Sunday, October 11, 2009

Inteligentul Vasile Blaga , transfera PSD-isti in PNL

Lupta pentru capturarea inamicului se da in subteran. De curand negocierile unor lideri PSD cu greii PDL au eusuat lamentabil lasandu-l repetent pe creierul Blaga. Daca in Bucuresti actiunea de racolare si terorizare a adversarului este pe punctul de a demara, in tara situatia nu este chiar portocalie pentru gaozarii i lui Traian Basescu. Inpolitics dezvaluie o secventa "gone wrong" in care presedintele Consiliului Judetean Buzau Victor Mocanu, eliberat din functii de presedintele organizatiei PSD Buzau, a negociat in secret cu Vasile Blaga pentru a trece la PDL, de unde a fost exclus anul trecut, împreună cu 18 primari din județ. Pentru a nu-și pierde mandatul prin demisia din partid, Mocanu ar fi urmat să își declare sprijinul pentru Traian Băsescu, mizînd pe o excludere. Blaga l-a primit cu brațele deschise, dar s-a dezumflat rapid cînd a auzit pretențiile dezertorilor: nici mai mult, nici mai puțin decît șefia PDL Buzău. Pentru că Blaga nu vrea să și-l pună în cap pe Cezar Preda, titularul postului, deși nu se înghit deloc, răspunsul, cu durere în suflet, a fost "Nu". Motiv pentru care Mocanu și gașca s-au reorientat rapid, din informațiile noastre, către PNL. Chiar daca Basescu si PDL incearca din greu sa contrabalanseze situatia prin formarea unei majoritati cu dezertorii din toate celelalte partide, planul are foarte putine sanse de succes.
Alte scenarii vorbesc despre o demisie surpriza a guvernului Boc inainte de motiunea de cenzura pentru a-i crea loc de manevra Basescului sa numeasca un premier, in persoana lui Misu Negritoiu sau Florin Georgescu, surpriza care ar inmuia genunchii PSD. Tandreturile dintre cei doi, Vacaroiu si Basescu sunt cunoscute in cercurile concentrice ale PSD.
Cum se pregateste o frauda electorala in toata regula


Vasile Blaga este cel care face şi desface cam tot in PD-L... Oficial cel care conduce campania electorală prezidenţială a PD-L este Gheorghe Flutur, neoficial este Vasile Blaga, secretar general al PD-L şi ministru al Dezvoltării + ministru interimar al Administraţiei şi Internelor. Pe scurt, Vasile Blaga e cel care dă OK-ul final la racolări şi am să vă demonstrez şi cum merge racolarea:

Ce se întâmplă de fapt şi cum se fac racolările? Vă spuneam acum câteva zile că la nivelul BPN al PD-L au fost făcute echipe care se ocupă strict de racolări. Fiecare om are o listuţă (făcută pe diverse criterii - cunoscuţi, aceeaşi zonă, cunoştinţe comune...) cu senatori şi deputaţi PNL şi PSD care trebuie contactaţi şi musai şi racolaţi. Omul este luat direct şi întrebat ce doreşte - vă spuneam de sumele ameţitoare care sunt oferite celor care ar vrea sa treacă la PD-L (de la 75.000 EURO şi chiar 500.000 EURO în cazul în care omul racolat vine cu mai mult decât propria persoană în partid).

În cazul în care persoana vizată rezistă, dar dă semne că ar putea fi luată, atunci începe o altă muncă - omul poate primi pe lângă bani şi nişte poziţii în PD-L sau în administraţie (sau ambele în acelaşi timp) pentru el şi pentru familia lui.

Dacă omul rezistă şi rezistă, atunci se trece la ameninţări... la început voalate şi apoi directe. Se începe cu eventuale dosare şi se termină invariabil cu avertismentul: "Ai grijă ce faci. Pentru binele tău viitor ar fi bine ca marţi să nu dai pe la Parlament!".

Astea sunt doar procedeele folosite pentru racolare. În cazul în care omul cedează într-un fel sau altul se trece la etapa următoare - întâlnirea cu adevăratul boss al racolărilor, Vasile Blaga. De obicei întâlnirile au loc la biroul de la Ministerul Dezvoltării (peste drum de Parlament, în Piaţa Constituţiei), dar mai nou şi la biroul de la MAI (unde Blaga îşi pierde timpul mai nou). Întâlnirea e scurtă şi "fructuoasă" - Blaga ştie ce trebuie să primeşti şi îţi spune ce şi cum - cum se transferă banii, ce contracte primeşti şi valorile şi apoi cum e cu funcţiile şi mai ales cu prezervarea colegiului în vederea viitoarelor alegeri.

PS: Tot Blaga e cel care a condus şedinţa Colegiului Director al PD-L unde a tunat şi fulgerat împotriva şefilor de filiale unde PNL sau PSD sunt puternici. (Ioska Buble)

4 comments :

Filip G said...

Daca cade guvernul BOC ,iar un guvern viitor are un alt priministru inafara de un membru PD-L e un castig.Castig care il va detrona pe Basescu si desumfla Pd-l-ul.
Deci jos guvernul BOC!

Marius Mina said...

Filip, nu-l cunosti pe Basescu? Are destule dosare ca sa-si poata permite sa numeasca un premier de oriunde pe care-l poate controla si cruia ii poate impune tot ministrii santajabili ca cei de pina acum.Basescu nu poate conduce fara santaj si amenintari cu dosare penale. Pentru asta are nevoie de "dalmatieni" in subordinea sa.

sandman said...

Cam asta e... Blaga-vamesul:
http://www.youtube.com/watch?v=zI7wec-3G0U
Nu inteleg de ce toti spun ca a fost un ministru bun. Mie mi s-a parut, din 2004 incoace, un incompetent total, cu grave accente de militian, latrau si pervers.

Marius Mina said...

@Sandman, nu ti s-a parut, chiar asa este, un vames cu accente de mafiot al tranzitiei.