Sunday, October 18, 2009

Basescu aproape exclus din PCR pentru trafic cu tigari

Președintele Traian Băsescu a fost anchetat de Miliție, înainte de 1989, pe vremea cînd era comandat de navă, pentru contrabandă cu țigări, a fost amendat și a primit vot de blam de la PCR din același motiv. Dezvăluirea aparține deputatului PSD Cristian Rizea, care anunță că are martori care pot susține spusele sale, acesta adăugînd că șeful statului a fost, atunci, la un pas de excluderea din partidul comunist.

La fiecare cursă făcea escală în Cipru, pentru aprovizionare

Traian Băsescu a recunoscut de mai multe ori, ba chiar și-a făcut un titlu de glorie din faptul că, pe vremea cînd era comandat de navă, în regimul comunist, se îndeletnicea atît de mult cu bișnița încît Revoluția l-a prins cu un milion de lei și zeci de mii de dolari la saltea. Cu tote acestea, amănunte concrete despre felul cum proceda el nu au fost furnizate pînă azi, cînd deputatul PSD Cristian Rizea a furnizat public, la Antena 3, o dezvăluire spectaculoasă. Concret, citînd foști colegi de punte ai navigatorului Băsescu, Rizea a declarat că, de fiecare dată cînd se întorcea din cursă, acesta făcea escală în Cipru, de unde cumpăra sute de baxuri de țigări pe care le furniza, ulterior, bișnițarilor din România. La un moment dat însă, a apărut o sincopă: la întoarcerea dintr-o cursă, cu un petrolier și cu stocuri de marfă de contrabandă în cală, Băsescu a observat, la intrarea în port, că pe mal îl așteptau organele Miliției în locul bișnițarilor din rețeaua sa, drept pentru care a întors nava - manevră extrem de periculoasă - și a stat șase ore în larg, anunțănd prin radio că are o avarie. Ulterior, Băsescu a fost anchetat de Miliție, a plătit 48.000 de lei amendă, bani pe care i-a adus de acasă a doua zi, și a fost pus în discuția organizației PCR din care făcea parte, fiind sancționat cu vot de blam, cea mai rea sancțiune cu excepția excluderii. (Inpolitics)

2 comments :

nicole said...

Iata de ce vorbea eba despre legalizarea drogurilor!

Anonymous said...

Ooooo, da. Preferati, probabil, tigarile Snagov pe vremea aia.
Aceasta este genul de "stire" care face exact doua parale, nu face nici un deserviciu lui Basescu, dar improasca cu penibil in cei care o propaga...