Wednesday, January 21, 2009

Razboiul tacut al lui Basescu

Alegatiile lui Claudiu Saftoiu referitoare la abuzurile exercitate de Presedintele Traian Basescu asupra drepturilor si libertatilor individuale, invocate de Constitutia Romaniei, sunt bazate pe fapte reale.
"In 2005, in septembrie daca imi aduc aminte bine, ii atentionam pe membrii de Guvern sa fie atenti ce vorbesc si cu cine vorbesc la telefon. Pentru ca deja aveam semnale de la serviciile de informatii despre discutii care nu erau in regula intre ministri", declara Basescu la RTV si TVR.
In cadrul aceleiasi emisiuni televizate , Basescu facea referire la prevenirea unor persoane prin faptul ca sint monitorizate de serviciile de informatii, asa cum a facut-o presedintele Basescu atunci cind i-a atentionat pe membrii Guvernului asupra faptului ca erau in vizorul SRI ar putea constitui incalcar iale legii privind protectia informatiilor clasificate. In loc sa linisteasca lucrurile, afirmatiile lui Basescu suscita si mai multe comentarii, constituind totodata o grava gafa prezidentiala cu iz infractional.
Vicepresedintele PSD Ion Stan, Secretarul Comisiei SRI in acea perioada, a justificat prin faptul ca Basescu avea dreptul sa primeasca de la servicii date cu relevanta despre componenta economica a sigurantei nationale, dar nu avea voie sa foloseasca public aceste informatii. Stan a mai delcarat ca seful statului i-a prevenit pe membrii Guvernului, prin atentionarea transmisa in sedinta de Guvern, asupra faptului ca erau in atentia serviciilor de informatii.Basescu a deconspirat de fapt o mica parte din activitatea serviciilor secrete si a scurs informatii catre vectorii de siguranta nationala care se aflau in atentia serviciilor la acea data.

In orice alta tara, cu exceptia Romaniei, o astfel de infractiune s-ar fi soldat cu un "Watergate" in toata regula. In tara lui Basescu totul este posibil, mai ales cand un individ iresponsabil ajuns "discret" in pozitia suprema, confunda premeditat autoritatea statului cu toaleta proprie. Traian Basescu a devenit in decursul ultimilor ani, un promotor al politicilor implementate cu dibacie de Tzarul Putin, transformandu-se insa, intr-un "Kitch" ieftin dambovitean.
Traseul politic al lui Traian Basescu , incepand cu 1990 si pina in prezent a fost construit facandu-se uz de tehnologia prin care acesta fost inventat si propulsat de servicii acolo unde interesele dictau regula jocului. Faptul ca ne-am pricopsit cu el in fruntea statului ,demonstreaza ca cel putin pina acum, este cel mai performant produs al "sistemului ticalosit".
Eliminarea sau controlul total al potentialilor competitori , mentinerea acestora intr-o stare permanenta de santaj si teroare psihica sunt cateva reguli stricte din manualul supravietuirii sale politice. Petre Roman, Mona Musca sau Theodor Stolojan sunt doar cateva exemplare remarcabile din insectarul lui Traian Basescu, in care Mircea Geoana are locul rezervat .


PS:Via Ioska aflam ca :
Elena Basescu va candida pentru Parlamentul European

Isn't she cute?

1 comment :

Anonymous said...

The Day of the Joker ( The Manning Report ) www.youtube.com/watch?v=oddy-tXE_2g