet, bravo Marius!

Anonymous said...

Am citit cu foarte multa emotie ceea ce ai scris. M-a impresionat mult. Eu nu te-am cunoscut pana acum si imi pare rau. Am urmarit razboiul tau pe blog, fie pe al tau, fie pe al Roxanei. M-am retras in momentul in car am vazut cat de serios v-ati ambalat. In primul rand eu nu cred in acest congres. Nu cred in oportunitatea lui acum. Stiu cine sunt delegatii, indiferent de care parte ar fi. Stiu cum au fost alesi. Liberalii de azi - si nu ma refer la liderii cunoscuti - nu mai sunt cei pe care ii sti tu. Nu mai sunt cei la care am venit eu cu zece ani in urma. Ei nu se vor incolona in spatele invingatorului, asa cum ne-ar placea amandoura sa credem. Invinsii vor fi un balast pentru invingatori, cel putin o perioada de timp - dar perioada cea mai importanta. Eu cred ca energiile ar fi trebuit consumate acum pentru alinarea nemultumirilor, frustrarilor si tensiunilor aparute in mod firesc dupa alegeri. Si eu ii reprosez multe lui Calin. Singura preocupare trebuia sa fie desemnarea candidatului pentru prezidentiale si formarea unei echipe puternice care sa-l ajute. Candidatul trebuia stabilit prin doua trei sondaje repetate, al caror rezultat nu ar fi avut cum sa nasca tensiunile unui congres in care deja se contesta listele de delegati si mandatul delegatilor. De aceea nu m-am implicat in acest congres. De aceea nu voi participa la acest congres la care as avea un mandat cu o legitimitate indoielnica. Ma voi implica cu toate puterile in ceea ce va urma dar cu credinta ca nu va urma ceea ce ne trebuia noua acum. Ti-am scris aceste randuri in primul rand pentru ca dupa congres nu mai aveau nici o valoare si pentru ca imi place foarte mult textul pe care l-ai poatat. Repet, m-a emotionat.
PS: Si pentru ca meriti, pentru ca ma simteam dator sa-ti spun, o fac acum. Am trait perioada la care te referi. N-am fost intotdeauna de partea pe care as fi dorit. Dar chiar si atunci, n-am fost ca ei. Dumnezeu sa ne ajute sa fie bine, Marius!

Marius Mina said...

@atreides, nimic nu e imposibil si niciodata nu este prea tarziu.

@D-le Roman, ma cunoasteti destul de bine, n-aveam cum sa scriu decat ceea ce simt .Chiar daca uneori spun cu volumul la maxim.Nici daca as vrea n-as avea cum s ama mai schimb acum...

@George, nu mor caii cand vor cainii .Stiu si sunt sigur ca perdantii au doua posibilitati: Se incoloneaza sau nu.Si daca nu, vor avea destule optiuni.Cu siguranta cativa vor pleca la PDL, nu vreau sa nominalizez acum. E alegerea lor si nu-i poate opri nimeni.Daca inspiratia le dicteaza sa plece intr-un moment in care PNL ul a intrat pe trend crescator,o trupa de perdanti se va reuni cu alta ,tot de perdanti.Nu cred ca va fi usor dar nici imposibil de depasit momentul.Depinde de cat de repede se muleaza noul leadership si cat de clare vor fi mesajele lor catre oaste.Urmeaza un razboi al naibii d egreu, daca nu stau umar la umar, ii mananca feseneii lui Basescu. Deja se simte agresivitatea si tupeul in tabara inamica.Basescu a dat tonul , maidanezii latra si ataca in haita .
Simt masinile Ecarisajului cum se apropie de Cotroceni probabil.

Anonymous said...

@Marius, eu mereu am considerat că numai Dumnezeu are dreptul să ierte. Dar eu oricum n-am să pot niciodată uita ce ai făcut. Niciodată. Şi crede-mă că nu a meritat. Never ever. Sau nevermore, cum zicea poetul Poe.

@George Şerban. Mă foarte bucur că îi reproşezi lui Tăriceanu, tocmai porcăria lui Antonescu. Exact consolidarea PNL şi candidatura prezidenţială constituiau preocuparea lui Călin, dacă nu veneau frustraţii să-l faulteze.

Dacă vrei să vezi esenţă, citeşte mesajul ţărănistului Virgil Ilie către liberali pentru Congres.

Marius Mina said...

@Roxana , s-a terminat campania .Maine congresul decide, unul dintre cei doi va castiga, celalalt il va urma .Daca nu, are si alte optiuni , e o tara libera , nu-i asa?
Nu stiu ce am facut sa nu poti uita, dar te asigur, am facut-o din convingere, in niciun caz la ordin sau din vreun interes anume.
Daca avea macar inspiratia sa nu candideze in Colegiul 1, azi n-aveam nici macar Congres...Asta e , cand te simti "baiat de baiat" si sfarsesti ca un profiterol uitat pe plaja in mijlocul lui iulie...
Daca va fi nevoie o pot repeta de cate ori va fi nevoie.Am promis ca nu-l las si nu-l voi lasa pina nu va fi complet neutralizat .Lichelele si parazitii nu au viata lunga.
Norocul lui ca de maine seara nu va mai reprezenta un pericol ci doar o umbra labila.
Iar mesajele de la taranisti catre liberali , avem arhiva plina.Pastreaza-l pentru mai tarziu .
E inutil si chiar penibil.
De ce nu-l lasi sa-si creasca caii in liniste?
Il provoci la tot felul de sedinte de exhibitionism lamentabil...
Pacat de el, era baiat bun .

Anonymous said...

@Marius. N-ai făcut-o din convingere, ai făcut-o din ură. Şi ura niciodată nu duce la nimic bun. Ura nu clădeşte. Ura distruge. Inclusiv o prietenie.

P.S. Obsesia ta a devenit patologică.

Marius Mina said...

@Roxana
Look Who's Talking !

Marius Mina said...

@Roxana, apropos, ce prietenie am avut eu cu B.O , ca sa am ce distruge?

N-a fost decat un "dummie" de antrenament , pentru mine. Nimic mai mult.


Next time will be more fun, I swear !

Anonymous said...

@Roxana: Gresesti din nou, TOCMAI DIN CAUZA INGNORANTEI, A NECUNOASTERII SCRIPTURII SI INVATATURILOR CRESTINE!

DUMNEZEU NE PORUNCESTE CHIAR CA SA IERTAM! Isus Christos zice ca INAINTE CA SA ADUCEM DARURILE LA BISERICA, DACA INCA SUNTEM SUPARATI PE CINEVA,SAU C INEVA ESTE SUPARAT PE NOI,SA LASAM DARURILE LA ALTAR CA MAI INTAI SA NE IMPACAM CU ACEA(ELE) PERSOANE, IAR NUMAI DUPA CE AM RESTAURAT RELATIA(IILE) SA NE RE-INTOARCEM LA BISERICA PENTRU A ADUCE DARURI LUI DUMNEZEU. Tot la fel recomanda si Sf. Apostol Pavel catre Efeseni si Coloseni INAINTE CA SA NE IMPARTASIM, DEOARECE IMPARTASINDUNE NEVREDNICI-- ADICA ATUNCI CAND TINEM RANCHIUNI SAU SUNTEM SUPARATI PE ALTII, SAU ALTII SUNT SUPARATI PE NOI -- NU REUSIM DECAT SA NE ADUCEM MANIA LUI DUMNEZEU PE CAPUL NOSTRU, EL ASTFEL LOVINDU-NE CU BOLI, NENOROCIRI, CHIAR SI CU MOARTE!
Totodata Sfanta Scriptura ne mai si indeamna "Sa nu ne lasam cuprinsi de manie si sa ne impacam PANA CAND INCA SOARELE NU APUNE; CA NU CUMVA diavolul SA INTRE IN SUFLETELE NOASTRE!"

Vei ajunge o persoana cu adevarat pierduta, Roxana, daca nu ierti, DEOARECE NICI DUMNEZEU NU TE VA IERTA!

Anonymous said...

Liberalii daca intr-adevar sunt maturi, trebuie sa puna interesele natiunii romansti mai presus de orgolii si ambitii personale; sa-si dea mana si sa munceasca pentru binele tarii.

Anonymous said...

@Roxana: Faptul ca noi te iertam, asta nu inseamna ca daca te iertam tu ai libertatea sa ne terfelesti din nou; ca daca din nou repeti greseala, eu cel putin iti promit ca te voi"cafti" pe orice blog te voi gasi!

Garcia Muerte said...

Nici nu iti poti inchipui, Marius, cat de mult ma reprezinta cea ce ai scris despre tine. Poate am ceva anisori in minus fata de tine dar acea perioada confuza din anii '90 am trait-o la fel de intens ca si tine.

Sa speram ca va fi bine!

Anonymous said...

Haideti sa-l aducem pe acest om, Crin Antonescu, --OMUL RENASCENTIST-- la conducerea PNL si a tarii.

Doua cruci arse, dupa care vine o cruce incarcata de cela mai frumoase flori, dupa care apare Dl. Coposu. (Am mai visat si altceva, dar vi-l voi marturisi doar la timpul potrivit.) Acesta a fost visul meu din preajma Sf. Vasile in Ianuarie 1996... Ca la ceva timp sa urmeze guvernarea CDRista esuata....
(Vedeti articolul meu in intregime la:

http://fmandrea.blogspot.com

Anonymous said...

Pentru privitorii de acasa, Dan Andronic face relatari in direct pe blogul sau: http://www.danandronic.ro/

Marius Mina said...

@Anonymus, ce altceva mai are de facut? Las' ca-i bine, fereasaca D-zeu de mai bine !

Marius Mina said...

@Garcia, si inca n-am spus nimic interesant....E doar genericul filmului.

Anonymous said...

@Marius si Roxana

Este pacat sa va "ambalati" mai ales ca nu aveti diferente vadite decat asupra catorva persoane.

Din "dezbinarea" asta cine credeti voi ca va castiga? "Tatuca" de la 3 coceni. Suntem si asa prea putini sustinatori liberali daca si noi ne dezbinam nu ne ramane decat o posterioara "integrare in absolutul" FSN.

Sunteti amandoi doi "caposi" :-) si sper sa nu o luati ca o jignire.

Asta vreti? Nu cred.
Eu zic sa-i lasam pe liberali sa-si aleaga seful pe care si-l doresc si apoi sa ii criticam la obiect daca e cazul sau nu. Oricum daca liberalii dau gres azi a dat gres toata dreapta romaneasca si e normal ca ea sa dispara definitiv si irevocabil in favoarea "pseudo dreptei" fsn-iste. Ne intoarcem in anii in care "testamentul" (directia data) de iliescu de apropie de "reusita". FSN si la stanga si la dreapta. Democratia "originala" pe puncte.

PS. Stie cineva care e "directia" trasata de alte "conserve" fsn-iste existente inca in PNL? Ma refer la Ungureanu de exemplu. Asa o sa aflati si care e dorinta lui zeus.

Marius Mina said...

@Shadow, liberalii nu vor da gres astazi, dimpotriva.
O schimbare e intotdeauna benefica in politica, schimbi o garnitura uzata cu una noua.
Se va simti in scurt timp in sondaje.

Anonymous said...

Crin Antonescu | 59.38%
2. Călin Popescu Tăriceanu | 40.62%
Total voturi: 4705
Pe Realitatea un sondaj

CRadu25 said...

@Marius: Fain text. La mai mare

@George Serban: Poate ai avea dreptate intr-o lume ideala. Dar traim intr-o lume reala. Din pacate, si in PNL se intampla jocuri de culise urate, muscaturi de fund si alte alea. La acest capitol ii inteleg perfect aversiunea lui @Marius pentru Bogdan Olteanu, omul care nu a dat si nu da doi bani pe organizatia din care face parte si ia toate deciziile de capul lui. Crede-ma, Bogdan Olteanu a candidat in colegiul meu si a fost SINGURUL caz in care nu am votat cu liberalii. Nu iti poti permite sa nu tii cont absolut deloc de parerea filialei din care faci parte si dupa aceea sa ai pretentii ca esti partid democratic. Cu astfel de oameni la varf nu vad cum poti spera in "desemnarea candidatului pentru prezidentiale si formarea unei echipe puternice care sa-l ajute" bazat pe principiul celui mai bun, ci pe cel al "pilei mai mari si influentei mai puternice". Sorry, dar eu cred ca acest congres este oportun si sper deasemenea ca va clarifica anumite aspecte in PNL.

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Foarte frumos scris, mai ales pentru cei care nu te cunosc prea bine.
Am trait si eu, intens, vremurile acelea, nu mai conteaza acum de care parte a baricadei eram si nu mai conteaza din ce motive. Cert este ca am decis sa-mi iau soarta in propriile maini, sa plec de la stat, sa-mi intemeiez o companie care sa produca ceva util pentru tara noastra. Credeam in "prin noi insine". Toti din jurul meu considerau ca ar trebui sa inclin spre doctrina liberala.
Din pacate, am fost dezamagita profund. Cele mai negre perioade pentru IMM-uri au fost 1997-2000, 2006-2008.Si continua acum. Cine m-ar contrazice inseamna ca n-are legatura cu subiectul decat din auzite, statistici sau alte minciuni oficiale. Nici acum n-am inteles cum a putut o guvernare liberala sa umfle posturile bugetarilor cu 30%,sa le dea salarii nemeritate si , concomitent, sa dea in cap intreprinderilor romanesti si sa instraineze resursele naturale si umane ale tarii. Nu sunt singurii de vina.Toti ceilalti au procedat la fel, cand le-a fost la indemana.
Asa ca am ales o alta cale, un "prin noi insine" nationalist, stii doar.
Cat despre prezenta lui Roman acolo este revoltator, oribil!Probabil exista un magnet pentru urmasii kominternistilor.
Le urez succes candidatilor. Sincer, nu ma intereseaza foarte tare cine va iesi. Este o "rotatie" a cadrelor, fireasca.
Cat despre aducerea PNL la guvernare, ma intreb, alaturi de cine? PDL sau PSD? Ambele variante sunt la fel de compromitatoare si le-ar face extrem de rau.

Marius Mina said...

@Ruxandra, ramane de vazut in ce directia o va lua PNL incepand de luni.Nici eu nu cred ca guvernarea 2004-2008 a avantajat clima de afaceri , IMM urile care trebuiau sa zbarnaie sau agricultura care putea fi relansata cu succes, sub guvernarea de dreapta, n-au excelat in profit si dezvoltare.Singurul lucru bun a fost cota unica de impozitare dar pe langa aceasta cota , Romania s-a consacrat ca tara cea mai impozitata din Europa, fapt care omoara clima de afaceri.Stim insa ca nu au fost singuri , fiind sustinuti de un partid socialist .E greu de anticipat au avut cum se va orienta noul Presedinte si intro va conduce partidul.E un moment propice pentru liberali daca stiu sa-l speculeze la maxim.
Crin Antonescu a declarat ca nu va face vreo alianta la guvernare cu PDL sau PSD.

Anonymous said...

Marius, am venit aici cu o singura curiozitate: sa vad cit de pe fata o sustii pe femeia isterica. Sa te intreb de ce nu te dezici de ea in public pe blogul Roxanei? De ce o lasi sa se ascunda in spatele numelui tau.....dar observ aici ca tu si Roxana aveti divergente de netrecut si imi inchipui ca nici nu te mai duci la ea 'acasa'.......sincer imi pare rau....nu stiu ce ati avut unul cu celalat si normal ca nu ma hazardez sa impart dreptate....dar vreau sa stii ca imi pare rau....dialogurile voastre erau placute, acidulate si usor 'comestibile'......chiar daca vrobeati mult prea concret pentru mine......
///\\\\
Iti spun sincer. parerea este ca Felicia te compromite ca persoana prin pretentiile ei ca sinteti prieteni si ca va intilniti in viata reala......Ea este o femeie isterica, ilogica, biogota si fanatica, plina de pretentii, in acelasi timp absurda si tupeista....Este cu totul lipsita de intelegere si iubire fata de oameni, are aroganta atot-stutorilor, si pretentia ca oricine o contrazice este 'securist'.........
///\\\
Eu ii doresc din tot sufletul sa stea in banca ei, ca sint la un pas de a o da in judecata petnru calomnie.......sa nu imi mai vina ea cu acuzatiile ca paritii mei (amindoi decedati) au fost turnatori sau securisti ca o gasesc si o fac sa raspunda pentru ceea ce spune in public. Sa-si puna banii unde ii este fleoanca!
////\\\\\\\
.....scuze.....m-am enervat......daca alegi sa nu postezi mesajul asta, este dreptul tau si il respect.....la buna vedere.....

Marius Mina said...

@Julia, in blogosfera fiecare este responsabil pentru ceea ce spune.cat despre prietenii, sa nu exageram.Nu obisnuiesc sa-mi aleg prietenii pe internet, cu atat mai dificil sa-i intalnesc.Si oricum la varsta mea e greu sa-mi mai fac prieteni.Mi-am facut in copilarie.Acum n-am decat cunostiinte , numic altceva.In ceea ce priveste divergentele mele cu roxana,a ramas in sarcina ei sa -si rezolve incertitudinile si jocurile.Eu m-am degajat de miezul problemei.Campania s-a terminat.Unii raman insa blocati in proiecte , o caracteristica tipic romaneasca.

Anonymous said...

Marius, eu inclin mai mult catre modul lui virgil de a aborda o situatie: lupti pt un crez politic pina la alegeri, dupa care chiar daca nu a iesit candidatul tau, respecti pozitia (nu omul) si astepti sa vezi ce face, ca sa-l poti critica.....Asa traiesc si eu cu ideea ca Hussein este Presedinte. :(
///\\\

Intrasem sa-mi cer scuze pt nervii care m-au apucat.....mi-am dat seama dintr-o data de absurdul de a permite unei 'nimenea' sa vorbeasca asa despre parintii mei si depsre mine, cind nici macar nu ma cunoaste.....dar gura lumii e sloboda pe internet iar responsabilitatea a ce spunem e foarte rar gasita.....la fel si auto-controlul....
In rest, asa e cum spui....
we placut......

Anonymous said...

ROMANIA ARE NEVOIE DE O LUSTRATIE ECONOMICA. SISTEMUL ACTUA NU ESTE
ALTCEVA DECAT UN COMUNISM PRIVATIZAT PE CARE CLASA POLITICA IL REPREZINTA. R.H.

VIITORUL REGE AL ROMANIEI PRINTUL NICOLAE,
UN REGE ATICOMUNIST.

“Romania ete o tara comunista!!! Dupa douazeci de ani de la revolutie, puterea economica si politica este in mana mafiei comuniste. Venirea monarhiei in aceste
conditii ar da numai legimitata clasei oligarhice. Este nevoie de o rasturnare politica si sociala de proportii. Modelul va fi DENAZIFICAREA intreprinsa de americani dupa al doilea razboi mondial in Germania. …….Ea a pus bazele “miracolului german” .Ea va pune bazele unui “miracol romanesc.”…Revolutia monarhica nu este a revansei. Toti membrii societatii trebue sa beneficieze de aceleasi drepturi si datorii. Numai in aceste conditii se poate vorbi de neutralitate politica si un rege al tuturor. Vom curata impreuna tara de securisti si comunisti”
CITITI PROGRAMUL POLITIC AL MISCARII ANTICOMUNISTE “REZISTENTA REGALA ROMANA (R.R.R) in /www.nymagazin.com ,in editia viitoare.
Robert Horvath -Deva cineast New York

Institutul Cultural Regal Roman
(I.C.R.R)
EXPOZITIE DE ARTA LA NEW YORK, TOKIO SI BUCURESTI.
La 1 Decembrie 2009, de Ziua Nationala va avea loc la New York o exozitie personala dedicata Romaniei. La aceasta manifestare va participa Printul Nicolae si membrii diferitelor famili regale europene. Va fi o ocazie fericita pentru toti de a cunoaste si a strange mana viitorului rege. Volumul de arta “Printul renasterii”"Romania” va fi lansat cu acest prilej. Locul de desfasurare va fi Chelsea cartierul importantelor galerii de arta. (In apropierea studioului meu de film). Organizatorul acestei expozitii (curator)este sotia me, Kiyoko Horvath. Trebue mentionat ca la toate expozitile care le-am avut in jurul lumii, sa arborat steagul national .
In anul 2004 am dedicat expozitia”DE LA DALI LA DEVA” Regelui Spaniei JUAN CARLOS si regelui MIHAI, Regele Romaniei. Expozitia surealista a inceput la New York si trecand prin diferite orase europene a luat sfarsit in Figueres la doi pasi de
Museul Salvador Dali. VA ROG DESCHDETI http://www.devagallery.com
Veti putea vedea o lucrare favorita reprezentand tricolorul, avand in centru ei, crucea martirilor si a sperantei. Lucrarea a avut un deosebit succes.
Expozitia care va putea fi vizionata la sfarsitul anului si la Bucuresti este bazata pe motive arhaice romanesti. Sper sa intalnesc inca oameni care mai cred in bine.

ROBERT HORVATH- DEVA artist New York

Marius Mina said...

Roxana, sper ca nu te deranjeaza ca nu am aceleasi preferinte cu tine.E normal sa fie o diversitate de opinii mai ales in discutiile politice.
Nu ai avea argumente sa ma transferi pe aceeasi frecventa cu tine atata timp cat sustii cu totul altceva decat sustineai cu putin timp in urma. Ura fata de cine? Cred ca ura vine dinspre tine catre mine pentru motive pe care pina de curand nu le-am inteles.Te-ai transformat radical si lovesti in absolut orcine nu-ti impartaseste punctele de vedere.Faci fara sa vrei servicii majore inamicilor politici ai PNL in speranta ca mai poti schimba cursul istoriei.Vad ca ai inceput sa primesti vizite de la admiratorii lui Basescu. - ai starnit hienele cu atata miros de sange.
Pina acum nu l-a schimbat nimeni , poate reusesti tu ... :-)
" There is no comeback in politics"..uita -te la Petre Roman si la altii de aceeasi valoare de piata ca sa-ti poti forma o impresie .