Wednesday, November 4, 2009

Mircea Geoana, secretul supravietuirii lui Basescu

Foto: Gardianul

Vin zile grele pentru candidatul PSD: principalii săi contracandidați la intrarea în turul doi, Sorin Oprescu și Crin Antonescu, au bătut palma pentru un atac stil “foarfecă” la adresa candidatului PSD, în ultima parte a campaniei, mesajul principal care va fi promovat de cei doi fiind blatul dintre acesta și Băsescu, început nu de ieri, de azi, ci încă de acum cinci ani. Un blat care să îi asigure lui Geoană intrarea în finală, iar lui Băsescu încă cinci ani de mandat.

Ce mesaje vor lansa Crin și Oprescu în perioada următoare

Crin Antonescu si Sorin Oprescu preconizează scoaterea la lumină, în ultima parte a campaniei, a tuturor dovezilor din ultimii cinci ani în favoarea tezei că Geoană a fost, permanent, marioneta lui Băsescu. Cîteva exemple: pe 29 noiembrie 2004, Geoană a declarat public, fără acceptul PSD, imediat după primul tur al alegerilor, că Adrian Năstase nu va face înțelegeri electorale cu nimeni pentru turul doi și, mai ales, cu PRM, lucru care l-a costat pe candidatul PSD voturile Ardealului; cîteva săptămîni mai tîrziu, Geoană și-a depus candidatura la șefia PSD exact în ziua în care BERD ceruse OK-ul autorităților române pentru ca el să fie nominalizat în postul de vicepreședinte, semn că fostul ministru de Externe nu avea în plan, inițial, să candideze contra lui Iliescu, altcineva, probabil Băsescu, deturnîndu-l de la drumul spre BERD; tot Geoană a fost cel care s-a repezit să înnăbușe acțiunea de suspendare a lui Băsescu în iulie 2005, cînd pesediștii au formulat prima oară această amenințare, argumentul său fiind că “președintele are un rol important de jucat”; în aceeași lună, Geoană a fost primul care a îmbrățișat ideea anticipatelor, formulată de Băsescu, declarînd public: “PSD a intrat în dispozitiv de război și a scos stindardul de luptă!”. Or, liderii PSD stabiliseră cu totul altceva, anume împotrivirea cu orice preț planurilor de anticipate ale lui Băsescu; a urmat ralierea lui Geoană la ideile lui Băsescu privind parlamentul unicameral și votul uninominal ori blocarea unei reacții dure a PSD cînd Băsescu a acuzat partidul că sabotează integrarea europeană; în contrapartidă Băsescu îl lăuda pe Geoană, într-o vizită în SUA, că e “un politician de succes”, în timp ce, în țară, Vasile Blaga, ministru de interne în guvernul Tăriceanu, îl concedia pe un subsecretar de stat în minister care făcea valuri nepermis de mult în scandalul soacrei “revoluționare” a lui Geoană; tot regimul lui Băsescu îl cadorisea pe Geoană cu fosta locuință a lui Ioan Rus, deși nu mai era demnitar al statului, iar lideri marcanți ai PSD care i-ar fi putut face zile fripte lui Geoană era tîrîți, sistematic, pe la Parchet și făcuți zob în presa portocalie. Sînt doar cîteva dintre marile semne de întrebare legate de strania relație dintre Geoană și Băsescu – o relație care a început cu non-combatul aproape fățiș al liderului PSD la alegerile pentru primăria Capitalei, din 2004, și continuă pînă în ziua de azi – și pe care se vor axa atacurile lui Crin și Oprescu în zilele care vin.(inpolitics)

4 comments :

sandman said...

Geoana are profilul genetic de tradator. Sa ne amintim cit a lins la CDR pentru postul din SUA, apoi a virat-o strins spre PSD pentru acelasi post in SUA. Ce i-o fi promis Basescu?
Daca e adevarat, chiar inseamna ca e prostanac, pentru ca se stie deja ca Basescu i-a sacrificat pe toti de linga el in momentul in care si-a atins scopul.

Marius Mina said...

@Sandman, eu am mai spus-o si repet, jjocul lui Geoana e mereu la doua capete. Chiar si acum.

Matilda said...

Multă mizerie şi curvăsăreală în politică... Geoană e chiar aşa tîmpit ?

Anonymous said...

Dar voi ce vreti ma?:))...nu vreti ordine si disciplina in tara asta?in care toate sa se ia pe rand si sa fie pus cap la cap...mai desteptilor...a zis bine cine a zis k politica e o ,,curva''