Friday, October 16, 2009

”In mandatul lui Blaga s-au sustras documente despre Hayssam de la Doi si un sfert”

Marian Vanghelie l-a acuzat in direct pe Vasile Blaga ca sub comanda sa, de cand a preluat Minsiterul de Interne, au disparut din arhiva DGIPI documentele incriminatoare despre fuga lui Omar Hayssam . O acuatie extrem de grava care daca va fi probata il poate arunca pe Blaga in aceeasi boza cu Traian Basescu pentru infractiunea de inalta tradare si complicitate cu teroristii. Blaga a respins acuzatiile ptrintr-o grimaza isterizata sustinuta de o secventa de ras nevrotic .
"În acea perioadă s-au tras la xerox și s-au luat din interior o serie de documente. O parte din documente s-au sustrat și au dispărut cînd era dumnealui ministru de Interne" a afirmat Vanghelie, în direct la Antena 3, cerîndu-i lui Blaga să facă o sesizare la parchet în acest sens.El a mai susținut că SRI l-ar fi interceptat pe procurorul Ciprian Nastasiu împreună cu Omar Hayssam. Ministrul de Interne a negat categoric informațiile furnizate de Vanghelie. "Nu avea mandat " 2 si un sfert" să îl supravegheze pe Omar Hayssam", a sustinut Blaga.
Blaga a declarat că, în perioada mandatului lui Dan Nica, persoane neautorizate au sustrat documente din arhiva DGIPI, mai exact transcripturi ale unor interceptări telefonice, ținînd de cauze multiple, inclusiv de crimă organizată, care au fost furnizate ulterior unor persoane din afara instituției. Blaga a spus că a sesizat deja Parchetul în acest sens, cercetările fiind în derulare.

Blaga a socat spre finalul emisiunii cu o declaratie foarte controversata conform careia "la nivelul polițiilor din statele membre UE există, în acest moment, un mare semn de întrebare legat de continuare colaborării cu ministerul român de Interne"

No comments :