Friday, October 30, 2009

Mesajul cifrat al FMI -ului

Jeffrey Franks: “Am avut o discuţie serioasă cu liderii diferitelor partide, şi aceasta a fost o parte din acea discuţie seriosă, a fost o întâlnire foarte productivă şi interesantă şi vom încerca să continuăm discuţiile cu alţi lideri politici. Problemele cu care se confruntă România nu sunt probleme care pot fi rezolvate de un singur partid politic, trebuie rezolvate de un board, o coaliţie de forţe care să se asigure că România are soluţii pentru problemele economice curente. Dacă acest lucru se rezolvă, atunci cred că perspectivele sunt promiţătoare pentru viitor."

9 comments :

gala said...

Ma indoiesc ca basescu l-a inteles...

Marius Mina said...

@Gala, il va intelege foarte curand.
De acum incep sa vina la pachet mesajele .

Toma Necredinciosul said...

Basescu intelege el mesajul dar sunt convins ca mintea ii sta la cum poate sa-l suceasca sa-i dea alt "meaning" favorabil lui.
Citind printre randuri evenimentele politice actuale am ajuns la o concluzie ca opozitia PDLului (PSD/PNL/UDMR) are toate cartile mari in jocul asta de poker cu soarta Romaniei. Ce mai trebuie, este ca ei sa inteleaga ce putere au si sa stea pe pozitiile lor. Basescu trebuie ignorat.
Este extrem de important ca opozitia sa inteleaga mesajul FMI, faptul ca FMI le-a pus un cadou mare in brate. Daca opozitia este in stare sa fie unita si sa afirme clar ca indiferent cine va fi noul presedinte ei il vor accepta doar pe Johannis ca prim ministru, vor reusi sa scape tara de partidul securistilor PDL. Chiar daca iese basescu, atata timp cat opozitia nu se implica in guvern, basescu va avea un mandat imposibil. Criza economica se va razbuna violent in lunile de dupa alegeri ca urmare a "trucurilor financiare" facute de PDL sa supravietuiasca pana la alegeri, iar un guvern 100% PDL va fi un dezastru. Un dezastru pentru ca sunt incapabili sa lupte criza si ura pe care guvernul Boc a creeat-o in negocierile jignitoare cu sindicatele in 2009 va fi "translatata" pe spinarea noului guvern PDL. Singura sansa pe care Basescu o are, este sa isi caute noi aliati la guvernare. Cine vor fi aceia suficient de slabi cu duhul, vom vedea. Sper totusi ca nimeni nu va vrea sa faca pactul cu diavolul. UDMRul ar fi bine sa realizeze ce joc pe muche de cutit fac (apropo de validarea lui Blaga unde puteau sa se abtina de la vot daca nu vroiau sa voteze impotriva) pentru ca daca tradeaza, risca o reinvigorare violenta a sentimentului antimaghiar in randurile majoritatii.

Toma Necredinciosul said...

Domnule Mina,
am citit articolul : http://www.gardianul.ro/Curtea-Constitutionala-acuza-Guvernul-Boc-de-neseriozitate.-“Ordonanta-privind-deconcentratele-exprima-o-tendinta-de-politizare”-s147685.html
din Gardianul.
Provoaca sila felul miselesc cum boc a inteles ca poate rasuci legile tarii in jurul degetelor in incercarea lui si a maestrului intr-ale falsului (marinarul de la cotroceni ) de a instaura o dictatura. Mie imi par fapte penale. "Neseriozitate" este un cuvant jignitor la adresa natiei. Ca si cand politia prinde un hot care spargea un magazin si ii ia de guler "neseriosule!"

Matilda said...

Trimiterea e clară. Marinarul se face că nu pricepe, lingăii lui se tîrăsc pe burtă, sperînd încă la un vot favorabil în noiembrie. Frica, frica ascunsă, rămîne şi-i urmăreşte...

Marius Mina said...

@Toma Necredinciosul
@Matilda
Ei au pretentia sa castige cu un slogan de amenintare?

tony said...

FMI-ul ii da cu flit! S-au prins ca nu se vor respecta angajamentele luate pentru sfarsitul anului!

Marius Mina said...

Tony, FMI ul i-a dat un mare flit intre ochi si lui si "solutiei" Croitoru

Anonymous said...

Din pacate sloganul ala prinde la populatie. Am discutat cu oameni mai putin instruiti, incantati de porcaria asta.
R.L.