Friday, October 9, 2009

Olteanu: ”labil psihic”, inteligenta mediocra”, ”lipsit de moralitate"


Dinu Patriciu a declanșat azi un atac devastator la adresa lui Bogdan Olteanu, proaspăt numit viceguvernator al BNR, despre care afirmă că a refuzat, cu ani în urmă, să îl angajeze la Rompetrol pentru că era "labil psihic, excesiv de ambițios, lipsit de loialitate, de o inteligență mediocră, dar șiret și lipsit de moralitate".

Olteanu - "ciumpalacul care poluează viața publică"
În urma unui editorial publicat azi în ziarul "Adevărul", magnatul Dinu Patriciu a intrat într-o polemică neașteptată cu Cătălin Avramescu, cel care a postat un comentariu la articolul său, în care îi reproșează că PNL l-a propulsat pe Bogdan Olteanu, "un politruc", în CA al BNR. Replica lui Patriciu nu s-a lăsat așteptată, tot sub forma unui comentariu, și este cel puțin spectaculoasă, pentru că îl face harcea-parcea pe Bogdan Olteanu. Concret, Patriciu îl consideră pe Olteanu unul dintre "ciumpalacii care poluează viața publică românească, după ce au găsit în ultimii 5 ani mediul fertil în care să-și manifeste prin demagogie populistă tendințele paranoiace". Mai mult, Patriciu relatează un episod de acum cîțiva ani, aducîndu-i acuze și mai grozave lui Olteanu: "Fac o paranteza si va spun o povestioara. In urma cu multi ani, m-a rugat un prieten sa-l angajez la Rompetrol. Dupa ce a facut testele psihologice, vicepresedintele meu pentru Resurse Umane a venit si mi-a spus ca-si da demisia daca il angajez pe acest individ. Labil psihic, excesiv de ambitios, lipsit de loialitate, de o inteligenta mediocra, dar siret si lipsit de moralitate. Nu l-am angajat. Si-a urmat cariera politica in care defectele l-au ajutat. L-a ajutat si un prieten (Tăriceanu n.n.) al meu, prea comod ca sa-si poarte geanta singur. Acum liberalii l-au votat pentru aceasta pozitie asa cum mi-a spus cineva azi dimineata, ca sa scape de el. Deh, cinismul politicienilor!". Magnatul își încheie devastatorul comentariu adresat lui Avramescu astfel: "Exista o singura deosebire intre dumneavoastra si Bogdan Olteanu. El e mai siret. Dumneavoastra mai intr-o dunga. In rest, sunteti produsele aceleiasi stari bolnave a societatii romanesti incapabila inca sa-si selecteze si sa-si aprecieze elitele". (Inpolitics)


Contactat de MEDIAFAX, Dinu Patriciu a declarat, referitor la comentariul de pe forumul ziarului "Adevărul", că nu este un comentariu la adresa lui Bogdan Olteanu, ci la adresa lui Bogdan Olteanu şi Cătălin Avramescu. "Comentariul îmi aparţine, cu siguranţă. Aflându-mă în vacanţă mi-am permis să răspund pe forum unei obrăznicii. Cei doi seamănă ca două picături de apă, cu o singură deosebire: unul e mai şiret, celălat e mai într-o dungă", a spus Patriciu.


Băsescu, cel mai corupt politician

Patriciu mai spune însă că, într-o ţară în care, Cătălin Avramescu este şeful Cancelariei preşedintelui şi Bogdan Olteanu poate fi liniştit viceguvernator al BNR.

El îl critică şi pe şeful Cancelariei prezidenţiale despre care spune că este "mai într-o dungă". "Există o singura deosebire între dumneavoastră şi Bogdan Olteanu. El e mai şiret. Dumneavoastră mai într-o dungă. În rest, sunteţi produsele aceleiaşi stări bolnave a societăţii româneşti incapabilă încă să-şi selecteze şi să-şi aprecieze elitele", continuă omul de afaceri.

Atacul său la adresa lui Avramescu continuă în aceeaşi notă, Patriciu afirmând că acesta fie are un mare tupeu, fie este rupt de realitate de vreme ce îşi permite să vorbească despre corupţie în condiţiile în care este "simbriaşul celui mai corupt dintre politicienii români". "De 5 ani hoţul strigă hoţii. Formula a prins, a păcălit pe mulţi, dar acum se apropie funia de păr", conchide Patriciu.

3 comments :

dramoleta said...

Eu zic asa: Patriciu e o piatra de moara de gatul PNL din cauza etichetelor pe care i le-a lipt Basescu in ultimii cinci ani:hot,corupt,oligarh,ticalos,
penal etc Ce-l costa sa dea senzatia ca s-a rupt de PNL? Nimic. Din contra, PNL are de castigat.

Acelasi scenariu l-au pus in scena Oprescu si Iliescu. Doctorul l-a atacat (chipurile subtil), in discursul de la anuntarea candidaturii, iar Ilici i-a raspuns lejer, in treacat, a doua zi.

Marius Mina said...

In niciun caz nu se rupe PNL dupa plecarea lui Olteanu. DIn cate stiu relatiile dintre el si Patriciu nu au fost niciodata functionale.Inclin sa cred ca asta e impresia lui despre personajul de la BNR.Si nu numai a lui.

Paul said...

JMO- (doar opinia mea/supozitii) Olteanu "a ajutat" coalitia PNL PSD cu ceva... pot fi ceva informatii impotriva lui Basescu?... de aia l-au numit la BNR. Fraza lui Patriciu "sa scape de el" imi suna ceva de genul: un om nepregatit numit intr-o functie de raspundere sa faca gafe si sa-si franga gatul.