Friday, September 18, 2009

Sorin Blejnar, seful ANAF si unul dintre "producatorii" PDL , cercetat penal

Pentru operatiuni ilegale cu motorina. Pe cand va fi cercetat si pentru trafic cu tigari?-

Sorin Rosca Stanescu


Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala – ANAF – instalat acolo pe algoritmul PD-L si care detine si rangul de secretar de stat. Este – vrem, nu vrem – acest Sorin Blejnar un lup pus paznic la stana. In 25 iulie 2009, sub titlul “Ciminalitate si coruptie la varf”, am semnalat ca o garnitura de tren – care in acte figura ca ar fi transportat pacura dar, in realitate, transporta motorina – se afla sechestrata in gara Chitila. Si ca la nivel national fusese declansat o vasta operatiune de identificare si sechestrare a unui numar mari de garnituri care circulau cu acte false. Daca informatia se confirma, ne aflam in prezenta unor uriase scurgeri de bani din avutul public, tinand cont de diferentele de pret dintre pacura si motorina. Tot conform dezvaluirii mele, aceasta colosala frauda era coordonata de Sorin Blejnar. Ulterior, am primit nenumarate informatii, aflate acum in curs de verificare si procesare, conform carora acelasi Sorin Blejnar este si arhitectul unor operatiuni de fraudare a statului, prin contrabanda si sustragere de la taxe a unor uriase cantitati de tigari. Una dintre placile turnante folosite este duty-free-ul din vama Moravita.

Pana la consumarea, in toata “splendoarea”, a acestei noi dezvaluiri, postez pe site dovada ca demnitarul de stat Sorin Blejnar este cercetat in dosarul penal 949/P/2009, in calitate de faptuitor. De altfel, in 16 septembrie ar fi trebuit sa fie prezent la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta. Dar el este doar varful unui grup pe care procurorii il considera infractional. Conform declaratiilor sale de avere, Sorin Blejnar s-a imbogatit inca din vremea cand era simplu agent fiscal.

Nu este straniu ca, in ciuda faptului ca a fost prins de procurori cu mata-n sac, Sorin Blejnar nu a fost suspendat din inalta functie pe care o detine? Cine este protectorul lui? Oare Vasile Blaga? Daca da, inseamna ca si Blaga sta cu mana in miere. Pana la cot.

Adresa Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, sectia de urmarire penala:

Adresa Parchet Tribunal Constanta

Mai multe detalii despre Sorin Blejnar pe site-ul lui Sorin Rosca Stanescu

1 comment :

Anonymous said...

Pacat de el, un tip foarte inteligent, machiavelic chiar ... ne cunoastem de multi multi ani ... a facut mult mai mult de atit, cunosc o multime de dedesubturi ... insa ramine sa cercetati voi, asta va e meseria .... iata tinara generatie compromisa.