Wednesday, May 6, 2009

Un cuplu de forte - Antonescu si Tariceanu


Iesit din conul de umbra in care intrase dupa congresul PNL, Calin Popescu Tariceanu a rupt tacerea anuntandu-si sprijinul pentru Crin Antonescu.
"Am incredere ca actualul presedinte al PNL, Crin Antonescu, este la inaltimea asteptarilor noastre si la inaltimea asteptarilor romanilor. Trag nadejdea ca vom avea, la sfarsitul acestui an, primul presedinte liberal al Romaniei"
Romania are nevoie de un presedinte total diferit de cel pe care tara noastra l-a avut in ultimii patru ani, care sa uneasca, nu sa dezbine, sa coaguleze societatea romaneasca si nu sa o traga inapoi.
"Avem nevoie de un presedine care sa incerce sa uneasca si nu sa dezbine. Viitorul presedinte al Romaniei va trebui sa fie un coagulant al societatii romanesti, nu sa traga tara inapoi, un om care sa fie capabil sa promoveze Romania in lume, sa aiba relatii bune cu tarile vecine, nu cum sa intamplat in anii trecuti cu Ungaria si Ucraina".

Enumerand calitatile pe care trebuie sa le aiba viitorul sef al statului roman, fostul premier a subliniat ca acest nou model de lider este Crin Antonescu.
Tariceanu a demonstrat cu eleganta ca PNL nu a cazut prada luptelor intestine invocate de subtilii analisti platiti cu ziua. Dupa o scurta perioada de reflectie , lasand deoparte micile frustrari generate de rezultatul votului congresului si sfaturile neperformante ale colaboratorilor apropiati, el a facut un pas important intarind echipa de forta din jurul lui Crin Antonescu. Formula "Numai impreuna putem reusi " pare sa functioneze impecabil in tabara PNL.

8 comments :

Lilick said...

Bravo, Tari! Bravo baieti! Aratati-le roboteilor portocalii ca se poate sa existe unitate intr-un partid, chiar si atunci cand nu exista un "diriginte" care sa te puna la colt daca ridici glasul.

Marius Mina said...

Tariceanu era piesa grea care lipsea din teren,ma bucur sincer ca au recuperat-o relativ repede.Avem acum formula ideala.
Hai la treaba ca n-avem timp de Bamboo!

Carmen said...

Foarte bine ca si-au unit fortele.PNL trebuie sa creasca,sa se intareasca si sa aiba forta de a-l sustine pe Crin la alegerile din toamna.Trebuie lasate tensiunile inerente din partid,acum este in joc interesul tarii si avem o campanie electorala dificila in fata.
Avem nevoie de un partid ca PNL la guvernare si de un presedinte ca Antonescu.
Sa dea Dumnezeu sa reuseasca.

mihai4 said...

Acum sunt cu adevarat gelos pe Marius.El are cu ce sa se laude acum.Eu raman inca la credinta mea,Radu e mai bun.Apropo,lui Orban nu o sa-i iasa treaba cu pdl-ul.Nu mai are cum.Cand tu cu Radu Portocala va ingrijorati de faptu ca a venit Roman ca si consilier a lui Crin ,eu ma bucuram intr-unfel de strangerea mainilor dintre Calin si Crin.Si tot Calin sa deschis asa cum face el mereu.Si el e un fel de Coposu medern.E intelept omul asta.Mai liberal ca el nu exista.Partidul sa facut in casa lui cand el era doar un tinerel.El practic ne va duce la victorie.Calin Anton Popescu Tariceanu.Astea nu sunt osanele,e realitatea pura.

Marius Mina said...

@ mihaita, drum bun si cale batuta .Ai cui tine companie, Basescu o sa va multumeasca ptr efortul de a-l frana pe Antonescu spre turul doi.

Anonymous said...

Fara legatura cu subiectul. Scuze. Deschideti posta redactiei New York Magazin. Valerian Stan ma acuza .... de falsificarea Constitutiei din 1923. Voi fi dat in judecata pentru antidudism. Am nevoie de ajutoru
unor oameni anca normali la cap. Sa fie persoana dumneavoastra unul? Robert Horvath

Anonymous said...

http://www.trilulilu.ro/clauteo/2810e16e7ef11e
Un model de presedinte pentru Romania.

Anonymous said...

Iata scrisoarea pentru care sunt amenintat cu darea in judecata de V.Stan. Acuzatia ca am falsificat ........constitutia din 1923 este absurda. Ea contine legea salica care deligimiteaza familia Duda.
Domnule Culian
Traiesc un vis urat. Editorialul ziarului numit de mine "cel mai bun si mai curajos ziar de limba romana"este dedicat actorasului securist Duda. Articolul lui Badin contureaza aceiasi linie. Nu lipseste ca in numarul viitor sa apara un editorial un omagial unui rege care a ingropat monarhia si idealul unei intregi generatii, semnat Culian. Pentru noi doi, anticomunismul si monarhia au fost acelasi lucru. De o buna bucata de timp refuzi sa publici materialele mele. Aceste se refera la ICR, la murdaria si mizeria (atat la propriu cat si la figurat) din cladirea diplomatica, la incercarea de arestare a persoanei mele de catre un fost si actual securist,etcArgumentezi acest lucru printro strategie pe care numai dumitale o stapanesti.
Oare dupa un lung atac a lui V,STAN nu ar fi trebuit sa accepti un material la posta redactie despre monarhie, semnat de mine. Unde este echitatea profesionala despre care continui sa o afirmi. Este momentul sa tragem o linie si sa spunem lucrurilor pe nume. Refuzul de a publica
materialele mele este un gest neprietenesc. In momentul in care in care are se repeta el devine bataie de joc iar mai departe poate fi considerat ca un atac la persoana. Venind de la un prieten are o semnificatie deosebita. Am fost convins convins ca esti un om deosebit plin de curaj. Se parea ca avem idealuri comune. Dar .daca intre,dinozaurul securitatii Pavoni si mine il alegi pe primul inseamna ca m-am inselat. Voi mai face o ultima incercare. Poate ca am mers cu rabdarea prea departe dar sunt gata sa raspund la ostilitate. Revista mea pe internet va incepe cu un material devastator la adresa ziarului dumitale. Daca la inceput polemica va incuraja vanzarile cu timpul va duce la inchiderea ziarului. Cu sincera parere de rau, dar fiecare si-o face singur.
Robert Horvath