Friday, February 20, 2009

Crin Antonescu: PNL merita si poate mai mult de 18, 5%


Vicepresedintele PNL, Crin Antonescu a explicat ieri de ce candideaza la sefia partidului si a declarat ca 27 de lideri de filiale se afla pe lista sa de sustinatori.
'Este o competitie care nu inseamna un razboi. Candidatura mea nu inseamna ca i-am declarat razboi domnului Tariceanu', a declarat Crin Antonescu ieri intr-o conferinta de presa in care a explicat de ce candideaza la functia de presedinte al PNL. 'Criza clasei politice, demisia electoratului, prezenta la putere in Romania a unei aliante pentru vechiul sistem - Basescu-PDL-PSD -, caracterizata de un discurs demagogic si populist si de practici tipice de clientelism, coruptie si ineficienta, sunt premisele care m-au determinat sa candidez la presedintia PNL', a declarat Antonescu, care a precizat ca pe lista sa de sustinatori au semnat 27 de lideri de filiale.
El a mai spus ca s-a hotarat sa candideze cand a vazut ca proiectul pe care il propune este imbratisat si de alti factori de decizie din partid.

'Nu as fi candidat daca nu ar fi existat o sustinere pentru un proiect, nu eram interesat doar de o concurenta intre persoane', a mai spus Antonescu.

'Reformarea si constituirea PNL in alternativa politica viabila la actualul sistem' reprezinta principalul obiectiv al lui Antonescu. 'Este nevoie de un lider puternic, credibil si reformator, de o deschidere a partidului catre o societate in ansamblu, catre grupurile legitime de interese si reprezentare, de o deschidere in raport cu gruparile si personalitatile de expertiza si inovatie, de deschiderea si democratizarea in comunicarea interna in partid.' El a mai adaugat ca 'batalia inevitabila la prezidentialele cu Traian Basescu nu poate fi dusa decat daca PNL reuseste aceste deschideri'.

Intrebat daca are ceva de reprosat actualului presedinte al PNL, Crin Antonescu a raspuns: 'Eu am criticat anumite aspecte din PNL si anumite decizii luate la Palatul Victoria, dar in acest moment nu fac reprosuri contracandidatilor mei. Nu este corect intr-o competitie'. Calin Popescu Tariceanu a refuzat sa comenteze declaratiile lui Antonescu.
Intrebat daca candideaza in tandem cu Ludovic Orban la sefia PNL, Antonescu a replicat ca va candida singur. 'Probabil voi candida singur la sefia partidului, nu in tandem', a spus liderul liberal. El a subliniat ca, in functie de cum se va modifica Statutul PNL, o sa-l sustina si pe Ludovic Orban, indiferent pentru ce functie va candida acesta la Congres. intrebat cum explica faptul ca multi dintre liderii de filiale care au semnat pentru el il sustin si pe Orban, Antonescu a explicat: 'Este posibil ca liderii de filiale care au semnat pentru mine sa-l sustina pe Ludovic pentru o alta functie, dar nu cea de presedinte".

27 de organizatii judetene il sustin pe Crin Antonescu pentru presedintia PNL. O lista de sprijin, insotita de semnaturi, a fost intocmita in ultimele zile, dupa consultari cu presedintii de filiale, ne-a declarat Antonescu. Ludovic Orban se pregateste pentru functia de prim-vicepresedinte.

Este vorba despre judete cum ar fi Arges, Botosani, Brasov, Gorj, Caras Severin, Calarasi, Dambovita, Ialomita, Tulcea, Vrancea, Hunedoara, Maramures, dar si Bucuresti, in sectoarele 1, 4, 5 si 6. Acest lucru releva faptul ca Tariceanu risca sa piarda sefia partidului, care ar putea fi preluata de Crin Antonescu. "Mandatul de presedinte al lui Tariceanu se va incheia la Congres", declara sigur pe el Antonescu. Lista de semnaturi este confirmata de o serie de lideri din teritoriu. Este vorba, de fapt, de o sustinere pentru actualul vicepresedinte, venita din partea "majoritatii organizatiilor din tara". "Antonescu este un om inatacabil, pentru ca nu a fost in Guvern, charismatic si bine pregatit". Decizia organizatiilor din tara de sprijin pentru Antonescu a fost luata inca de la intalnirea presedintelui Calin Popescu Tariceanu cu filialele judetene, multi lideri locali reprosandu-i sefului partidului ca nu a adus partidul la guvernare. De asemenea, liderul filialei Dambovita, Gabriel Plaiasu, ne-a declarat ca si-a exprimat, inclusiv in scris, sustinerea pentru Antonescu, fiind consultat in aceasta privinta zilele trecute. La randul sau, liderul organizatiei Arges, Adrian Miutescu, si-a manifestat sustinerea pentru Crin Antonescu. El a tinut sa precizeze ca nu va candida in tandem cu Ludovic Orban. "Relatia mea cu Orban este una intre doi prieteni. Orban e, probabil, sustinut pentru o alta functie in conducerea partidului", a spus Antonescu. In acest context, liderul PNL a lasat sa se inteleaga faptul ca pentru Orban ar putea fi pregatita functia de prim-vicepresedinte. Antonescu a afirmat ca, in cadrul Delegatiei Permanente, care se va intruni cu o zi inainte de congres, se va propune infiintarea functiei de prim-vicepresedinte fara sa se mai supuna la vot propunerea pentru introducerea pozitiei de presedinte executiv.

1 comment :

Anonymous said...

Crin Antonescu spunea nu demult ca este frate cu taranistii. Sper sa nu uite de aceasta afirmatie daca va ajunge presedinte PNL.
Am adaugat si eu HALUCI-NATION.RO, în blogroll.

www.beuca.wordpress.com