Wednesday, October 28, 2009

Laura Codruta Kovesi rupe lantul sau mimeaza independenta?

Laura Codruta Kovesi solicita procurorilor generali sa ia masuri ref. solutionare dosare ref. infractiuni comise in campanii electorale sau in timpul alegerilor


Comunicat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

“Având în vedere rezonanţa socială a indiciilor de comitere a unor infracţiuni în cadrul campaniei electorale sau în timpul alegerilor pentru Preşedintele României şi văzând dispoziţiile Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, cu modificările şi completările ulterioare (Capitolul 3 – Contravenţii şi infracţiuni), în vederea soluţionării cu celeritate a cauzelor de acest fel şi ţinând cont de încărcătura ridicată a procurorilor de la parchetele de pe lângă judecătorii, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus ca, în temeiul dispoziţiilor art. 209, alin. 41 C.p.p., procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel să ia măsuri pentru preluarea de îndată spre soluţionare a cauzelor cu acest obiect.
Aceste cauze vor fi înregistrate cu număr unic la parchetele de pe lângă judecătorii, unde ar reveni competenţa de soluţionare a cauzei, iar ulterior vor fi preluate de către parchetele de pe lângă curţile de apel, în termen de maxim 5 zile.
Pentru cercetarea infracţiunilor flagrante şi a celor cu pericol social ridicat, procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel vor lua măsuri de constituire a unor echipe de anchetă, astfel încât toate actele şi măsurile necesare să fie dispuse cu celeritate.”
(stirijuridice.ro)

No comments :