Wednesday, February 18, 2009

Orban si Antonescu candideaza la sefia PNL

Purtatorul de cuvant al PNL Bogdan Olteanu a declarat miercuri ca, in cadrul Delegatiei Permanente, vicepresedintii Crin Antonescu si Ludovic Orban si-au anuntat intentia de a candida la presedintia partidului.
"In cursul sedintei de astazi, colegii nostri Crin Antonescu si Ludovic Orban si-au anuntat amandoi candidatura la presedintia partidului", a declarat Olteanu, citat de NewsIn.
Intr-o scurta declaratie de presa facuta la sfarsitul sedintei, Ludovic Orban a spus ca este o candidatura fireasca, deoarece "competitie este in orice partid" si ca nu doreste sa castige sefia partidului pentru a obtine avantaje personale.
"Am ca obiectiv castigarea alegerilor si aducerea PNL la guvernare", a mai spus Orban subliniind totodata ca isi doreste sa "scape Romania de Basescu".
Potrivit presei, Orban intentiona sa faca un tandem pentru sefia PNL, anume Crin Antonescu sa candideze la presedintie si el insusi la functia de presedinte executiv.
Acest din urma post nu exista in actualul Statut si se pare ca nu are sustinerea necesara pentru a fi creat.
Pana in acest moment Crin Antonescu nu a facut nicio declaratie pe acest subiect.
Singurul inscris oficial in cursa este actualul lider al partidului, Calin Popescu Tariceanu.
Conducerea PNL s-a intrunit miercuri pentru a pune la punct detalii tehnice privind organizarea Congresului extraordinar din 20-21 martie, precum stabilirea normei de reprezentare si delegatiile la eveniment.

Prima victorie pentru Tariceanu: Tandemul Orban - Antonescu, interzis
Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu pare sa se fi asigurat ca locul sau la carma partidului nu va fi luat asa usor.

Astfel, presedintele Comisiei pentru analiza propunerilor de modificare a Statutului PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat vineri, pentru NewsIn, ca propunerea de infiintare a functiei de presedinte executiv a fost respinsa, iar Bucurestiul va avea un singur vot, si nu 6 - ale sectoarelor.

Aceasta decizie blocheaza practic ideea lansarii unei candidaturi in tandem Crin Antonescu-Ludovic Orban pentru posturile de presedinte si presedinte executiv, varianta discutata de mai multi reprezentanti ai PNL.

Potrivit lui Quintus, prin "consens", cei patru membri ai Comisiei prezenti vineri alaturi de el - Dan Motreanu, Tudor Chiuariu, Ioan Timis si Mihai Voicu - au respins propunerea unor organizatii pentru infiintarea functiei de presedinte executiv. Quintus a explicat ca un astfel de post ar fi creat tensiuni in interiorul partidului. In plus, o serie de organizatii ar fi refuzat aceasta varianta pe motiv ca ar fi trebuit sa se infiinteze functia si la nivel local.

Doua alte modificari importante se refera la reducerea numarului de vicepresedinti - la 5-6 de la 15 - si la statutul organizatiei de Bucuresti. Daca in acest moment, Capitala aduce in forurile de conducere sapte voturi - unul pentru organizatia Bucuresti si cate sase pentru sectoare - s-a convenit ca PNL Bucuresti sa fie asimilat unei organizatii judetene, iar sectoarele unei organizatii municipale. Astfel, de acum incolo Bucurestiul va reprezenta doar un singur vot.

Liberalii isi aleg conducerea in cadrul Congresului extraordinar al partidului, convocat in 20-21 martie. Pana in acest moment, dintre potentialii candidati la functia de presedinte - Calin Popescu Tariceanu, Crin Antonescu si Ludovic Orban - niciunul nu si-a asumat foarte explicit intrarea in cursa, aceasta decizie urmand a fi influentata tocmai de modificarile statutului.(news.ro)

No comments :