Thursday, October 1, 2009

Basescu mazileste generalii incomozi

Miercuri, in ziua in care criza politica era la apogeu, seful statului si-a facut timp sa semneze decretul prin care Francisc Radici, fostul sef al DGIA, a fost avansat la gradul de general-locotenent si trecut in rezerva.
Dupa opt luni si jumatate de la momentul in care ministrul Mihai Stanisoara si amiralul Gheorghe Marin, seful Sta­tului Major General (SMG), l-au mazilit, Francisc Radici, seful Directiei Generale de Informatii al Armatei (DGIA), a preferat sa solicite trecerea in rezerva, chiar daca are doar 52 de ani. Potrivit unor surse militare, generalul Radici a fost obligat sa renunte la functia de sef al DGIA din cauza conflictelor pe care le avea cu seful SMG. Amiralul Marin aflase ca serviciile de contrainformatii coordonate de Radici obtinusera mai multe date care vizau unele afaceri, nu tocmai legale, pe care le-a patronat in calitate de sef al fortelor navale si sef al SMG. Prin urmare, Marin a tras toate sforile, inclusiv la Cotroceni, pentru a scapa de generalul Radici. Ca sa sal­veze aparentele, ministrul Sta­nisoara l-a numit pe gene­ralul Radici in functia de loctiitor al sefului Depar­tamentului pentru Politica de Aparare. Aici, acesta a avut un rol decorativ, deoarece secretarul de stat numit de PDL nu si l-a dorit colaborator. Dupa opt luni de la momentul Ciorogarla, doua personaje importante din structurile Armatei romane, generalii Croitoru si Radici, au preferat sa plece la cerere din Minis­terul Apararii Nationale. Pri­mul s-a opus cu inver­sunare ca Romania sa cum­pere avioane multirol la mana a doua, iar al doilea a des­coperit matrapazlacurile co­mise de amiralul Marin. Cuplul Stanisoara-Marin a reusit sa scape de generalii incomozi. Ministrul Apararii poate sa se ocupe linistit de achizitia avioanelor second hand, iar amiralul Marin as­teapta cu interes rezultatele licitatiei pentru mo­der­ni­zarea fregatelor si ope­ratio­nalizarea SCOMAR. (Ziua)

3 comments :

Anonymous said...

Marius, degeaba-i mazileste cu doar doua luni inaintea alegerilor. Sub ei colcaie tot oamenii celor vechi. Ca sa stabilizezi cat decat o serparie cum este cea din MAI iti trebuie cel putin jumatate de an !
Trust me my friend !

Marius Mina said...

Pai dupa cum observ ii mazileste pe cei care stiu de furaciunile clanului.Asta inseaman ca mai raman urme capabile sa le provoace rani adanci...
always trusted you...

Anonymous said...

ce sa spun....eu personal am respect pentru basescu !
o fi bun ? o fi rau ? nu am idee...din ce vad si aud eu de '' afara '' eu si sotia mea il apreciem.........