Wednesday, October 21, 2009

Planurile secrete ale lui Basescu

Toate organizatiile PDL din tara au ordin clar ca maine, la ora pranzului, sa scoata activisti de partid pe strazile comunelor, oraselor si municipiilor pentru a milita pentru referendumul din 22 noiembrie, dar si pentru sustinerea candidatului Traian Basescu, care s-a inscris ieri oficial in cursa pentru Presedintie. Decizia organizarii de mani­festari simultane in toate localitatile din tara in care exista organizatii PDL a fost luata ieri, in sedinta Colegiului Director, la care a participat si Basescu. El a reusit, insa, sa ii dezamageasca pe participanti, carora le-a dat impre­sia ca este total rupt de realitate si exagerat de optimist. Basescu a fost primit cu ropote de aplauze la reuniunea Colegiului Director al PDL, care s-au repetat pe tot parcursul celor aproape doua ore de discutii. Totusi, o mare parte a pedelistilor a iesit dezamagita de la discutia cu seful statului. "Spera la 40-45 la suta si e aproape sigur ca Parlamentul nu va avea curajul sa pice Guvernul Croitoru pentru ca astfel ar arunca tara in haos total. Din pacate, cred ca se imbata cu apa rece", ne-a marturisit un parlamentar PDL. Alte surse din interiorul partidului sustin ca presedintele a precizat ca batalia electorala va fi castigata de "cel care cumpara mai multe voturi" si ca ar fi facut referiri la situatia din diaspora, unde PSD si PNL ar avea de gand sa se mobilizeze pentru a atrage electoratul. "S-a pomenit si de acea arhiva a DGIPI. Se pare ca PSD o are intr-adevar si o va folosi din plin in ziua alegerilor. Practic au situatia celor plecati oficial in strainatate", a marturisit un alt pedelist.

Organizarea bailor de multime


Pe de alta parte, democrat-liberalii incearca sa-si pastreze optimismul si fac planuri mari de campanie, desi faptul ca au cu aproximativ 750.000 de semnaturi mai putine decat "dusmanii" pesedisti nu le-a picat prea bine. Cat despre campania electorala, Basescu le-a spus franc sutinatorilor de la PDL sa nu care cumva sa il invite la manifestatii mici, cu o suta-doua de participanti, ci sa incerce sa "profite" de prezenta sa in locurile in care electoratul este numeros. Mai mult, presedintele a tinut sa le precizeze primarilor prezenti sa continue sa il invite la targuri, expozitii sau zile ale localitatilor, promitand ca in limita timpului disponibil va onora toate invitatiile. Pedelistii s-au miscat repede, asa incat au pregatit deja toate materialele promotionale: de la pliante pro-Basescu si pro-referendum, la pixuri, baloane, plase, calendare si nelipsitele sepcute. Sedii si voci diferite Partidul si candidatul vor avea sedii de campanie diferite, cu doua echipe carora ieri li s-a transmis ca trebuie sa se mobilizeze pentru a castiga lupta. "Va fi un sediul al PDL - cel din Modrogan, cu sef de campanie Gheorghe Flutur si purtator de cuvant Sulfina Barbu, si un sediu al presedintelui Traian Basescu, undeva in centrul Capitalei, zona Lipscani, purtatorul de cuvant fiind desemnat deputatul Sever Voinescu", ne-a precizat un lider PDL. Potrivit aceleiasi surse, incepand de saptamana viitoare, la nivel regional vor fi organizate un fel de manifestari regionale pentru a marca inceputul campaniei. "Prima va fi in zona Moldovei, la Iasi mai exact, unde vor fi chemati si democrat-liberalii din Suceava si Bacau. Mai stiu ca in 31 octombrie va fi o manifestare la Constanta, la care vor participa si membrii de partid din Ialomita si Calarasi", a precizat sursa citata.

Basescu pune sechestru pe PSD



Desi a anuntat o campanie curata, in secunda doi seful statului a pus in practica manevre murdare: dupa ce si-a depus candidatura, Geoana a ramas fara sprijinul primarului Ontanu si fara banii lui Robert Negoita- ZIUA

No comments :