Saturday, November 7, 2009

Basescu a refuzat sa il decoreze post-mortem pe generalul Eremia

O stire foarte importanta , ignorata de mass media romaneasca , cu exceptia ziarului Ziua ,preluata ulterior si de Ziare.com, dezvaluie inca o masca sub care presedintele inca in exercitiu, se ascunde . Daca cineva avea indoieli asupra radacinilor adanci din care Traian Basescu isi trage evolutia, are acum dovada indubitabila ca acest individ a fost, este si va fi , etalonul clasic al impostorului pentru care Romania in intregul ei nu este decat o sursa de "trait bine" pentru el si clanul mafiot care l-a propulsat in varful puterii absolutiste. El a refuzat sa-i acorde o distinctie post-mortem generalului Ioan Eremia, care a stat in temnitele comuniste si a prevazut in detaliu destinul regimului Ceausescu.
Din anul 1941, pana la sfarsitul razboiului, Ioan Eremia a participat la actiuni de lupta pe frontul de Rasarit, apoi impotriva Germaniei naziste. Dupa moartea lui Stalin, Ioan Eremia a avut curajul incredibil de a ridica, in Marea Adunare Nationala, problema analizei cultului personalitatii si necesitatea transformarii si democratizarii Partidului Muncitoresc Roman.
Din acest motiv, pe 27 octombrie 1959, a fost condamnat la 25 de ani de munca silnica pentru "crima de uneltire contra ordinii sociale prin agitatie" si la 14 ani de temnita grea, pentru "complotare la tentativa crimei de tradare de patrie", urmand sa execute pedeapsa cea mai mare.
Incepand cu 27 octombrie 1959, a trecut succesiv prin penitenciarele Ramnicu-Sarat, Jilava si Aiud. La 24 iulie 1964, a fost eliberat, prin celebrul Decret al Consiliului de Stat nr. 411, de eliberare a tuturor detinutilor politici care au supravietuit puscariilor comuniste.
Generalul Eremia a fost reabilitat in 1970, dar in perioada comunismului, asupra romanului s-a pastrat o tacere deplina.
A murit in februarie 2004 iar sotia sa, Nicoleta Eremia, s-a dedicat repunerii in drepturile cuvenite a personalitatii acestuia. In urma cu doi ani, a facut primele demersuri catre Ministerul Apararii, pentru analizarea posibilitatii ca generalului Ioan Eremia sa i se acorde, post-mortem, Semnul Onorific "In Serviciul Patriei". Ministrul Aparatii de atunci, Teodor Melescanu, a inaintat propunerea presedintelui Traian Basescu, care insa a avizat-o negativ.
In schimb, seful statului avanseaza in grad fosti tortionari sau impostori cu acte in regula care pateaza onoarea Armatei Romane .Printre ofiterii apreciati oficial de Basescu, in mandatul sau, se numara oameni cu un trecut foarte dubios.
Unul dintre ei este acuzat ca a participat la reprimarea revolutionarilor de la Timisoara, iar un altul este fost ofiter de Securitate. Potrivit Cotidianul, Constantin Zeca, un colonel in rezerva, fost membru al CADA a declarat, intr-un ziar timisorean, ca a primit gradul de general si a mostenit functia socrului, cea de comandant de divizie in Dobrogea. "Si-a facut exemplar datoria in decembrie, la Revolutie", a declarat colonelul in rezerva Nicolae Durac. Zeca a fost de doua ori avansat in grad de catre Traian Basescu. In 2005 a devenit general-maior, iar pe 1 decembrie 2008 general-locotenent. Ione Stanca este un alt nume controversat dintre ofiterii avansati de Traian Basescu. Conform documentelor depuse de CNSAS (Stanca a fost ofiter de Securitate), principala actiune in care acesta a fost implicat in anii '80 a fost cea care purta codul "Eterul" si se referea la "incadrarea informativa" a romanilor care aveau legaturi cu postul de radio Europa Libera. Stanca a fost avansat general de brigada in anul 2007 de catre actualul sef al statului.

De ziua Armatei , Basescu avanseaza in grad alti impostori


10 comments :

Radu Humor said...

@ Marius , incearca sa faci cunoscut acest lucru si celor cu care presupun ca ai relatii.
Este revoltator ce se intampla cu mintea incetosata de alcool a acestui sinistru personaj :mrgreen:

Marius Mina said...

@Radu Humor, asta incerc sa fac

sandman said...

Comunistul de Baselu nu putea ridica in grad un luptator anticomunist. Ridica in grad doar tradatorii pt serviciile aduse lui.

GS said...

Marius, ceea ce scrii tu este de neimaginat. Habar n-am avut. Din pacte, "Ziua" nu mai est nici pe departe ceea ce a fost. N-am vazut nicaieri stirea asta. De ce n-or fi facut nimic pana in 2004, in timpul lui Constantinescu?!

Marius Mina said...

GS, de acord, Ziua numai este ce a fost dar mai scapa si cate una buna.
Nu stiu nici eu de ce pina acum nu s-a intamplat nimic.

Sandman, pina acum avea un obicei, pe cei adevarati si buni ii decora postmortem , pe cei cu stele rosii in suflet , in functie de interesele momentului.
Si pe Monica Lovinescu a decorat-o post mortem ca si pe altii de talia ei.
Basescu este cea mai perversa creatie a abjectitatii bolsevice .

Anonymous said...

Mare escroc acest presedinte tembel: Traian Basescu! Ma intreb daca ar fi decorat-o pe EBA... ca de facut euro-parlamentar - a facut-o! Sa radem de soarta noastra! Aceste escapade nu se vor termina decat atunci cand presedintele Romaniei va fi Crin Antonescu! Prin felul sau de a fi si prin mentalitatea moderna pe care o are, poate schimba soarta acestei tari aflate pentru moment in deriva!! Razvan - Constanta

ingeras said...

Basescu a refuzat sa il decoreze post-mortem pe generalul Eremia deoarece cred ca nu ii aducea nici un avantaj..pentru ca acesta umbla numai sa isi faca imagine...:p

geani said...

Basescu face ce vrea in tara asta , nu-l intereseaza nimic altceva decat interesele lui , Nu Avem Nevoie de Acesta , avem nevoie de un preedinte capabil sa le rezolve pe toate si exista ! VREM SCHIMBAREA!

Gabi A. said...

asa e Basescu, nu isi indeplineste nici o atributiune din cele cu care este "imbracat". mereu poarta cu el masca falsa sub care se ascunde de fapt un individ parvenit, corupt si mitoman de prima mana. nu va mai mirati de nimic fiindca timp de 5 ani nu a facut altceva decat sa ignore interesul national si sa lupte in sprijinul si favoarea celor personale care sa-i alimenteze orgoliile prostesti. Gabi A.

Tatu said...

Ptr ca lui Basescu nu-i pasa de tara asta.. pe el il intereseaza dekt binele lui si atat. restu nu reprezinta nimic ptr el