Sunday, January 24, 2010

Sergiu Bahaian un NUP cu bataie lunga ?

Resursele umane ale jurnalismului de investigatii din Romania s-au cam ofilit in ultimii ani. Altfel nu-mi pot explica cum un caz atat de grav cum este cel al crimelor in cel mai abject stil mafiot, ordonate de infractorul Sergiu Bahaian, au fost acoperite atat de repede in valul de fum si cancanuri cu productii pornografice, care nu urmaresc decat aruncarea in derizoriu a unor operatiuni deosebit de grave, cu o incarcatura de trinitrotoluen capabila sa arunce in aer structuri institutionale ale statului roman.
Mi-e greu sa cred ca serviciile secrete care au rolul de a superviza si apara securitatea cetateanului roman in primul rand si a statului de drept in general, pot "inchide ochii" cu atata usurinta confruntati cu un asemenea caz flagrant. Pentru ca, inainte de toate, faptele clanului mafiot "Bahaian" pun in pericol siguranta nationala. Sunt de asemenea convins ca lucrurile sunt mult mai complicate decat par la prima vedere. Este infantil si greu de presupus ca s-ar fi ordonat executii de o asemenea cruzime pentru prejudicii minore de cateva sute de mii sau cateva milioane de euro. Semnalul de alarma pe care l-am tras cu ceva timp in urma a fost intarit de o declaratie de presa care semnaliza discret operatiuni de spalare de bani de la buget in cazul Bahaian. De asemeni greu de crezut ca pentru niste escrocherii de duzina , cum sunt cele invocate pina acum in motivele arestarii criminalilor, s-au ingropat oameni de vii sub metri cubi de beton. Mai ales ca toata activitatea infractionala de pina acum a lui Bahaian il califica pentru inginerii financiare si spalare de bani, activitatea in care excela. Cazul Bahaian este unul cat se poate de atipic si totodata cu serioase semnale de alarma, avand in vedere faptul ca 99.9% din mafia "gulerelor albe" nu comit infractiuni de acest gen finalizate prin omor cu premeditare deosebit de grav. Bazandu-ma pe aceasta teorie confirmata, cred ca masura stergerii urmelor cu tot cu victime este una extrema , cu implicatii adanci.
Preluarea de catre Bahaian a clubului de fotbal Gloria Buzau de la un apropiat al cercurilor PDL iste , este doar un aspect din cariera sa infractionala. Activitatea firmelor pe care Sergiu Bahaian le folosea in operatiunile sale de spalare a banilor, se desfasurau sub protectia unor personaje publice , cu acces direct la bugetul statului . Banuiesc ca prin intermediul acestor SRL-uri , s-au spalat probabil tone de bani pentru buzunarele proprii ale unor demnitari de rang inalt cat si pentru partidele acestora, ii ofereau infractorului contracte grase din care , dupa regula celor 10-15% comision de rulaj , se deturnau zeci si sute de milioane de euro din bugetul statului in conturile personale sau cele neoficiale, cu bani negri, pentru campanie.
Daca institutiile statului si-ar face cu adevarat datoria si ar lua la puricat fiecare firma prin care Sergiu Bahaian si-a derulat operatiunile, ar descoperi cel mai probabil autorii morali si totodata complicii crimelor mafiotului de Ialomita. As fi curios sa aflu cate contracte cu institutii publice ale statului roman au fost atribuite firmelor controlate de Bahaian prin interpusii care zac acum sub betoane.Contracte, facturi si chitante eliberate pe activitati fantoma pentru recuperarea "creantelor". Gloria Buzau este doar un timid exemplu de spalare de bani pe care in mod normal Curtea de Conturi, ar fi trebuit sa-l investigheze. De fapt nu cred ca faptele mai sunt de competenta Curtii de Conturi sau Garzii Financiare, mai de graba de competenta Serviciilor de Informatii si al organismelor internationale de combatere a criminalitatii. N-as fi surprins daca in urma expirarii celor 29 de zile de mandat preventiv, criminalul Bahaian s-ar bucura de clementa unui binemeritat NUP. Si asta nu din cauza secventelor filmate in timpul orgiilor cu minore cu o distributie atat de diversa si interesanta. Cine spunea ca in Romania domneste mafia institutionalizata?

9 comments :

Anonymous said...

OK, now mai vii de-acasă!
Aici e buba, în prezentul care se volatilizează în faţa ochilor noştri şi în trecutul foarte apropiat, care, deja, nu mai e vizibil!
Excelent pus proiectorul, acolo să se facă lumină!
De către cine, asta e o altă ţară...
Oricum, asta e direcţia!
Clară!

Marius Mina said...

Toni, chiar crezi ca in tara aia a ramas doar basescu si clanul?
Mai sunt si oameni normali care-si fac meseria din suflet.

Anonymous said...

"Mi-e greu sa cred ca serviciile secrete care au rolul de a superviza si apara securitatea cetateanului roman in primul rand si a statului de drept in general, pot "inchide ochii" cu atata usurinta confruntati cu un asemenea caz flagrant."

Banuiesc ca ai citit articolul de pe blogul Auftak pe tema contractului pentru autostrada Comarnic-Brasov. Crezi ca tema respectiva nu este de competenta serviciilor si a CSAT (la sumele vehiculate)?

Si?

Sincer, eu cred ca tara este inchinata puterii actuale in proportie de 80%. Doar o cadere economica totala ar mai putea-o salva si asta prin trezirea unei reactii la nivelul poporului...

Ruxandra-Georgeta Lungu said...

Cine spunea de mafia institutionalizata? Am eu un nume...
Pe de alta parte, chiar eu am scris de nenumarate ori ca la noi, Mafia este chiar Statul, numai ca fara "onoare".

Anonymous said...

Mariuse,agentii de vanzari sau ofiterii de credite nu au nicio raspundere?

Marius Mina said...

Atitidini, stiu tot despre autostrada Comarnic-BV , am surse de informatii directe. Si daca se stie pretul si beneficiarul si nimeni nu misca un deget ce-i de facut?
Revolutia foamei e singura solutie.

Ruxandra, pestele mare il mananca pe cel mic, mai mereu.

Anonymus, toti au raspundere dar intr-o tara democratica, normala, nu in Romania.

Anonymous said...

Chestia Roxanei (Lungu) despre kilometrul (autostrăzii) de 800 de metri are vreo bază?! Ştii ceva?!
Şi "Ce au in comun cezar-preda prigoana" e mort, dispărut şi inaccessibil. Ştii ceva?!

Marius Mina said...

Toni nu inteleg, linkurile functioneaza la mine perfect.
Km de autostrada bercoviceana de 800 de metri?? Pai ma asteptam sa-l faca de 500 de metri...

Anonymous said...

Da, da, acum au luat-o! Câteodată nu pot fi accesate...
În ce priveşte peştii, se mai întâmplă şi invers, cu condiţia să fie uniţi şi hotărâţi. Ăia micii. Vezi piranhia!