Friday, October 16, 2009

Basescu vrea referendum, indiferent de avizul Parlamentului

Basescu a anuntat joi seara si a reafirmat vineri, intr-un interviu acordat radioului public, ca vom avea referendum pentru parlamentul unicameral la alegerile prezidentiale, din aceasta toamna, indiferent de ce va decide Parlamentul. Seful statului spune ca va semna decretul pentru referendum, chiar daca initiativa nu va fi acceptata de alesi. "Nimeni nu-mi poate lua stiloul din mana sa semnez decretul. Marea problema este, cu aviz pozitiv sau negativ al Parlamentului, sau fara aviz, voi semna decretul la momentul pe care il considera potrivit, cand am epuizat timpul cat pot sa astept Parlamentul. Temerea mea este ca nu vor fi oameni suficienti la referendum, pentru ca acesta sa treaca", a declarat Traian Basescu.

Intr-o interventie pe Realitatea Tv, fostul general Dumitru Iliescu i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să facă publice dovezile care să ateste că documente din arhiva DGIPI i-ar fi parvenit. Reacţia generalului în rezervă a venit în replică la acuzaţia şefului statului potrivit căreia arhiva serviciului a fost pusă la dispoziţia mai multor persoane.

1 comment :

sandman said...

Daca are cojones, D. Iliescu sa-l dea in judecata. Prezidentul s-a obisnuit sa acuze pe toata lumea, fara sa aduca vreodata dovezi.