Saturday, October 3, 2009

Geoana -Ultimul Congres


Ion Cristoiu: Traian Băsescu l-a salvat a doua oară pe Mircea Geoană


Breaking: Dupa lansarea lui Geoana s-a produs si Traian Basescu live , spontan ca un avort in vreme de criza , la Sânnicolau Mare . Candideaza si el , de parca si-ar fi facut altcineva decat Elena Udrea, griji in acest sens.
Locul celei de-a treia lansari consecutive a candidatului PSD , Mircea Geoana a fost ales simbolic , la Aeroportul Baneasa . Avioane scoase din uz, stationate in apropiere , asteapta mesajul de forta al candidatului catre cei care mai au timpul si naivitatea sa-l creada. Ma astept , cunoscand inventivitatea strategilor de campanie social democrati , sa-l vad pe Mircea echipat mai S.F decat Michael Jackson in concertul de la Bucuresti, zburand turbopropulsat pe deasupra invitatilor intr-un costum de astronaut rosu, aruncand de sus fisicuri cu cate 25 de mii de euro tuturor celor inghesuiti in hangar.Evenimentul de azi ar trebui sa produca "click-ul" de care are nevoie pozitia firava a liderului PSD in sondajele care il proiecteaza deocamdata cu sanse minime de a pasi in turul doi al prezidentialelor. Se asteapta insa si surprize care vor tulbura privirea pierduta si buna dispozitie a D-lui Geoana. In ciuda promisiunilor ca PSD va prelua guvernarea dupa alegerile prezidentiale, in teritoriu situatia este de-a dreptul incandescenta, gata de implozie. Multe organizatii puternice din tara nemultumite de prestatia lui Geoana il vor contesata destul de dur. Mai ales acum dupa ce pasul la offsaid facut de ministrii PSD la ordinul expres al presedintelui partidului, au parasit guvernul lasand fara slujbe zeci de mii de bugetari din administratia de stat, demisi ieri noapte de Traian Basescu prin butonul Boc.

Un calcul simplu arată că au fost loviţi, din prima, circa 200.000 de oameni, adică cei care ocupau funcţii în teritoriu. Acestora li se adaugă şi cei fără funcţii şi aparţinătorii lor, ceea ce face ca numărul celor afectaţi de ieşirea PSD de la guvernare să ajungă la circa 500.000 de persoane.
În aceste condiţii, activul de partid va fi extrem de greu de mobilizat în campanie. “Cum să-i ceri unui om pe care l-ai lăsat fără serviciu să-ţi facă acum campanie?”, se întreba demnitarul PSD cu care am stat de vorbă. Există şi o altă nemulţumire tot mai conturată la adresa lui Vanghelie şi Radu Mazăre, consideraţi pioni principali în jocul nefast al PSD.

Geoana a mai pus-o de-un fiasco. Mesajele lui Iliescu si Nastase au fost clare. cand vorbea Iliescu sala era in picioare, cand Geoana si-a inceput discursul sforaitor si fara continut , hangarul a inceput sa se goleasca in ciuda sistemului de amoplificare care-l aplauda si striga slogane in numele participantilor plictisiti si iritati .Pina sa-si termine logoreea,mai mult de jumatate parasisera incinta , la iesirea lui Geoana curtea era aproape goala, fara strangeri de mana si ovatii prelungite, s-a urcat in autocar cu familia si a tuns-o spre o destinatie necunoscuta .Un speech less pentru care personal i-as recomanda sa-si trimita consilierii la reciclare pe termen nelimitat. Incep sa cred din ce in ce mai mult ca Mircea Geoana , la capacitatea lui cilindrica, s-ar multumi si cu un onorabil loc 4 in primul tur al prezidentialelor.
“Dacă as fi judecat cu sufletul, puteam să-mi exprim reticienţa”, a spus Iliescu, cu aceeaşi nonşalanţă cu care a subliniat că Mircea Geoană nu e un om perfect. Înainte de Congres, în cele doua şedinţe succesive, şefii PSD din teritoriu au răbufnit: “Nu trebuia să plecăm de la guvernare. Acum am rămas pe drumuri.Nu mai avem bani.Ne dau afară de pe peste tot”
Înainte de Congres, în cele doua şedinţe succesive, şefii PSD din teritoriu au răbufnit: “Nu trebuia să plecăm de la guvernare. Acum am rămas pe drumuri.Nu mai avem bani.Ne dau afară de pe peste tot”.
In PSD plutea resemnarea : “Ce puteam să facem? Nu mai era timp să-l schimbăm”,murmurau discret cativa lideri de filiale. Nasatse a intarit ideea ca fara partid Geoana ” nu va reusi nimic “.

No comments :