Tuesday, January 20, 2009

Fostul Director SIE il acuza pe Basescu de practici securiste

Acuzaţie extrem de gravă la adresa lui Traian Băsescu lansată de fostul consilier prezidenţial şi fost şef al SIE, Claudiu Săftoiu. Săftoiu a susţinut că şeful statului ştia ce vorbeau Ion Iliescu şi Mircea Geoană la telefon. Mai grav, Săftoiu susţine că Băsescu îi povestea şi lui ce afla din acele convorbiri. Până în acest moment, administraţia prezidenţială nu a comentat afirmaţia, iar la o oră de la declaraţii, Săftoiu a revenit telefonic, precizând că a aflat de telefoane din surse publice.

REALITATEA.NET - Claudiu Săftoiu: Băsescu asculta discuţiile dintre Iliescu şi Geoană. Cum comentaţi?

13 comments :

Lilick Auftakt said...

Un securist acuzat de practici securiste. Incredibil!!! :)))

Marius Mina said...

Curat, murdar....bine ca nu l-a acuzat de adulter

Lilick Auftakt said...

Mie mi-era frica ca o sa spuna ca bea. Asta l-ar fi terminat. :))

Acum serios: sa vezi cum incep sa iasa la suprafata mizeriile lui Basea. Una cate una...

Marius Mina said...

Incepe razbelul, azi l-au chemat pe Nastase la DNA, se despart apele si se aliniaza tunurile din Navarone.
Nimic nu e imposibil, trebuie numai sa vrem.

Oricum Basescu nu va mai prinde un mandat la Cotroceni.
Stiu ca se gandeste foarte serios sa-l detroneze pe Boc.
Constitutia nu va reusi sa o schimbe asa cum pohteste gusha lui.

Anonymous said...

daca intamplator, ni l-as fi auzit si vazut la prima declaratie, nu as fi avut decat o eventuala treconfirmare ale obiceiurilor prezidentialw, dar asa, daca DlSaftoiu se balbaie in declaratii, acum cand si-a pierdut functia, moi, cei simpli supusi (la) ce sa gandim ?

Marius Mina said...

Saftoiu si-a pierdut functie tocmai din cauza ca a recunosct ca se fac ascultari ilegale ordonate de sus.Acum e doar o confirmare a faptelor.Si e doar inceputul sfarsitului...

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Saftoiu a spus, doar, cu glas tare, ceea ce stiam cu totii.
Si acum ma mir cum asemenea personaj a condus SIE?

Mihaela Cartis said...

Marius, lasa-ma sa visez, te rog. In perspectiva Legii nr.298/2008 privind retinerea datelor generate sau preluc...., pentru a evita inerentele abuzuri din partea serviciilor, este necesara o profesionalizare si, deci, reformare din temelii ale acestora.
Asadar, prefer sa cred ca, asa cum, imediat dupa instalarea lui Basescu, pentru schimbarea sefilor serviciilor secrete a trebuit sa explodeze bomba Omar Haisam si ostaticii lui, asa si acum, in perspectiva Legii nr.298/2008, a trebuit sa explodeze bomba Basescu si ascultarile lui. Sunt extrem de curioasa insa cine este papusarul sef? Mi-e groaza ca acesta este pe filiera Saftoiu-Patriciu-Putin-KGB/FSB.

Marius Mina said...

Mihaela Cartis- papusarul sef este clovnul de la Cotroceni.A explodat bomba ptr ca nici parte din servicii nu-l mai suporta pe psihopat.Sfarsitul lui politic este mai aproape decat credeti.

Anonymous said...

Sah la Geoana, care este fortat sa zica ceva (n-a zis nimic de fapt), pentru a-i slabi pozitia inainte de Congres. Wery risky, baiatul grasut salarizat de Felix si girat politic de Grizonat s-a ales cu un proces si a devoalat ca prostu' combinatia peneleului cu aripa pesede-hrebe, inutil negata pana acum.

Marius Mina said...

Ridick, asta e doar o tinta secundara.Artileria grea ascunde cu totul altceva, mult mai suculent.

Anonymous said...

The Phoney war 1939-1940 :)

Anonymous said...

UN WATERGATE ROMANESC
(Atac banditesc la New York)

Serviciul de Informaţii Extern

Domnule Director Răzvan Ungureanu,

Acum doi ani a avut loc o spargere la studioul meu de film din Manhattan. Pagubele materiale au fost grele (furtul a 4 computere), iar cele artistice irecuperabile, reprezentând munca a mai multe luni de producţie. Faptul că mi-a dispărut carnetul de telefoane şi câteva fotografii din sertar a făcut să realizez imediat ca tâlhăria a fost mâna „serviciilor”. Pentru a deruta poliţia au avut loc spargeri similare la diferite etaje şi chiar la diferite adrese din Chelsea, Cartierul galeriilor de artă unde se afla studioul meu. Protestul meu adresat consulului Pavoni nu a avut nici un rezultat, pentru că nu am avut nici o dovadă palpabila în sprijinul afirmaţiilor mele. Spre surprinderea mea şi a detectivilor poliţiei, dovadă a venit prin apariţia pe internetul romanesc a unei fotografii, sustrase din studioul meu. Pe unul dintre blogurile deschise pe numele meu de noua securitate pentru a crea derută, apare un colaj fotografic în care eu sunt plasat alături de cunoscutul jurnalist Bădin de la Antena 3. Remarcabil este faptul că nu am întâlnit niciodată această persoană şi nu am avut cu ea nici o relaţie profesională sau de altă natură. Singurul lucru care ne uneşte este faptul că suntem ţinta continuă a atacurilor instituţiei conduse de dumneavoastră şi a faptului că suntem mereu deconspiraţi ca spioni. Nu se dau informaţii pentru cine spionăm, dar acest colaj primitiv este prezentat ca un document al întâlnirii noastre subversive. Vă rog deschideţi la: http://roberthorvath-cineast.blogspot.com/2008_09_01_archive.html. Deoarece cazul de mai sus depăşeşte nivelul poliţiei metropolitane, am contactat FBI-ul, căruia i-am cerut protecţia. Pentru ca soţia mea este cetăţean japonez, s-a atenţionat serviciul de specialitate nipon. Realizând imediat caracterul de gansterism politic, absolut toate persoanele cu care am discutat subiectul, au făcut referiri la WATERGATE, pentru ca o operaţie de aceasta anvergură trebuie să aibă aprobarea la cel mai înalt nivel. Este vorba de o mişcare disperată de a-l salva pe Patapievici şi clanul din jurul preşedintelui. Un scandal politic de asemenea factura se ştie cum a începe dar nu se ştie cum se termină. Dar precis aduce prejudicii intereselor şi imaginii României. Vorbind despre bloguri, trebuie să atrag atenţia că furtul de identitate este o infracţiune serioasă, care este pedepsită de lege. Pentru că s-au deschis cinci bloguri pe numele meu, vă rog să le închideţi cât mai repede, până când nu va fi târziu pentru libertatea dumneavoastră şi bugetul instituţiei pe care o conduceţi. Trebuie să menţionez că nu posed şi nu am deschis nici un blog. Site meu de artă este Devagallery.

Domnule director,

Ştiu că dispreţuiţi pe români, în general, iar pe cei din afara graniţelor în special, considerându-i ca un fel de cetăţeni de mâna a doua. Înţeleg că vă consideraţi deasupra legilor şi aveţi convingerea că, atât cât Băsescu este preşedinte, nu veţi păţi nimic, indiferent de nemernicia care o faceţi. Totuşi este greu de înţeles cum o persoană sofisticată şi cunoscătoare a uzanţelor internaţionale (fost ministru de externe) să coordoneze o acţiune care a început cu un jaf pe teritoriul Statelor Unite, un stat suveran şi considerat aliat. Oare nu aţi fost informat că sunt de 30 de ani cetăţean american şi că, dacă spargeţi o companie americano-japoneză, veţi pierde imunitatea diplomatică? Poate avocaţii din jur vă vor explica faptul că sustragerea de documente şi întrebuinţarea lor în scopuri politice este considerată, aici, ca o acţiune criminală. Sunt convins că, la fel ca toţi şefii de bandă prinşi asupra faptului, veţi declara că sunteţi inocent. Totuşi, trebuie să explicaţi coerent şi logic cum o fotografie închisă în sertarul meu, din studioul meu din New York, a străbătut oceanul, ajungând pe un blog creat de serviciul special! Faptul că SIE, serviciul condus de dumneavoastră, a fost involvat în desfăşurarea expoziţiei AL-QUEDA a cetăţeanului arab Amar Marvan ANBAKI, sub pretextul unei expoziţii ICR, face ca situaţia să fie cu totul explozivă.

Domnule director,

Vreau să vă dau, în încheiere, un sfat folositor. Deschideţi o anchetă, daţi vina pe ceilalţi şi imediat demisionaţi sub motivul propriei incompetenţe. În cazul contrar, nu rămâne decât să vă doresc o puşcărie uşoară…

Robert Horvath DEVA
New York